14.8.08

TNT Peledak Meledak

Hari ni penat habes..sebab ke Alor Setar..Mak aku puasa..so kene rush balik sebab dia nak berbuke..*dia ikut aku pegi Alor Setar..Aku hantar pegi umah makcik aku di Taman Arif Jaya (aku panggil dia chinna amma (aku pon tak tau cam mana nak eja *grin) panggilan untuk adik pompuan sebelah mak..kalau kakak kepada mak panggil periya amma..tapi aku panggil kakak mak aku mak besar jer..kira translate bulat2 la.. *grin)..aku terus pegi meeting..Sampai kat area Bertam tu tetiba je traffic jadi slow..bengang habes aku..terkemut2 kete semua..dekat setengah jam gak la..panjang tau..kalau kat highway ni 2 benda je..kalau tak accident, polis buat road block..sampai je satu kawasan tu ramai giler orang..sekali accident da..cuma dorang dah settle angkat semua..so takde la nampak apa2..lepas tempat accident tu traffic normal jer..tak payah sesak pon sebenarnya..tapi tau la kan rakyat Malaysia ni..semua pakat sebok nak ambil tahu..makanya dorang slowkan kenderaan..tu yang jadi slow..geram tau..penat n sakit kaki tangan pinggang suma..

Sampai kat town aku..mak aku plak ajak gi amik kek untuk wedding June..7 kotak tau.Fruit Cake n Marble Cake..yang menyakitkan kan ati aku sesangat..masa aku tengah reverse nak kuar dari rumah tukang buat cake tu..sekali side mirror aku tersangkut kat pagar rumah dia..geram tau..lampu signal kat side mirror aku tu pecah sket..aku yang memang panas baran bak gunung berapi yang penuh dengan larva menggelegak ni..apa lagi..meledak la..tapi meledak kat dalam ati jer..sebab aku tengah belajar kawal marah aku yang sangat susah untuk dikawal..tapi sejak akhir2 ni aku dah berjaya (dalam 20%) kawal diri aku..Syabas !! aku buat2 tak nampak jer..aku positifkan minda aku..supaya aku dapat terima kenyataan yang lampu 2 dah pecah..malas nak ambik port..lantak ko la labu..pas mandi makan suma bermula la kerja2 memotong kek, membalut n memasukkan ke dalam kotak..sangat la penat..dan sangat lah menjengkelkan sebab fruit cake tu suke pecah..aku tak rasa pon kek tu sedap ke tak..sebab aku memang tak suka Fruit Cake..Euw !! meremang bulu roma bila tengok..mungkin sebab manis sangat kot..

Mak aku dah tak larat dah nak buat..kitorang habeskan semua kotak yang June bagi tu..kek tu ada balance lagi 2 bijik setengah..so pepandai la yer nak buat apa ngan kek tu..esok pagi June akan antar telur 500 bijik kat umah..untuk direbus..lagi 500 rebus kat umah dia..15/8 ni akad nikah 16/8 kenduri..sebelah lelaki 18/8..SELAMAT PENGANTIN BARU yer..minggu depan GO GREEN..pada korang2 yang tertanya2 apa itu GO GREEN..nanti la aku explain ok..*yawn

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...