13.8.08

Meeting

Program hari ni..attend meeting di Alor Setar..menggantikan ayah aku yang sememang tak nak pegi meeting tu..Meeting Promosi Pelancongan ke Indonesia..antara yang attend, Metro Specialist Centre Sungai Petani, Kedah Medical Centre, Darul Aman Suite, LADA, PKNK, Ulu Legong, Homestay Relau, The Tree Top Walk Sungai Sedim and apa ntah satu lagi aku kurang pasti..kali ni punya promo dorang more to business to business punya style..dorang dah taknak buat exhibition n travel mart cam dulu..sebab dia punya outcome and feedback tak memberansang kan..kali ni..dorang buat seminar..seminar tu akan diadakan di 2 tempat..Jakarta n Bandung..setiap peserta kene buat presentation..so that all the invited agents from Jarkarta and Bandung will get the total info from all the product operators..kalau travel mart dulu..siap ada loceng lagi..cam lelong tu..setiap peserta akan duduk di meja yang disediakan dan tunggu agent datang melawat..kalau 150 agent yang hadir..yang akan singgah kat tempat ko mungkin dalam 20 jer..selebihnya stuck di meja2 yang ratanya kengkawan dorang..haha..keji tol..

Aku sokong style seminar ni..dorang (Tourism Kedah n UPEN) ni memang brilliant..yang ni lebih adil la..n everybody have a chance to present their product to others..kan kan..yang ni lebih effective..n aku sure pasni Kedah akan ada banyak entry..kenapa la dari dulu dorang tak nak buat benda ni..dok sebok bawak pg product update..then travel mart..then consumer fair..sesekali ubah..tak la busan sangat kan..khabarnya..pas Indonesia..dorang nak attact Hatyai..then Singapore..kira jiran2 terdekat la..aku salut usaha kerajaan..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...