26.9.08

My life is one big soap opera - part 4 (Berniaga di Bazaar Ramadhan)

Goodday...!!!

Gambar kat bawah ni..memang gambar aku..tidak syak dan tiada keraguan..masa ni skema habes la..student la kekonon..masa ni aku final year kat UNIMAS tahun 2006..yer yer betol..aku tengah berniaga..ni bulan puasa ni..ni kira Bazaar Ramadhan kolej kitorang la..Kolej Bunga Raya..aku ngan kengkawan aku (Ann & Yana) share business bulan puasa..antara kitorang aku yang paling free..time tu aku cuma bawak 10 jam credit kalau tak salah..sket jer..so aku banyak sangat masa yang terluang..makanya aku la jadi mangsa menjaga gerai..sebab Ann dengan Yana dorang ada kelas English petang2..habes kelas dorang datang la lepak kat aku..Ann yang jadi mangsa basuh suma..thee hee..





Ni pandangan sisi..Ann yang ambik gambar ni..masa ni kitorang tengah sibuk packkan makanan dalam plastik siap2..senang..nak ambik jer..jangan hairan tengok aku pakai long sleeves tee..sebab aku dah terbiasa dari masa aku buat dip dulu..memang wajib pakai tangan panjang..bila dah masuk UNIMAS..terbawak2 plak..takleh nak ubah nak wat cam no..





Ni pandangan hadapan..sebelah aku yang baju belang2 kuning tu nama dia Yana..mudah 2 tahun dari aku..control jer kan..sebenornya malu..thee hee..kitorang jual salad buah, sambal petai udang dengan kueh..APE? SKET JER? wei..ni first day Bazaar..ko tak leh nak expect berapa ramai yang nak datang..karang masak bebanyak tak laku sape rugi...kitorang gak..

Salad ngan sambal tu kitorang buat sendiri..kueh tu kitorang beli..then jual..akak tu kasi murah la kat kitorang..so leh la jual..akak tu tak bulan pose pon dia jual kuih..banyak giler..macam2 jenes..tapi skunk tempat tu dah takde..dorang tengah buat jambatan..so gerai2 (kira pasar la) yang jual barangan basah cam ikan, sayur n makanan dah takde la..dorang dah pindah..berpindah dekat dengan pintu masuk utama UNIMAS..dah tak syok lagi nak soping jamu mata..sebab bebetol tepi jalan..haih~

P/S: Bangunan putih sebelah kiri korang tu la kolej kediaman aku..lawa kan..thee hee..ni kampus baru..kampus induk..akunyer kelas kat kampus lama..kene nek bus..bus UNIMAS la..*wink

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...