25.9.08

Dead or Alive?


Di kala kebusanan melanda mula la aku nak buat entry sengal n bebal cam ni..tapi ni kan blog aku, soka aku la wat entry cam mana pon kan..

Ni bukan boyfie aku..cuma scandal YM aku..takdo la..dia ni kira cam kawan aku la..nama dia Basem El-Habashy..Dia ni org Egypt..dia accountant kat UK..tapi dipanggil balik ke negara dia..dorang sana pon ada National Service / Khidmat Negara..tapi dorang punya kira layak pegi tempur la..Malaysia punya cuma latihan untuk bebudak lepas SPM jer..dorang punya real la..Dalam army dia ni Lieutenant..(dia kata bukan aku kata)..ada krisis kat sana..Semenanjung Gaza kalau tak silap aku..yang dorang pecah border masuk sebab krisis makanan..duit ada makanan takda..lebih kuang la ceta dia cam tu..


Mamat ni..dia kena masuk kem 2 minggu then coti dua minggu..rotate cam tu..one day dia ada bagitau aku yang dia takkan online 2 minggu..so aku paham la..kitorang selalu video call..dia punya english perghh..british bergulung abih..sib bek aku paham..tapi merangkak gak la..ya la ..aku yang buta english tak tau sepatah haram speaking ada ati nak kawan ngan org luaq..pegi dahh pada diri sendiri..wah dah tersasar dari ceta yang aku nak ceta ni..sat sat..aku rewind balik..

Ulangan----->Mamat ni..dia kena masuk kem 2 minggu then coti dua minggu..rotate cam tu..one day dia ada bagitau aku yang dia takkan online 2 minggu..so aku paham la..

Pas seminggu tetiba dia online..tapi sora bunyi cam org tak makan 100 hari..dia kata dia terlalu letih..so soh rehat ja la..nak soh apa lagi kan..karang lelebih cam mengada plak..kenja..

Pas beberapa hari..aku tengok kat berita pasal yang dorang pecah sempadan tu..then perang sket..then aku dah tak dengaq apa2 lagi tentang dia..Mungkin dah takda lagi aku rasa..Wallahu'alam..Kalau dah takda aku doa kat Allah SWT cucuri rahmat atas roh dia..dan tempatkan dia dikalangan org2 yang beriman..AMIN..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...