11.9.08

Got this from Tina Najib's Blog

1. What were you doing 5 years ago?

2003..I was in UiTM Kedah for my final Semester (dip)..finished around Nov..then "tanam anggur"..*grin

2. What were the 5 things on your to do list today?

1)Isi minyak kete..Dah blink2 dah..

2) Mom ask me to pay house bills..

3) Kak Na need to do shopping for "Bantuan Hari Raya" Program (I don't know the name of that program actually..main bantai jer)..So i need to take her around the town..

4) June are going to KL..Need to send her to the bus station..

5) Mom making frozen karipap today..so nak kene ambik n hantar kepada mereka2 yang order (mereka2 tu adalah mereka2 yang bekerja di sekeliling office aku neh)..

3. What are 5 snacks that you enjoy?

1) Cadbury Hazel Nut..aku memang gila chocolate..tapi cadbury jer la..chocolate lain akak tak makan yer..

2) GSC's Caramel Popcorn..yum yum..sambil layan movie..

3) Jeruk Asam Kering..my favourite ni..tapi aku tak ngandung k..

4) Sotong ketok..bukan la yang ori and traditional tu..ala yang dalam kotak tu..pedas tau bukan yang bergula tu..tapi aku makan yang beli kat Thailand jer..abang aku selalu pegi Thailand..everytime di pegi dia akan belikan..hehe..

5) Kerepek yang pedas2..tak kisah la ubi kayu ke, ikan ke, udang ke..yang penting pedas..tapi aku tak makan kerepek pisang..cannot go bak kata my lil sis..

4. What are 5 jobs you've had?

1) 1999/2000..Keje kat Cyber Cafe June..nak kate keje tak gak la sebab tak bergaji..huhu..aku cam tolong jer..sesambil mentenetkan diri..maklum la..baru pas SPM...

2) 2003/2004..Aku jual pampers baby..jenama Maman dari Korea..siap ada gambar Ultraman lagi..cute bangat..warna biru cam Drypers....masa tu baru gi pampers tu..seingat aku aku la org pertama kat tempat aku ni yang jual jenama ni..pastu baru la ada org lain yang jual gak..aku ambik dari sole agent dia kat Batu Caves..Aku pegi kilang dia ok..memang laris..tapi kene stop sebab abang aku sakit teruk terlantar 4 bulan kat Penang General Hospital..tapi tu small reason jer..sebab bila abang aku recover leh jer nak sambung balik..takde masalah pon..n aku memang plan cam tu pon..maknanya masa tu aku takde la focus 100%..aku buat dalam 10% jer..sebab banyak masa aku kat spital..the main and major reason aku stop terus business aku sebab aku sambung belajar..kat Sarawak nun..so aku kene korbankan business aku yang tengah galak permintaan nyer..sob..sob..sedih tau..kalau tak aku dah jadi tauke pampers yang berjaya..

3) 2005..Aku keje kerani data entry kat PLD Engineering..kawan aku yang recommend..sebab dorang gedik2 nak pakai org..sebulan jer..cuti sem..so aku keje arr dari tak buat apa2 ngabiskan beras mak aku..dapat gak gaji..lepas dah duit tiket flight aku balik Sarawak..(tipu jer tu..tiket akak aku yang ambik tiap2 kali aku balik)

4) 2006..sekali lagi aku buat data entry untuk lecturer aku..takdo la banyak questionaire yang aku kene key-in..ada la dalam 300 lebih variables..huhu..juling bijik mata aku..bayaran dia agak lumayan..RM5 untuk 1 questionaire..kalau kuar interview dorang bayar RM15 1 respondent..yer yer..aku tau ada yang cakap "sikitnya"..tapi aku penah buat sebelom ni (masa dip kat UiTM) lagi sikit..kuar buat interview..lecturer aku aku bayar RM3 satu respondent..ha..lu pikir la sendiri..kalau interview bayar cam tu..data entry berapa dorang nak bayar..

5) 2007..Keje sekarang yang aku buat la..buat marketing..habes jer degree..ayah aku panggil balik..balik 2 minggu terus keje ngan dia..bunyi cam tak vogue..tapi aku happy jer..sebab memang kene ngan jiwa raga aku..memang keje dalam field ni yang aku nak..tak kisah la..buat marketing ke..ape ke..yang penting field nyer..bukan jenis keje nyer..

5. 5 ppl I want to tag

Bak kate Puan Tina.."I don't want to tag anyone. Sapa nak buat, buat la"..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...