8.9.08

Happy Birthday Lil Bro !!



Well..todays is my lil bro's birthday..dah 19 dah ek..8.9.89..dia lahir tahun 1989..bulan 9 lapan haribulan..unik kan tarikh lahir dia..masa tu aku baru darjah 1..mana nak sangka akan dapat adik lagi..sebab my lil sis masa tu dah 4 tahun cam tu..lagi pulak aku pon tak berapa nak cerdik sangat time tu..tetiba ayah cakap nak pegi spital nengok adik baru..what!! bila plak mak aku ngandung..sebenornya..adik yang ni lain mak sama bapak..

Masa kechik punya la comel..putih melepak..macam anak mat salleh..bila dah besor ni..cam comot plak aku tengok..hehe..sowy la bro ya..terkutuk plak kan..dulu masa awal2 remaja tu sebok ngan skinhead..tengok pon gerun..bila dah meningkat dewasa dah berubah..ya la..dah jadi remaja tua pon kan..ko kene la berubah..kene la ada anjakan paradigma..takkan nak masih di takok lama..dia ni masa sekolah mak aih..memang setiap kali exam..result tu kasi bungkus nasi lemak la..SPM pon..sama..but..bila dah sambung belajar kat ILP..result dia diluar jangkaan..3.00 pointer beb..sapa sangka..dia ambik automotive kat ILP..mungkin sebab minat sama..makanya dia pulun habes2an..

Dari kecik dia memang suka kete..seingat aku kete mainan dia mak ai..belambak..satu raga..tapi semuanya hancur la..takde cermin, takde tyre..kemik..penyek..bukan plastik tau..besi..memang belikan dia kete mainan besi..sebab dia ni memang dasat la main..siap ketuk pakai hammer lagi..aku ingat lagi..bicycle aku yang ayah aku beli masa aku darjah 5..dia boleh buat ala2 bigfoot (4x4 tyre besar naik atas susunan kete tu)..hancur bicycle aku tu..memang dasat..bila dah sekolah..dia giler game plak..computer game..dasat main..tak makan tak minum tak mandi ngadap tu jer..pastu giler PS1..sampai nak meletop TV..habes PS1, PS2 plak..yang tu kekal lama..sampai sekarang ada lagi..aku ingat ayah aku beli tu masa dia sekolah menengah kot..dia sayang giler PS2 2..sekarang sebok nak aku beli PS2 dia..sebab interest sekarang kat kete wira yang mak dia kasi kat dia..sebok nak tukar itu ini..

Whatever it is..dia ni memang sangat penyayang walaupon ganas..dia tau menghormati orang tua..dia sangat peramah dan friendly..dah yang paling penting..dia ni seorang yang mendengar kata dan tak simpan dalam hati apa jugak yang orang kata kat dia..dipendekkan cita dia memang cool la (karang aku puji lelebih kembang plak)..tu yang buat mak aku sayang bangat kat dia..kami semua sayang kat dia..dia ni lain dari yang lain..dia special la di mata family aku..kat atas tu gambar aku ngan adik aku..yang baju merah tu dia..kechik jer gambar dia..sebab aku crop dari gambar kawen June..yang aku upload baru2 ni..nanti ada masa aku change la..so..tengok la..mana yang bekenan kat adik aku leh la contact aku..ahaha...


0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...