18.9.08

Hari hilang barang jumpak balik sedunia

Good Evening..!!

Aku nak kongsi satu cita..cita mak aku dah terhilangkan purse dia..aku tengah tido masa tu..dalam kul 8 (pas subuh aku tido sebab kalau tak aku tersengguk2 masa berbuke nanti)..tetiba mak aku tu buat drama plak..


Mak: Nurul..purse mak takdak..
Me: Sapa ambik????
Mak:Bukan ada sapa ambik..mak nak pi buang sampah tadi..nak bukak pagaq letak purse ataih bumbung keta..bila sampai Petronas Taman Bersatu baru sedaq yang purse tu mak letak ataih bumbung keta..bangun kaih mak nak pi tengok kat sana sat..


Aku pon bangun..pegi carik kat luar rumah..lama sangat tunggu aku mandi la..nak siap nak ke office lak kan...sekali aku kuar bilik air mak aku dah ada dalam rumah..


Me: Cam mana?
Mak: Takdak la..tak tau la jatuh kat mana..nak buat macam mana ni..
Me: Pi buat report dulu la..pastu bari pikiaq nak buat apa pon..
Mak: Jom bawak mak sat..


Aku pon bergegas lah naik atas nak bersiap..time tu aku 'bugil' tu..pakai towel jer..thee hee..kitorang terus kuar..aku pusing2 kat tempat mak aku cakap dia pegi..takde weii..mak aku tu dah panic giler arr..biasa la kan..pegi balai..officer incharge kat situ cakap tak yah buat report..sekarang nak buat lesen ke kad bank ke tak perlu report bertules lagi..FINE !!

Dah meneru ke pejabat pendaftaran pulak..sib bek tak ramai org..sekali abang yang tukang tangkap gambar tu tak kasi buat..dia cakap mana la tau kot2 ada orang pulang kan..dia soh tunggu seminggu..FINE !!

Pk punya pk..mak cakap dia nak buat kad bank..sebab nak ambik duit..balik rumah plak..ambik salinan i/c dia..pegi la bank..dah isi borang nak buat kad baru..officer tu datang..cakap yang takleh..kene guna i/c ori..kene ada police report..NI TAK FINE !!! ni buat aku hangin dan meledak ni..rasa cam nak hamun ja polis tu..officer tu soh kitorang just batalkan kad tu..so aku isi la borang kuning plak..

Dalam nunggu nak dipanggil..tetiba mak aku dapat panggilan..sekali ada orang dah jumpak purse mak aku..Alhamdulillah..mak aku punya la berbunga2..budak tu cakap dia kat Unikl MSI depan Politech Tunku Bainun..huh..mak aku terus bagitau officer tu..officer tu cam blur2 jer..thee hee..

Kitorang meneru plak pegi Unikl MSI tu..nunggu la dalam 10 min..budak tu datang ngan kawan dia..budak tu handsome n cute ok..tapi adik2 jer..


Mak:Makasih banyak la adik..bagi balik purse cik..
Budak tu:Saya lalu nak pegi kelas tadi..nampak purse ni kat lantai..saa ambik..pastu tengok2..ada no phone..tu yang call..
Mak:Makasih banyak la..kalau pompuan ni cik dah peluk dah..(herkhzz..amboi2 mak..melampau tau)


Mak aku siap nangis2 lagi..emo terlebih..thee hee..aku hantar dia balik rumah..aku terus pegi office..dah kul 10.00 wei..sib bek dah call Mrs. Manager bagitau..terserempak plak ngan dia kat depan CIMB..masa aku tengah meneru nak ke Unikl MSI tadi..thee hee..

Sampai kat office..aku bukak lappy..n buat apa yang patut la kan..sekali
Mrs. Manager bagi tau yang dia tak tau kat ne HP dia..dah ilang satu lagi benda plak..dia kuar nak tengok dalam kete n nak gi ambik anak dia..dalam 30 min camtu..dia sms bagitau yang hp dia dah jumpak..kat sinki rumah ia..thee hee..sib bek jumpak ok..hari ni memang hari hilang barang jumpak balik sedunia

Hah..penat kan..aku lagi penat tau..nak menaip cita ni..petang mak aku sebok nak gi bazaar ramadhan..aku pun kesian mak aku busan kat umah bawak la dia..dia siap bawak karipap lagi..aku heran la kan..takkan mak aku nak berjual karipap 10 bijik kat bazaar ramadhan plak kan..sekali dia cakap dia nak kasi budak yang cute yang kasi balik purse dia tu..amboi2 mak..siap buat anak angkat lagi..wah wah..ni jealous ni..melampau tau..aku malas nak ambik port la..ikut mak aku la..pegi bazaar ramadhan..mak aku nak makan ikan bakar..cari la kat dia..beli sekor jer pon ikan kembung..pastu beli air tebu..tu jer..

Berbuke makan nasik ari ni..ada la 1 2 kueh mak aku buat..kitorang selalu makan kueh jer..jarang makan nasik..cannot go la..aku kalau makan nasik time berbuke..sahur memang takleh nak makan nasik dah..kene makan roti la jawapnya..dok sebok nak ketokkan ais..skali ayah aku balik..bawak bubur lambuk punya la banyak..dia sorang jer makan..aku ngan mak aku memang tak makan..lepak jap..ayah aku ajak berjemaah solat isyak n terawih..okess daddy..

Pas semayang..lepak tengok Mat Jenin..abes tu aku cam nak tido..sekali terpandang pc tu..gatal plak tangan nak online..thee hee..

Nak tido ni..mak dah bising..sebab dia takleh tido dengar bunyi keyboard ni..see u yer..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...