14.9.08

What did i do Last Friday..

Hah..baru nak update yang Friday punya entry..gila terok..kan dah kata internet kene potong..last Friday aku ngan mak pegi SP..tu memang wajib tu every Friday..pegi Tesco dengan Econsave..membeli dan membelah..ahah..mak kan dah retired..makanya dia lepak kat umah ja..so time aku coti jer aku leh bawak dia jalan..sebab mak aku ni jenis yang tak suka nak kuar sensorang..dia suka kuar ngan anak2 dia jer..manja toi..makanya aku akan bawak dia kuar ke mana2 dia nak pegi bila aku off..

Kitorang shopping groceries jer..dalam kol 2.30 pm balik rumah..sebab aku coti..makanya aku bercadang nak masak untuk berbuke ni..dah lama tak masak..sebab asyik busy jer..dulu masa aku study lagi kalau balik coti hari2 masak..macam2 jenis nasi aku masak..nasi minyak la..nasi briyani la..nasi tomato la..macam2 sampai dah takde nasi dah nak masak..*BTW aku ni memang suka masak..cuma masa dan tenaga jer yang takde sebab balik keje dah petang..Friday & Sat plak kadang2 aku kene keje..untung sape jadi hubby aku..gemuk la dia..sebab tu aku prefer laki yang kurus kering supaya aku leh sumbat dia sampai dia bulat cam aku..*grin~

Ada la yang mencebik mulut tu..hello..my exie boyfie kurus kering cam lidi ok..


Ni ada a few picas yang aku ambik masa berbuke..Tarra !!


Ni la antara juadah berbuka aku ngan mak aku..kitorang 2 orang jer berbuke..kesian kan..aku ngan mak jer kat umah..kakak ngan lil sis aku memasing dok KL n Batu Pahat..abang aku time coti jer dia berbuke kat umah..tu pon kalau takde kengkawan dia ajak kuar la..ayah aku takyah cite la..malas nak cite panjang..so aku ngan mak aku la hari "aku tengok ko, ko tengok aku"...:)



Pada korang2 yang tanya apa tu yang kaler itam tu..ni aku close-up skit..ni sebenornya bingka ubi kayu bersama gula melaka mak aku..dia berkobar2 pagi baiki wire my tiny cuty lil whitey oven yang terputus digeget tikus tu pagi sebelom kitorang ke SP..balik tu dia terus buat kueh bingka tu..n try oven tu..sekali tak leh guna sebab asal on jer blackout rumah aku..so dengan kecewanya dia guna cara traditional untuk masak bingka tu..last2 jadi la camtu..kueh bingka cedok..tak leh potong sebab dia melekat kat bekas tu..so mak aku cedok ngan sudu..jadi la Bingka Cedok Ubi Kayu Bersama Gula Melaka Mak Aku..wei sedap tau !!


Ni plak pengat labu..ni aku buat..jangan pandang orang takde mata ok..masa kat Sarawak dulu..selalu aku masak pengat ni..kat Sarawak barang mentah cam ikan, udang, sayur2 giler punya murah..nak histeria aku tengok harga dia..murah bangat..labu ni murah giler..tak sampai singgit pon sebiji..besar2 ok..dah balik sini aku jadi windu plak..kat Econsave aku jumpak labu ni so aku beli la..mak aku plak memang suka giler makan pengat..so aku buat satu mangkuk bunga2 cam kat atas tu..aku makan sket cam gambar atas ni..selebihnyer mak aku makan..:)



Yang ni plak spaghetti goreng..actually ni bolognese..tapi aku kasi goreng sebab karang mak aku tak makan..memandangkan aku sebok berangan masa dok sediakan paste dia (paste buat sendiri ok..tak main prego2 instant ni)..paste dia dah terkering..makanya spaghetti aku jadi pucat sebab tak cukup paste..rasa ada cuma color tu takde..hehe..lama tak masak jadi cam ni la..dalam tu aku letak daging, button mushroom n bronkoli..giler punya banyak aku buat..haha..mak aku makan sampai 2 pinggan ok..tu first time dia makan spaghetti..gambar yang korang tengok ni..actually pinggan kedua2 aku..hehe..


**Giler punya panjang caption..ghee..Abaikan quality picas tu yer..aku ambik guna hp Nokia 3200..aku ni mana la ada duet nak beli hp best2..tu pon aku beli masa study..;)

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...