10.10.08

Pusing Day !!!

Hari ni coti..jangan nak buat heran ok..Kedah memang coti Jumaat keje Ahad..agenda hari ni takdo la banyak..pepagi aku dah bangon..pas tu tido balik..la la la la..


Pastu bangon lagi sebab teringat yang aku nak kene pagi office settle pasal nak pegi Singapore next week..so bangon lagi..sambar towel..tapi tak mandi lagi..bukak air panas kasi panas air dalam kolam..pastu lepak tengok TV..


Channel Kirana ada cite Sesejuk Air Mata Ibu..Normala Omar, Zulkifli Zain dan Marlia Musa (masa kechik)..cite lama la..best..sedih gitu..dah habes cite tu baru terhegeh2 nak pegi mandi..kaya sangat mak aku air melimpah2 ruah dalam toilet..sebelum mak aku bising baik aku cabot pegi mandi..thee hee..bertuah punya anak..







Pas mandi aku sarapan ngan mak aku..makan roti dengan telur..kitorang plan nak pegi terjah Tesco Extra Seberang Jaya yang baru bukak September hari tu..tapi after aku settle keje kat office la..tak payah aku cite detail apa yang jadi kat office..


Konklusinya..We are going to Singapore this coming Friday..kira second time la aku jejak kaki ke Singapore..hari tu main redah sendiri..penat naik turun MRT..kali ni pegi dengan Tourism Malaysia..hopefully dorang bawak pegi banyak tempat la untuk lawatan..HOPEFULLY..sebab 3 hari jer..ada Travel Fair lagi..kite tengok la nanti cam mana..


Settle suma dalam kol 1.00 pm..aku bergegas balik sebab mak kata dia tak mo jalan panas2..thee hee..sib baik dia mo gak pegi..pas solat suma..gerak dalam kol 2 cam tu..besar gak la Tesco Extra ni..banyak gak kedai yang dah bukak..ada several lagi yang masih under renovation tak bukak lagi..


Jalan punya jalan sekali nampak Nagoya Textiles..masuk la kejap nak nengok kain curtain..cecantik dan memurah suma..mak aku mula la berpinau jer mata dia..tapi belom ada keinginan nak tukar curtain rumah aku tu..so kitorang gerak la nak masuk Tesco..sekali mata mak aku yang sangat tajam tu nampak satu kain tu..cute sangat (pada aku la)..as dia tau aku soka sangat pakai baju yang latar dia hitam..maka dia soh aku ambik kain tu..aku pon suka..makanya aku ambik kain tu..nak buat kurung kedah..thee hee..


Masuk dalam tesco pusing2..sekali aku ternampak multipurpose mini comforter..yang kechik tu..nama pon mini musti la kechik..memang aku cari benda ni dah lama nak letak kat seat belakang kete aku..hari tu kat JJ ada..tapi corak n color tu cam tak sesuai ngan jiwa mak, nyah..makanya mak tak jadi beli..jumpak yang ni memang aku tak lepas sebab corak dan color dia seiring ngan jiwa aku..heh..dah siap letak dalam keta pon..


Pusing2 lagi..Ada sket2 barang yang mak aku beli untuk rumah..pusing2 tengok barang..penat woo..pastu pusing tengok kedai2 kat dalam tu..dah puas pusing cam lapor lak kan..so pegi la letak barang dalam kete..pk2 nak makan apa kan..ingat nak lunch kat Old Town jer..tapi mak aku cam takmo sebab dia dah jemu..dia nak makan KFC sebab dah lama tak makan dia kata..so aku ikot jer la..aku tak soka makan KFC..sebab nanti akan kenyang sengkak sampai 1 hari..so aku oder la dinner plate 1, milo n wedges for me..aku makan seketol ayam, mak aku makan 2 ketol..tu pon dah kenyang..pastu tu balik la sebab jam dah tunjuk kol 5.45 pm..Singgah bus station jap..si Linda mintak tolong belikan tiket balik Kelantan..mahal wei..RM42..huh..


Dinner tak makan dah kot..sebab masih kenyang lagi..ni pon mata dah kuyu2 ngantuk..mak aku biasa la kan..dah lama belayar pegi mana ntah..siap2 ngigau lagi..


Oh ya..abang aku balik tadi..pastu siap tunjuk2 Hp baru dia lagi..ntah apa model ntah..isk..melampau tu..aku rasa tahun ni saja dah 3 HP dia tukar..aku ni..HP aku ni dah dekat 3 tahun aku pakai..*sigh

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...