9.10.08

Nasik Lauk Sambal Tumis Ngan Sayur Labu vs Susu Perasa Vanilla

Dnner tadi aku rasa cam malas nak makan..sebab cam kenyang..sekali tengok mak aku masak my favvy la plak..hmm..nafsu aku ni membuak2 plak nak makan..lagi pulak tengahari aku makan moi sup yang sangat lah tak sedap..hampeh cam apa ntah..so aku makan la mak aku masak ni..penat dia masakkan makanan fav aku kan..cam tak sedar diuntung plak aku kalau tak makan..




Sambal Tumis Ikan Kayu/Tongkol


Ni favvy aku ni..sejak kecik aku memang soka makan ni..apa special sangat ikan ni di mata aku aku pon tak tau..apa yang pasti aku sangat soka rasa dia..leh bedal nasik sampai 3 pinggan woo..tapi aku tak la penah bedal sampai 3 pinggan..2 pinggan pon dah sengkak..




Labu Masak Lemak


Yang ni..aku makan gak la walaupon aku tak berapa soka ia di masak cara masak lemak ni..tapi memandangkan aku suka makan labu..aku makan la buat donno..labu ni memang memang fav la..apa2 saja benda yang dibuat guna labu kuning ni memang aku suka..masa kat Sarawak dulu hari2 aku makan bengkang labu..sangatlah sedappp...orang Sarawak kata nyamannnn....pastu aku selalu masak pengat labu..soka sesangat..nak plak masak labu ngan sayur manis tu..fuh..sedappppppp...




Bawal Putih Masak Lemak


Yang ni aku kureng sket la..tapi aku amik gak la pic dia sebab periuk dia sebelah jer ngan periuk sambal tumis tadi tu..so kesian plak kan tak leh nak enter frame..ambik jer la..aku tak berapa minat ikan masak lemak ni..tengok ikan gak la..kalau ikan yang kechik2 cam alal2 ikan bilis tu aku makan la..ayah aku kalau makan masak lemak ke kari ikan ke..kuah sampai leh berenang..ceh tetiba kuar cita pasal ayah aku..tak masuk tema langsung..




Logik ke makan nasi ngan susu..mual wei..


Ni la dinner aku tadi..tengok aku amik labu jer..kuah aku tak amik..tapi tak habes pon aku makan..cam kenyang..cam tak berapa nak best..mungkin sebab aku bengap sangat pegi makan nasik ngan susu..susu tu plak pelik rasa dia..ada rasa2 vanilla cam tu..akak memang pantang susu ada perasa pelik2 ni..dah nama susu..rasa susu la..apsal nak tambah rasa2 lain plak..menjengkelkan..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...