11.10.08

Open Office..Bleh ker..?

Hari ni..pepagi lagi dah dapat msg..kene buat panggilan sket..


Rupanya si Linda mintak ambik dia di Sg Kob..golek2 dulu atas katil..pastu tengok jam..dah 7.30 am..hmm..kene bangon ni..baru nak regang2 urat tenyeh2 mata sapu liur basi..sekali mak aku masuk nak pakai baju..baru pas mandi (aku tido ngan mak aku..ngeh ngeh ngeh)..dia pon terkejot sebenornya nengok aku yang tegak jer cam tok pekong siam atas katil..thee hee..


Pas mandi, sarapan aku terus gerak ke Sg Kob..ambik Linda n bawak pegi bus station..sampai awal around kol 10.00 am..bus dia kol 10.30 am..so lepak dalam kete..sesembang..bus dia sampai dalam kol 1040 cam tu..pas dia naik bus aku gerak la nak pegi klinik plak..telinga aku ni belom baik bebetol..dalam entry lepas aku ada cakap pasal fungus tu dah pindah ke telinga sebelah kanan kan..so aku nak pegi check apa jadi dah dengan telinga aku ni..


Doktor cakap yang sebelah kiri dah baik sepenohnya..yang sebelah kanan ada lagi..dah penat aku nak makan antibiotik..aku harap kali ni dia baik sepenohnya..aku cite pasal fungus tu pindah n aku buat buat dono malas nak pk dia..doktor tu siap gelakkan aku..aku tanya la pendapat dia..perlu ke aku pegi ENT..dia cakap tak perlu..sebab dah hampir nak ok..hmm..tengok la cam mana kan..kalau ada lagi pas ni..confirm aku kene pegi ENT gak..


Masa kat klinik tu aku jumpak la dengan jiran rumah lama aku..Kak Kavita..dah ada 2 anak dah..lama giler aku tak jumpak dia..seingat aku aku last jumpak dia masa aku sekolah rendah..thee hee..tak sangka dia kenal aku lagi..bapak dia pon ada..baru aku tau yang bapak dia ngan ayah aku ni best friend..siap puji ayah aku lagi..kembang lak aku..dia cakap ayah aku tak macam typical melayu yang hanya kawan ngan melayu jer..ayah aku ni dengan semua bangsa dia layan sama..tu memang betol la..ayah aku ni memang pemimpin berjiwa rakyat tak kira bangsa..haih~


Pas pegi klinik..aku pusing nak pegi jahit baju n seluar..sekali kedai kat situ suma belom bukak..gilo..kol 12.00 takkan tak bukak lagi..mampuih niaga cam ni..aku pusing balik pegi hantar barang kat Persada Travel..bawah office aku jer..sekali dorang tahan tak bagi balik..sebab dorang buat open office (bleh ke?)..sedap2 makanan dia..ada nasi tomato..ayam masak merah..dan yang special ada pajeri mangga..sangat lah best..di masak oleh Kak Sabah..kakak kepada Kak Min..ada kueh2 raya n cake gak..sangat lah sedap..




Yang pakai baju belang2 tu taukei dia, Mr. Awie (tak tau cam mana nak eja nama dia)..sebelah dia suami Kak Pah, abang Wan..sebelah lagi anak Kak Pah..sebelah lagi yang nampak sekerat jer tu suami Kak Chen..Abang John..




Kak Min ngan Ani..Open office ni dorang dua ngan Kak Pah la yang buat..tak plan pon dorang kata..tetiba rasa nak buat..aku ni kira langkah kana la ni..kebetulan aku pegi office dorang tadi ..terus dijemput..



Aku ngan Kak Pah..kembang kan muka aku 2..haih~




A..nama dia la..aku tak tau nama penuh dia..panggil A jer..dia keje kat office Saga (pusat memandu)..tetiba gambar dia ni clear plak..




Ni Lauk2 dia..




Ni la pajeri mangga..best woo..




Pisang emas..fav aku..




Colorful kan..




Garlic Bread




Ghee Ball..first time tengok uang bungkus cam bi..




Si Ani..makan kat celah2 meja tanak kasi orang tengok dia..dia malu kat bos sebenarnya..


Lama gak la aku lepak..cam malu plak lepak lelama..aku gerak la nak jahit baju n seluar..bukak pon kedai..da settle tu aku balik rumah..plan nak pegi umah member..ada jemputan kenduri..sekali cam panas..cam malas2 sebab dah kenyang..so aku just lepak2 kat umah..jap lagi sambung lagi..letih dah menaip..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...