18.10.08

Travel Malaysia 2008

Hi Folks,

I'm still in Singapore..bekerja..banyak yang nak diceritakan..but tunggu aku balik hari isnin ni yer..sebab sekarang aku tompang lappy orang..thee hee..exhibitor sebelah booth aku..Homestay Kampung Jeruju, Kedah..Nama Tuan Haji Ariffin Bin Abu..Head of Agrotourism Section..orang nya?sangat lah friendly dan best sangat..dia ni baik n caring..lawak gak..sekarang dia takda..pegi makan kot..so aku ni kononnya jaga la booth dia..tapi aku dok membloggingkan diri plak..maklum la kat Singapore Expo ni ada wifi..makanya aku mengambil kesempatan la kan..


Overall kat sini tak la berapa ramai orang..mungkin kurang promosi dari Tourism Malaysia Singapore makanya tak ramai yang tahu..tapi aku rasa kalau dorang buat kat Suntec City mungkin banyak sambutan..but dorang pilih Singapore Expo yang sangat besar, banyak hall yang jugak besar2 dan jauh nun dekat ngan area Changi..


Banyak exhibitor kat sini yang rata2 from Malaysia la..namapun Travel Malaysia 2008..ada la several singapore exhibitor..this is a new experience untuk aku la..sebab selalu aku pegi travel fair akan involve sekali airlines..but yang ni difference..dia involves coaches..nanti aku balik aku upload picas dia..dorang siap bawah bus double deck tu masuk dalam hall bukak kasi orang masuk n experince kat dalam2 tu..sangat lah mengujakan..


BTW..akak dah pehi Bugis Street semalam..thee hee..sempat lagi tu..tapi takde banyak benda yang dibeli..several tee n sourvenir jer..sebab more or less dia ni macam Petaling Street kat KL n Jonker Walk kat Melaka penoh dengan jualan pakaian, tees, accessories, foods and souvenir..difference..add 1 more supplier for all the goods sold here..Hong Kong..haha..tu jer..means ada barangan2 dari Hong Kong di jual di sini..especially baju2 la..sebab tu dorang punya baju ala2 artis Hong Kong gitu..sebab dorang banyak ikut trend dari Hong Kong..


Terlupa plak nak cakap pasal hotel..kitorang duduk kat Hotel 81..di Joo Chiat Street..bilik dia..?ko bukak pintu terus nampak katil...harga? SD129.00..ko darab sendiri la dengan RM2.4..hmm..tu 3 star ok..kalau 5 start tak tau la kan..tapi tempat yang kitorang stay tu senang la nak makan..sebab kat area Geylang Serai.tempat yang banyak melayu..ada Malay settelment lagi..Makan kat Zain's cafe..sedap n banyak sangat choice..from western to oriental..ada nasi padang lagi..hmm..aku teringin nak makan nasi padang sebab tk pernah try..sebelum balik kena cuba..


Second experience datang ke Singapore tak la teruk..sebab cam dah tahu skit..so far ok jer la..ok la..see yah lagi kalau ada kesempatan ya..tarra..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...