14.11.08

My life is one big soap opera - part 5 (All My Life - KC & Jojo)

Hello Peep-pals,

As korang2 dengar blog aku dah ade bunyik2..ahaha..dah ade lagu..la la la la la..aku memang suke bangat ngan lagu ni..sesangat suke..sebab tu aku pilih lagu ni..sesambil korang baca entries aku yang merepek merapu..dengar la lagu ni yer..walau tak suke..dengar gak..lelama korang akan suke..*ahaha..gila kejam..


Biler aku dengar lagu ni jer kan..aku teringat kenangan2 dulu..*ahaha..jiwang karatz konon..tapi serious..memang terkenang wei..zaman2 aku berchenta bagai nak rak..kononnyer la kan..nak story sket la kan..*heha..
Aku tak pernah berchenta..zaman sekolah memang aku sekolah jer..takde nak chenta chentun..leh tanyer kengkawan aku..sebab aku tak chantek same la kan..sebab tu takde orang nak..ahaha..tu sebenornyer..tapi memang aku takmo pon..sebab mak aku garang..dia tak kasi berchenta..


Bila aku masuk U baru la aku terpk nak berchenta..chewah..bleh plak main pk2..bukan aku terpk..tapi cam terikut2 ngan kengkawan aku yang sume ade boipren..so tak rock kalau gua takde babe..hua hua hua..gelak sampai guling..tak lawak pon kan..tak payah la aku citer detail sangat kat..sebab karang jadi novel plak kan..cukuplah aku katekan yang aku berchenta sebab busan..kengkawan aku sume kuar ngan boipren aku jer yang terkulat2 sorang kat umah..


kebetulan ade mamat yang propose aku..so aku pon terime jer la memandangkan at least aku ade gak la someone yang leh aku spent time with kan..keji kan..mase tu boipren nek moto kire dasat la kan..mase tu takde student bawak kete2 bagai ni..


Boipren aku pon nek moto gak..Kawasaki..korang percaya tak aku ambik masa 6 bulan nak deeply fall in love ngan dier..ahahah..padan muke dier..tapi tu la hakikatnyer..hari2 jumpak..dier sanggup datang jauh2 semata2 nak lunch n dinner ngan aku..heran kan..aku lagi la heran..aku bukan cantik pon..lemak sana sini..sempat lagi letak dialoq yusri dalam cinta kolestrol..thee hee..


Tapi dier sanggup abiskan mase dan luit (duit) dier kat aku..sungguh tak boleh blah..ahaha..bodoh mamat ni..lame la kitorang kapel..sampai la satu ketika aku nak kene sambung pengajian aku nun di Kepulauan Borneo..makenya dia menangis2 bagai nak melepaskan aku..kononyer la kan..sekali lagi aku hairan..pasal mamat ni macam ni..aku bukan lawa pon..sekali lagi aku tegaskan..aku ni bulan lawa pon..lain la kalau aku ni cam Sandra Bullock ker (lawa sangat tu)..paling cikai pon slim melim cam Fasha Sanda ker kan..haih..tu la kuasa chenta..chenta itu buta..


Memula aku kat sana dier ok jer..hari2 dia call..selalu pon hari2 dier call..tapi makin lame makin kurang..2 hari sekali..5 hari sekali..seminggu sekali..membawak ke sebulan sekali..bleh cam tu..apa kes..


Bila dier tak call korang tau ape aku buat? aku hantar surat..sebab he claimed that he was no longer used HP..chewah..aku yang bengap ni percaye..takpe la kan..name pon chenta itu buta..ade sekali tu aku siap masukkan sekali duit RM5..*har har har..gelak sampai guling2..memang betol..mane la tau dier takde duit nak call aku..tak logik dan tak mungkin la kan..ahaha..aku yang biol dan temper ni buleh plak buat action cam tu..malu jer..ahahahahaha..


One day dier call aku cakap dia dah kawen..kenape la aku biol bengap n sangap sangat tak pernah perasan yang dier dah ade orang lain..aku leh antor surat bagai..bodoh kan..


Ambik ko..lembik histeria aku..ahaha..tapi tak kuros gak..ahaha..bukan senang nak recover dari luka chenta ni tau..tapi tu kesah2 aku 6 7 years ago la..sekarang mak solo nokz..ahaha..malas nak pk..



Yang best lagi..pas setahun..dalam tahun ni la..dier jumpak aku..n cakap yang sebenarnyer..dia belom kawen pon..dier sajer cakap cam tu sebab nak aku lupakan dier..bangsat kan..ade ke patut..nasib aku grad gak..hamper2 nak kantoi tau..dah la it was happened masa aku last sem final year..tak ke lahanat cam tu..orang makan nasik dier makan maki hamon la hari tu..baru dier tau..dier cakap..aku dah tak macam dulu..aku lain..cume kebudak2an aku tu masih ade..haih..Pape la labu..ko sendirik pilih..bukan aku yang nak..yang penting aku ok sekarang..6 tahun bersamamu was a waste of time..chewah..


Kot yer pon ko tak sabar nak kawen..tak kan ko tak leh tunggu lagi berape bulan jer aku nak habes belajar..kan kan..6 tahun ko leh sabar menunggu..


Itu yang aku pk kan pas dier cakap dia kawen..idup ni penuh ngan misteri..macam men treasure hunt..dalam perjalanan nak cari harta karun tu kite akan jumpak macam2 banda pelik n indah..same la ngan idup ni..


Tak sume yang kite nak kite akan dapat..kadang2 yang kite nak tu kite dapat gak..kan kan..hmm..banyak bende yang aku nak..tapi ntah la dapat ke tak kan..tarra..

5 Mind Spoke Hand Wrote:

The Spiral Eyes said...

teringat kisah aku..kita memang bodo kan.hahahaha

Signorina Syima said...

i juga gila kan lagu ni.. poyo jer.. tapi bf berganti bf.. sorang pun tak layak diberi dgr lagu macam ni... sbb mereka adalah hampeh..

sial kan jantan?? bila dh jauh, di lupa-lupakan kita ni... ko ajar skit!!

*emo sket

cuteaslina said...

haihh...ini macamnye perangai pun ader ke..? 6 tawun bley tunggu...nak add-on lagi bape bulan dah cannot go dah...hurmm...ape la nasib dasatnye penangan chenta nih~~!!

The Spiral Eyes said...

aku tag kau

1.Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now..

2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.

3. Post that picture with NO editing.

4. Post these instruction with your picture.

5. Tag 10 people to do this.

hOOdedLicIOUS said...

The Spiral Eyes,
Yer..aku pon rasa cam tu..bodoh buang masa aku dengan dia..harap dia call aku..nangis untuk dia n bengap sebab tak sedar yang dia memang taknak aku lagi...


Signorina Syima,
betol..memang aku dah ajar dia masa dia jumpak aku hari tu..kononnya nak sambung balik apa yang dah putus..tak payah..susah nak jumpak laki yang baik sekarang ni..species tu dah pupos agaknya..


cuteaslina,
yer nak buat cam mana kan..bila i pk jer pasal ni i akan cakap kat diri sendiri "dah takde jodoh"..senang..malas nak berat otak sakit jiwa..kalau pk banyak pon takde pekdah nyer..kan kan..


The Spiral Eyes,
will do it girl..TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...