25.11.08

Contact Lense Vs Spect

Chewah..cannot go punya tajok..


Kenapa aku tak pakai contact lense instead of spect yang menyusahkan dan merimaskan...?


Yer yer..aku admit ok..spect memang merimaskan..tapi kalau dah bertahun2 pakai takde la rasa rimas sangat..rimas lite2 jer..jawapan bagi soalan kat atas adalah sebab aku allergic..mata aku sensitif..selalu gatal2..


Several years ago..aku ada pakai lense..gila menderita..sebab selalu jer gatal2..sampai merah2..penas sekali dia merah macam bijik saga..sampai suma pon takot sebab ingat mata aku pecah..gilos..


Mak aku cam tak tahan tengok anak dia menderita..chewah..yaa yaa arr la tuu..dia bawak aku jumpak specialist..dah dr tu garang..gila dia bleh marah aku plak..hampeh punya dr.."mungkin sebab dia ngandung kot"..so aku positifkan diri aku..dia check mata aku..n siap marah lagi..



Doctor: Sapa suruh pakai lense?

Aku: Sebab tak nampak..tu yang pakai..pandai menjawap ni..

Doctor: Awat tak pakai spect ja?

Aku: Spect rimas nak bersukan pon payah.

Doktor: Ka sebab nak cantik?

Aku: Mana ada..hampeh punya doctor..sib bek mak aku ada..kalau tak dia dah kena smash ngan aku..ada ka cakap lagu tu ngan patient..

Doktor: Lepas ni jangan pakai dah lense..mata awak tak sesuai..urat semua kembang..lapisan luar mata tu cam luka..kalau awak terus gak pakai mata awat akan buta...nak mata buta?

Aku: Tak mau..dengan poyonya aku jawap..

Doktor: Tak mau jangan pakai dah..



Sebab tu la aku tak pakai lagi n mungkin takkan pakai lagi..kalau nak pakai pon aku akan pi jumpak specialist dulu tanya pendapat dia..sebab aku takot BUTA..

P/S: Sis Tiara..rasanya soalan tu dah terjawapkan..

4 Mind Spoke Hand Wrote:

Aku Bukan Bidadari said...

isk..nyilu jer baca..urat siap kembang.. tudiaaa..
nk tau dak, kwn tiara kan.. dia pakai contact lens bw tidoq..sekali dia kata contact lens tu ada kat belakang mata dia.. bleh ek jadi cmtuh..ngeri giler..

ps: nnti dpt duit rebate bleh ar tukaq cermina mata tuh noo

hOOdedLicIOUS said...

Hooded pon penah tau..tido ngan lense..dia nak kat atas..sampai bengkak mata..

Thee hee..yeah..mungkin akan tukar gak..tapi cam sayang ja yang ni..

Monkey D Luffy said...

tapi kenapa kapten nampak awek pakai spec lagi comel? hurmmm...

kapten pakai spec pun comel

hOOdedLicIOUS said...

ya ka..saja tau..malu aih..*shy2 cat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...