16.11.08

Kursus Jahitan Asas Baju Kurung dan Jahitan Manik - Picas Picas Picas

Hello Peep-Pals,

Sorry la kat korang sume..sebab entry aku sejak dua menjak ni cam sedih2 meledak2 bagai kan..skunk ni aku nak post picas2 kursus jahitan hari tu seperti yang aku janjikan..tapi tak banyak la aku nak letak..tak larat nak upload bebanyak..pada yang blur2 sila selak2 entry yang lama ok..chewah cam buku plak..




Ni Puan Rosnah yang ajar kitorang tu..




Ni la peserta2 kursus..tekun dorang dengar..Puan Rosnah tengah cerita latar belakang n pengalaman dier dalam masa yang same nak motivate we all sume..




Memandangkan mesin jahit ni dok depan aku..aku snap la pic dier..sumpah aku tak tau gune cam mana ni..sebab aku tak jahit baju pon..aku soh tailor jahitkan..kuang kuang kuang..kantoi..larikzzz..




Dia ajar cam mana nak ukur badan..ni pon peserta..Makcik ngan Kak Dilah..




Dorang ni tengah ambik ukuran badan..tekun betol..




Ni Puan Rosnah tengah ajar cam mane nak potong kain..bukan senang ok nak ambik kain bagi bebetul cukup..




Warna warni kan..ader banyak kotak lagi ni..sume chantek2..




Puan Rosnah tengah ajar patern2 baru..




Cenderahati penganjur kepada Puan Rosnah..



Cenderahati Syarikat Puan Rosnah kepada penganjur..




Close-up sket..ni dorang buat sendiri ni..pokok beads..chantek giler..cam sweet perasa mint tau..memang salut la kat dorang..




Bergambar beramai2 di akhir kursus..cari aku kalau korang terer..


Ni la serba sedikit picas kursus tu..gambar2 pattern manik aku tak letak..sebab berterabur..yer la..yang buat bukan pro kan..so berterabur la..tu jer..tarra,,

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...