23.11.08

Panjang gila tag ni

Tag tag tag..aku suka jer taggy thingy ni..best per..kadang2 takde benda nak di update..or takde keje nak buat leh buat tag ni..sangat lah tidak membusankan pada masa yang sangat membusan kan..well..layan jer babe..


01. what is the most important thing in your life ?
  1. Money
  2. Family
  3. Loves

02. what is the last thing you bought with your own money ?
Baru jer tadi..aku renew driving license..aci tak ni..aci la yer..


03. where do you wish to get married ?
Di rumah ler..


04. how old do you think you will get permanently owned by your lover ?
Ntah..lover pon takde..cam no tu..


05. are you in love ?
I was..now..nope..


06. where was the last restaurant you had dinner at ?
Restoran Ehsan..makan bihun tom yam ngan Kak Na n June..


07. name the latest book you bought ?
Kira ni yang paling latest..Hijab Sang Pecinta..lama gila dah tu..thee hee..


08. what is your full name ?
Erk..perlu ke?


09. do you prefer mother or father?
My mummy..


10. name a person that you really wish to meet in your real life for the first time
Ader ker..hmm..Bro Karwan kot..


11. christina or britney?
Definitely Christina..Britney sangat menjengkelkan dan meloyakan aku..


12. do you do your own laundry ?
Dulu masa dok hostel yes..sekarang..hmm..kadang2..thee hee..selalunya mak yang buat..dasar pemalas punya anak..


13. the most exciting place you want to go ?
Mekah is one of it..tapi buat masa ni aku teringin sangat2 nak pegi tengok Borobodur n Angko Wat..


14. hugs or kisses ?
Both..i need them most of the time..thee hee..


15. point out five things about the person who tagged you
Umur 22 tahun..still young..straight forward..pelik cam aku..friendly..


16. eight things i’m passionate about

  1. Books..(reading is my passion)
  2. Movies (epic adventure, horor & action)
  3. Cartoon..(Bob The Builder, Thomas & Friends, Postman Pat & Fireman Sam..)
  4. Animated Movie..(All animated movie-Madagascar 1 & 2, Finding Nemo, Bugs Life & etc.. )
  5. Green..(most of my baju kurung are in green or mixed green color..my bedsheet is green..my work also related to green (forest)..heha..)
  6. My Work..( love my job..i love what i am doing now..)
  7. Beading..(that's why i went to the kursus..thee hee..will show you my creation one day..)
  8. Blogging..(like what i am doing now..thee hee..)


17. eight books i have read recently

  1. Bagaikan Puteri
  2. Cinta Sang Ratu
  3. Hijab Sang Pecinta
  4. Perang Armageddon
  5. Murakami
  6. When The Band Starts Playing
  7. Heidi
  8. Dosa & Neraka


18. eight songs i’ve been listening over and over again
  1. All My Life - KC & Jo Jo
  2. My Baby You - Marc Anthony
  3. No One - Alicia Keys
  4. If I Ain't Got You - Alicia Keys
  5. Mantera Beradu - Too Phat Featuring M. Nasir
  6. Warkah - Bau
  7. Taubat - Opic
  8. Cinta Antara Kita - Duta Featuring Baizura Kahar


19. eight things i learned this year

  1. Jangan mudah percaya orang..nak plak yang baru kita kenal..sebab kita tak bleh nak predict action dia..kita gak tak tau apa dalam hati perut dia..luar nampak elok..dalam berulat..
  2. Jangan percaya si lidah bercabang or talam dua muka..belakang kutuk rapat..depan cakap baik sampai nak jilat tapak kaki..belakang cakap itu salah ini salah..depan "ya betoi..ya betoi"..cam haram kan..belakang mengata bukan main lagi..depan kononnya nak tunjukkan sokongan n dorong..pi mampuih orang cam ni..
  3. Jangan jadi pak turut..sebab lelama orang pijak kepala kita sebab ingat kita ni bodoh n tak tau apa..padahal kita turut sebab nak menjaga hati dan perasaan orang di sekeliling..lain plak tafsiran depa..
  4. Buat baik berpada2..sebab kebaikan kita tu kadang2 di salah ertikan orang..lagi plak orang bukan kenang pon kalau kita buat baik..kutuk lagi ada..kita buat baik cam mana pon orang tak pandang..manusiyal2 kat luar 2 (tiru word Zie) memang tak pernah kenang budi..pentingkan diri sendiri..perasan cam diri tu bagos sangat..pegi mampos..
  5. Kalau nak kawan lama jangan pinjam duit orang n jangan pinjamkan duit kat orang..yang ni ayah aku yang ajar..this is true..pasal duit kuarga pon leh pecah belah..ni kan plak kengkawan..pk2 kan la..
  6. Jangan sebok hal orang..sebab kalau salah langkah..ko yang kena balik..kononnya nak tolong selamatkan hubungan couple yang berantakan akibat tunang (pompuan) curang..ko pegi cita semua perihal pompuan ni ngan bf dia kat tunang pompuan ni..bila dorang berbaik ko plak yang jadi si mulut jahat sebab pegi cita hal tu semua..Dorang bergelak ketawa cam takde pape..ko plak jadi kaki penyibuk perosak hubungan orang..
  7. Berbakti pada ibu bapa Allah SWT permudahkan kehidupan..Setakat hari ni aku tak do la rasa susah bangat idup aku..sampai aku rasa nak mati..susah lite2 tu ada la..biasa la kan..takdo la sampai 2 3 orang datang umah mintak hutang..bank call bertalu2 pasal loan tak bayar..sket2 tu besa la..nama pon manusia..
  8. Family adalah yang paling utama dalam idup..Bila jatuh susah takdo sapa nak tolong..kawan2 suma larik..family yang banyak bagi support..bantuan..family terima kita walau apa jugak keadaan kita..buruk ka baik ka..


20. eight people you tag
Sapa nak jawab..jawab la..kalau aku tag pon belum tentu depa nak buat..pasai panjang sangat..

1 Mind Spoke Hand Wrote:

The Spiral Eyes said...

aku dah buat la sayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...