13.12.08

Beading Part 1

Olla Peep-pals !!!



Sebenaqnya beads ni balance aku buat accessories cam gelang, rantai n subang..tetiba angin menjahit mai plak kan..tu yang beads dia terbeliak2..aku beli tambah jer la beads baru..



Ni bukan nak tunjuk skill ka apa ka..ni just nak share kejayaan aku menjahit beads..aku start jahit ni masa bulan puasa (sebelum aku pi kurus menjahit tu)..sampai la dah habes raya (lepas kursus menjahit) baru siap..punya la lama kan..sebab apa..sebab M.A.L.A.S..thee hee..ada lagi dua pasang aku tengah jahit..pon tak habes lagi..separuh2..sebab apa...M.A.L.A.S..thee hee..



Mak aku pon dok pulun menjahit beads..2 pasang baju dia jahit..masuk yang ketiga aku kena take over dah la..mak aku pening..ahahaha...




























Ni la hasil dia..hampa nak tau dah sejarah aku jahit beads baju ni..haha..hampa ingat aku rajin snagat ka nak jahit menjahit ni..baju ni sebenaqnya terdamage skit..kat tangan diatu..hampa perasan dah ribbon kat du2 tangan baju ni..ribbon bunga2 tu..pasai pa aku boh..pasai taylor aku pi sambung kain untuk buat tangan baju ni..dia salah potong memula tu..ni kain sari..kain sari kan ada kaki kain..so sebelah tangan dia kaki kain besaq..sebelah kechik..makanya dia terpksa la potong n sambung dua2 tangan tu bagi balance..pelik la kan tetiba ja kat tangan tu ada bekas sambung..aku pon pi beli ribbon n beads..so makanya ada la beads kat baju ni..


Kakak aku tengok aku dok jahit beads ni dia pon nak..dah tu bergegas plak pi A to Z (kedai jual barang2 kawen n menjahit) beli beads untuk baju dia..nila hasilnya..skill gak kakak aku ni..












Baju kakak aku yang ni pon kain sari gak..actually dia yang bagi aku kain yang warna coklat gold tu..






Ni dia jahit style bertabur..cantik..jer..2 hari jer dia jahit 2 pasang baju ni..rajin tol..



P/S: Ada lagi nanti aku upload hasil kerja aku..heha..

4 Mind Spoke Hand Wrote:

makingahero said...

Nice material work...it looks good.i also know that is not a quite a easy job..good luck bye.

Signorina Syima said...

jahitan pada baju purple tu nampak complicated... susah tak?

well nanti aku leh antar baju kat ko... kawan2... upah sket je kan?

Monkey D Luffy said...

kreatif dan cantik

hOOdedLicIOUS said...

makingahero,
Thanks dear..


Signorina Syima,
tak la susah sangat..tapi berpinar gak la..sebab kechik2 kan beads tu..nak upah..huh..berpusing bijik mata aku dengar..


Monkey D Luffy,
Mekasih atas pujian itu capt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...