11.12.08

Cicakman 2



Cicakman 2 dah released hari ni..Aku plan nak pegi tengok ngan adik aku..aku bukan jenis yang suka tengok filem Melayu kat panggung..sebab aku rasa cam buang duet n tak berbaloi..tapi Filem Cicakman 2 ni berjaya membuatkan aku nak tengok..sebab special effect yang digunakan tu..cam filem Harry Potter n Lord of The Ring la..filem2 fiction cam ni mana sedap tengok kat TV..kene tengok kat Screen besar atau kata lainnya Silver Screen baru la puas..


Pagi tadi aku tengok pembikinan filem ni kat TV..makanya aku terpanggil untuk menghabeskan duit aku tengok cita ni..aku ni hantu filem2 seram, action n epic....so kalau ada filem2 yang best cam ni..memang la aku takmau lepaskan peluang..Madagascar hari tu pon aku blom tengok..takda masa ma..Aku salut la kat KRU sebab berjaya buat filem macam ni..ya la..kira Yusri ni boleh dikatakan setanding la dengan pengarah2 fiction hollywood..walaupon masih baru..at least dia berjaya buat filem macam ni..bukan senang nak buat..cost tinggi..


Sebagai Malaysian..aku bangga sebab ada anak Malaysia..Melayu yang boleh buat apa yang hollywood buat..bunyi cam aku puji dia melambung kan..tak salah kan kalau aku puji.sebab memang betoi pon..kita boleh kira dengan jari berapa banyak pengarah Malaysia yang betoi2 berbakat dan mengarah filem2 yang betoi2 berkualiti..ni bukan bollywood..balik2 cita cinta..balik2 cita cinta..90-an memang gah dengan cita cinta..sana sini orang sebok nak buat cita cinta..pastu masuk era millenium..timbul plak romantic comedy..which is lebih ringan n entertaining..yang mana aku rasa mendapat tempat di hari rakyat malaysia..tapi masalahnya..pengarah dok recycle pelakon yang sama ja..sampai naik busan plak..lelama cita jadi hambar..tak menarik..mau taknya..setahun sampai 10 filem sekali kuaq dari pengarah yang sama..mana ada kualiti cam tu..


Tapi..dengan timbulnya pengarah2 baru n muda..yang mana diberi peluang untuk mengarah dan menyumbangkan idea n kreativiti dalam dunia perfileman Malaysia..semakin bewarna warni dunia filem kita..dalam zaman teknologi ni..yang mana selalu lecturer aku dok ulang banyak kali..globalisation era..kita hidup dalam keadaan penuh tekanan..sebab tu banyak sangat kes bunuh diri la..bunuh orang la..tu bukan apa..sebab stress..depression..


Menonton TV, cartoon, or filem adalah salah satu terapi untuk meredakan tekanan..kalau dah filem pon complicated ja..cam mana nak redakan tekanan kan..menambahkan tekanan ada la..cam filem bollywood la..kan ka complicated filem2 depa..tengok sampai dok teriak meleleh air mata air hidung suma..kita perlukan filem2 yang ringan n entertaining..yang tak payah pikiaq banyak2..emo banyak2..contohnya cita Gol & Gincu..I'm not Single...9 September..n several lagi yang kira ada class tersendiri..filem2 ni ringan ja..maksudnya..kalau sedih tu takda la sedih beria2..kalau geram tu tak la geram beria2..cam filem Sepi n filem Cinta..relax ja..


Apa la aku dok berletiaq ni..haih..ok la..tarra jer..

6 Mind Spoke Hand Wrote:

makingahero said...

This picture looks like a game...HAVE A SWEET DAY...bYE

hOOdedLicIOUS said...

makingahero,
Thia is not a game my friend..this a movie..Cicakman 2..u know..like batman..spiderman..but this is cicakman..cicak means lizard in english..:Þ

Monkey D Luffy said...

aku suka lagu dia DIBUIS CINTA ker... video klip dia menarik. lagu dier best

hOOdedLicIOUS said...

Monkey D Luffy,
Dibius cinta la capt..yeah..dia punya VC memang best..cam salji2..putih2 bagai..kan kan kan..tetiba teringat cita Narnia..

PakciQue said...

Babak menarik: Cicakman 2

* Babak pergaduhan di rumah En Bakar terutama aksi pengawal keselamatan dihempas ke meja kaca dan piano.
* Hairi tidur pakai tali pinggang keselamatan.
* Aksi stunt motosikal antara Hairi dan Rrama. [Walaupun tak cantik. Tapi tetap menarik]
* Babak Iman yang dapat rasa kehadiran Ginger Ghost. Suspen. Macam cerita hantu.
* Aksi Linda Onn menoreh kulit muka. [Macam Mission Impossible]
* Babak Azwan Ali dan Dee.

Bacaan Lanjut

hOOdedLicIOUS said...

PakciQue,
I'm disappointed..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...