22.12.08

Congratulation dapat baby baru !!

Morning !!!


Pagi2 morning lagi aku dah dikejutkan dengan good news sms..daripada sapa..daripada my BFF Suhaida Abdul Ghani..dia selamat melahirkan anak yang ke 2..wah syabas la..dah 2 dah anak kawan aku ni..baby girl..3.25 kg..berat tu..bersalin kul 5.32 am kat Amanjaya Specialist Centre Sungai Petani *baru hari ni aku tau ada hospital ni kat Amanjaya....pusing2 number tu gak kan..what a coincident..anak dia yang first aku kira dan 2 tahun lebih..nama Nur Haidah Amani..yang ni tak tau la..lupa nak tanya..so maknanya sekali lagi aku kena serbu Anakku untuk beli gift..






Sue ni actually course mate aku masa kat Uitm..dia ni yang takdak boyfie masa belajaq dulu..last2 dia kawen dulu..masa dia call aku bagitau nak tunang tu aku dah terkejut berok..aku nun jauh di Borneo masa tu..ha la mau tak terkejut..tetiba ja..love marriage plak tu..masa bila la dia ni bercinta..setakat kawan2 tu aku tau la dia ada..hubby dia pon baik..sama umur..aku memang la kenal ngan hubby dia..but i thought they are just friend2 *bak kata Cik Tonah Taik Lalat dalam cita 'Enot 3 VCD La Pulak'..tapi alhamdulillah..2 dah anak dia..semoga baby n mummy sihat hendaknya..


P/S: Dalam kegembiraan menyambut berita ni..jauh di sudut hati aku tersimpan rasa sedih bila mengenangkan kawan2 dah beranak pinak..tsk tsk tsk..Allah Maha Besar..Allah Maha Agung..Allah Maha Pengasih..Allah Maha Penyayang..Allah Maha Adil..setiap apa yang Dia tentukan pasti ada sebab yang hanya Dia saja yang tau..

2 Mind Spoke Hand Wrote:

Monkey D Luffy said...

murah rezeki tau ada baby ni

hOOdedLicIOUS said...

Monkey D Luffy,
amboi capt..iyer2 jer..ko dah ada baby lom ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...