20.12.08

Jalan2 ke Tesco Perai..

Gud Morning Peep-pals !!


Jam menunjukkan kul 1.00 am lebih..dah aku masih blom tdoq..ada sebab pasai pa aku tak leh tidoq..nanti aku cita pasai pa..memandangkan aku tak leh nak tdoq..aku nak cita la aku pi mana hari ni..






Aku, mummy n adik aku pi Tesco Perai hari ni..membeli belah groceries..ni la rutin aku setiap minggu..hari Jumaat ja mummy dah booking aku..heha..aku kena bawak dia pi shopping groceries..dah kira cam "family day" la hari Jumaat ni..so nak dating mating tak leh la hari Jumaat..huhu..*Jumaat tak leh dating..orang semayang Jumaat..dating kehapa kan..sat gi boyfie tak pi semayang Jumaat plak..buat dosa ja..huhu..apa barang dating sat2..nak bergurau senda bertepuk bertampaq pon tak dan..oppss..bukan muhrim..haram..hehe..




Adik aku tolak troli pon nak snap kan..apa la aku ni..dia bukan tau..tergezut ni dia kalau tengok..saja ja ni kasi glamour..heha..




Kita close-up skit..close-up tang barang plak tu..ntah apa2..soka aku la..



Habes beli barang tu kami makan kat KFC..aku lupa nak snap pic..dah tu balik la rumah..dinner kami makan sandwich ja..aku buat chicken cheese with scramble egg double-decker sandwich hari ni..lupa lagi nak snap pic sebab lapaq sangat..pastu aku ngan adik aku lepak tengok cita hindustan..heha..tajuk dia Ankhien..yang membawa maksud penglihatan..best cita ni.bukan love story..heha..hampa tengok la sendiri..memang best..habis cita tu kat sini la aku la ni..dok berblogging sebab tak leh tidoq..haih..


Esok agenda utama awal pagi nak pi tengok tok aku yang tak sihat..dengaq kata sepupu "kesayangan" kakak aku demam campak..tetiba kena demam campak..la ni musim demam campa ka..tak silap aku la ni musim denggi ngan..penyakit pon pandai men musim2..banyak dosa sangat kot..*jahatnya mulut aku..dah nak sakit nak buat cam mana kan..sakit tu kan penghapus dosa2 kechik yang dok ada..dosa besaq tak buleh no..yang tu kena tobat nasuha..pas tu ingat nak pi umah Cik Yus sat..nak upah baju..pastu balik n lepak rumah kot..tak tau lagi..ok la..nak men game plak sementara nunggu mata nak ngantuk..taraa..

2 Mind Spoke Hand Wrote:

pearlEJ said...

tesco prai tang mana yang??

hOOdedLicIOUS said...

pearlEJ,

bekas macro dulu tu la tesco prai la ni..la ni dah ada jalan short cut..tak payah dok buat u turn nala punya jauh..la ni dari penang kuaq susur Kulim Grik tu terus ja ambik roundabout kat butworth tu..ambik jln terus arah nak lbhraya ke utara tu..ikut lane kiri ja..jalan baru masuk tesco..dekat ja..kami yang dari BKE pon lagi ligat la pi sana sebab dah ada jalan short cut..kalau tak cam malas ja sebab nak kena buat U turn jauh..pi la nanti..besaq la jugak..tesco extra..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...