14.12.08

Syima Tag aku..

Yeah..tag ni aku dapat dari Signorina Syima..seronok bila dapat benda2 tag ni..bila takdo benda nak buat atau ternyahidea ka at least ada something nak dipostkan..cuma kadang2 tu terlupa nak buat..n some tu cam panjang sangat..so tangguh dulu la..so this is mine..check it out yer..

Nama ‘Timang-timangan’ anda oleh yang tersayang?
hmm..most of family panggil aku Nurul..adik aku panggil aku comot..mak aku kalau mood dia baik dia panggil aku Ida..kalau biasa2 dia panggil aku Nurul..anak2 sedara yang pelat2 panggil aku Aunty Lolo..kengkawan sekolah rendah panggil aku Nurul..kengkawan sekolah menengah panggil aku Hyda..kengkawan Dip aku panggil aku Dart..kengkawan degree aku yang rapat panggil aku Dart..yang tak berapa nak rapat panggil aku nurul..some kak nurul sebab aku ni ketegori pelajar tua masa tu memandangkan yang masuk kebanyakan bebudak lepasan STPM n Matrik..konklusinya most of people on earth panggil aku Nurul..



Anda seorang yang...
Banyak sangat kalau nak cita kat sini..karang nak kena buat part by part plak..ni serba sedikit la..nak tau lebih lanjut kena kenal aku in person la..
  • Moody..
  • Berangin..panas baran..cepat marah n melenting..
  • Serius..muka aku sangat serius ok..nak plak kalau tengah marah..lagi la muka aku cam nak makan orang..aku seorang yang sangat serius..maksudnya aku tak pandai lawak2 ni..n tak suka lawak bodoh..
  • Low pick up..maaf kalau aku tak gelak bila hampa buat lawak..sebab aku tak faham n lambat tangkap..
  • Pendendam..yes i am..
  • Cepat panas lambat sejuk..aku cepat naik marah..dan lambat nak cool down..kadang2 ambik masa sampai berbulan2..
  • Aku suka buang barang..kalau aku marah aku buang2 barang..aku tak tau cam mana kalau aku kawen nanti..naya la suami aku tu..
  • Low Self-Confident..yes..aku tak suka jumpak orang..nak plak client..i dont loike it..tak suka presentation..selama ni aku pegi client meeting paksa diri jer tu..sebab tu selalu ajak Mrs Manager..heha..
Dan banyak lagi la..cukup la yang burok2..kalau aku cakap yang elok karang jadi cam angkat bakul plak kan..



Describe apa membuatkan dia terlalu istimewa dimata anda...
Erkk..dengan muka worried n blur2..buat masa sekarang yang teristimewa is my mom la kan..sebab apa dia yang teristimewa..sebab mak aku yang lahirkan aku..walaupon dia garang cam singa dulu..tapi tu dulu..untuk kebaikan aku..at least sekarang aku jadi manusia..bukan manusiyal..mak aku siapkan makan untuk aku..siapkan keperluan aku..share prob ngan aku..jaga aku bila aku sakit..teman aku pegi mana2 ku nak pegi..shopping ka apa ka..banyak la..

Jangan nak kata aku perasan bagos ka apa ok..realitynya aku ngak punya pacar istimewa..mau jadi pacarku?supaya aku bisa letakin nama kamu di sini..*sengal



Makanan & Minuman favourite anda
Hmm..sejak aku masuk Universiti nun di Borneo sana..aku dah lupa apa makanan peberet aku..tak perlu la aku bagi sebab..hampa takkan faham..sejak time tu sampai la sekarang aku makan semua benda..aku makan untuk kenyang..takda peberet ka mengada2 memilih ka....tak sedap pon aku bantai ja..asalkan kenyang..terbawak2 sampai sekarang ni..konklusinya..aku takdak makanan peberet..


Minuman pebert plak..aku suka minum indocafe o panas..hari2 mesti kena minum..kalau tak tak lengkap idup aku..nescafe tak berapa suka..sebab keras sangat..air lain aku minum gak..bukan la suka sampai tak minum air lain kan...



Favourite colour
Warna yang paling aku suka..sangat2 suka..adalah GREEN..memang nampak sngat la aku suka sebab baju aku banyak warna ni..jam aku pon..haih..suka sangat la..

Warna lain yang jugak peberet color aku..Smoky Pink and Dirt Brown (kalau aku letak color dirt brown kat word ni tak nampak plak kan sebab layout aku hitam)..

Warna2 lain yang jugak menambat hatiku..Black, White, Orange, Bloody Red and Gray..


Favourite song
Oldies..lagu2 50 - 80 an..lagu2 lama la..sebab tu aku suka dengaq Sinar n Lite & Easy..lagu baru pon suka gak..tapi selected la..yang tak berat kepala otak..yang relax2..yang slow2..tak la menjerit cam nak kuaq anak tekak..



Siapa yg selalu membuatkan anda tergelak
Siapa ya..TV kot..



Sikap yg membuatkan anda stress
  • Kurang ajar..jenis yang tak tau nak hormat orang..cakap cam haram jadah..memang kena sound direct dengan aku..
  • Suka tanya banyak kali..ni boleh bikin darah aku mengelegak ni..
  • Suka tanya banyak..benda tak sepatutnya tanya pon nak tanya..ni yang buat aku nak tukar jadi baboon ni..
  • Cipan yang suka mengata belakang..pantang tok nenek betoi..tak puas hati cakap depan la oi..
  • Berok togel yang suka main tuduh2 n serkap jarang..haih..nipis jer iman aku ni..ko tanya n selidik dulu boleh tak sebelum main tuduh2..tak pasal jer ada yang siku dok kat pala kaki dok dalam mulut..
Konklusinya..aku yang 24/7 stress ni bertambah2 stress dengan adanya mereka2 ini..



3 benda yg mesti ada dlm bag anda
Duit (purse) *definitely la kan..Handphone..kunci rumah (karang tak masuk rumah plak aku)..



Kali terakhir anda beriya-iya menangis. Kenapa?
Awal last year..Putus cinta..chewah..


Perkara yg paling lucu atau memalukan dlm hidup anda
Life aku sangat membusankan..makanya aku tak ingat dah saat2 yang cam tuh..yang lucu ka..yang malu ka..yang suka ka..kalau yang pahit banyak..hua hua hua..



Tag 6 rakan anda

3 Mind Spoke Hand Wrote:

The Spiral Eyes said...

hahahha..aku kena tagged lagi...aku tak tau kenapa aku panggil kamu alin..rasa sedap aja

Signorina Syima said...

bagus2... nanti aku tag lagi..

hOOdedLicIOUS said...

The Spiral Eyes,
Sesoka hati je ek..


Signorina Syima,
Yer tag la lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...