30.9.08

What Are The Keys To Your Heart?

Lain suma botui..except yang last paragraph tu..100% not true..FITNAH!!!




The Keys to Your Heart



You are attracted to obedience and warmth.



In love, you feel the most alive when your partner is patient and never willing to give up on you.



You'd like to your lover to think you are optimistic and happy.



You would be forced to break up with someone who was emotional, moody, and difficult to please.



Your ideal relationship is comforting. You crave a relationship where you always feel warmth and love.



Your risk of cheating is zero. You care about society and morality. You would never break a commitment.



You think of marriage pessimistically. You don't think happy marriages exist anymore.



In this moment, you think of love as something you don't need. You just feel like flirting around and playing right now.

29.9.08

Selamat Hari Raya Aidil Fitri !



Di kesempatan ni aku nak la memohon ampun dan maaf seandai ada salah dan silap terkutuk ter kata terumpat..yer la kadang2 kita bukan sedar apa yang kita kata atau tulis tu bisa menyakitkan atau menyinggung perasaan orang lain..semoga hari raya ni membawa sinar baru dalam hidup kita semua..dan semoga kita semua di limpahkan sejuta rahmat oleh Allah SWT..


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

27.9.08

Sunat Menyunat

Ni bukan aku nak letak gambar lucah ke ape k..sebab tu aku sealkan kat TUT tu..sebab yer la kang org ingat aku ni apa plak kan..Ni cousin aku..dia datang kat umah aku untuk bersunat..sebab mak aku kan keje kat spital..so senang la nak buat tak payah nak queue pepanjang kan..abang dia pon mak aku yang arrangekan..

Bro dua org ni memang tok mudim moden..dorang ni MA kat spital..time musem orang bersunat dorang ni kira buat duet la..sebab banyak klinik yang ambik khidmat dorang..yer la nak harapkan doc mana cukup tangan..banyak org nak buat sunat menyunat ni..sekarang orang dah tak nak buat cara traditional lagi dah..scary weii..

Mak aku dah buatkan appointment kat spital sebelum ni..tapi makcik ngan pakcik aku tak free..pakcik aku (makcik aku keje..so dia tak datang) ni main terjah datang jer rumah aku..makanya mak aku terpaksa la 'kau tim' ngan bro2 ni..buat kat rumah aku jer..dorang bawak la barang suma sebab dorang ni kira freelancer (tok mudim pon ada freelance2 bagai..dunia2)..barang suma lengkap..



Gambar ni ayah aku yang ambik sebab aku memang tak leh tengok benda ni suma..ngeri !! Laki kat belakang tu bapak dia..




Tarraaaa !!!!!!!!!!!!!!

Tengok dorang buat kat mana..bebetul depan pintu rumah aku..masa ni mak aku takde..dia pegi keje..yang ada coma aku, ayah aku ngan adik2 aku..yer yer..aku ada 2 adik ok..dorang pilih port ni sebab dorang kate terang sket..lampu romah aku yang berpuluh bijik atas siling tu tak cukup terang kot untuk dorang..



Ni la dia rupa orang yang baru lepas kene sunat..masa ni tak sakit lagi..dia siap lari naik atas lagi sebab abang dia dok main PS2 ngan adik aku kat atas..pas ubat bius tu dah abis..sakit meraung la..ambik ko..

26.9.08

Lagi 4 hari nak raya

Eceh..entry ni tak berapa nak sangkut paut sangat ngan tajok kata atas tu..hari ni anak2 mak aku (adik ngan kakak aku) dah sampai balik..happening gila rumah aku..berbuke ari ni memang ramai bangat..cam ramai sangat la tu 7 orang jer..thee hee..


Hari ni suma anak mak ayah aku di rumah..means that cukup korum la..mak aku sengih sampai telinga..makanan penuh meja..besa la mak aku..kan..tapi yang dasatnya..habes weii..thee hee..


Aku tak ambik picas pon sebab tak plak terpk nak berpicas ke ape ke kan..sebab dah cam sonok sangat sebab suma ada kat umah..bukan selalu dapat kumpul semua sekali..yer la suma dok jauh2..aku jer yang masih dok bawah ketiak mak aku..aku plan kalau kawen laki aku pon dok sini ngan mak aku..boleh cam tu?..baru la laki aku nak kasi flying side turning kick free kat aku..=D


Raya tahun ni..banyak yang beraya dengan berbunga2 kat hati..Liza kawan sek aku kat teknik tu dapat baby boy..Yana yang dalam pic entry bawah ni bertunang..June biasa la..beraya ngan hubby..Zaida best friend masa sekolah teknik beraya ngan perut memboyot anak second..Herda beraya as tunang org..beberapa kawan aku beraya as isteri orang..sebab pakat2 kawen berjemaah bulan Ogos hari tu..memang sangat lah berbunga2 hati dorang..aku..?


Aku biasa je..berbunga gak sebab dapat bonus first..thee hee..suma orang dapat bonus..(nak cover sedey la tu..ecehcehceh)..Raya tahun ni sangat lah gumbira bagi aku..bukan gumbira kat luar..ni dalam hati..gumbira sesangat..sebab aku beraya as seorang yang dah dewasa (dah 26 kan..dah keje lagi..dah leh kasi mak duet..so rasa diri ni dah dewasa sangat)..haha..bleh ker cam ni?..ahaha..persiapan raya tu biasa je..sebab aku tak plak rasa nak beria2 hias rumah ke ape ke kan..aku nak ala kadar jer..but kat dalam ni dia happy lain macam..



::Serabai jer minah ni::


Tengok adik aku tu..coba nak conquer pc tu..sorry kay..aku bawak balik lappy kat umah (selalunya aku tinggal kat office)..so aku leh online memandangkan dia sebok nak main game aku yang baru 'Ranch Rush'..Ahkak tak kesah pon..janji aku leh online..thee hee..


Kakak aku kat bawah..sambung makan lagi ngan ayah aku..tu dok layan cita Labu Labi..ntah ape ntah..dah beribu kali tengok citer tu..Tak busan kerrrrr!!!!


Aku pon nak pegi sambung makan jap lagi..thee hee...sepatutnya aku online ni untuk send quotation pada customer..aku tak buat lagi pon..sekali dok layan blog plak..hampeh...!!!

Ok la..nak pegi makan..malas nak send2 email pasal keje ni lagi..karang2 la..sebab aku sememangnya tengah M.A.L.A.S..mungkin mood raya dah datang...nanti aku nak update pasal telinga aku plak..daa..

My life is one big soap opera - part 4 (Berniaga di Bazaar Ramadhan)

Goodday...!!!

Gambar kat bawah ni..memang gambar aku..tidak syak dan tiada keraguan..masa ni skema habes la..student la kekonon..masa ni aku final year kat UNIMAS tahun 2006..yer yer betol..aku tengah berniaga..ni bulan puasa ni..ni kira Bazaar Ramadhan kolej kitorang la..Kolej Bunga Raya..aku ngan kengkawan aku (Ann & Yana) share business bulan puasa..antara kitorang aku yang paling free..time tu aku cuma bawak 10 jam credit kalau tak salah..sket jer..so aku banyak sangat masa yang terluang..makanya aku la jadi mangsa menjaga gerai..sebab Ann dengan Yana dorang ada kelas English petang2..habes kelas dorang datang la lepak kat aku..Ann yang jadi mangsa basuh suma..thee hee..





Ni pandangan sisi..Ann yang ambik gambar ni..masa ni kitorang tengah sibuk packkan makanan dalam plastik siap2..senang..nak ambik jer..jangan hairan tengok aku pakai long sleeves tee..sebab aku dah terbiasa dari masa aku buat dip dulu..memang wajib pakai tangan panjang..bila dah masuk UNIMAS..terbawak2 plak..takleh nak ubah nak wat cam no..





Ni pandangan hadapan..sebelah aku yang baju belang2 kuning tu nama dia Yana..mudah 2 tahun dari aku..control jer kan..sebenornya malu..thee hee..kitorang jual salad buah, sambal petai udang dengan kueh..APE? SKET JER? wei..ni first day Bazaar..ko tak leh nak expect berapa ramai yang nak datang..karang masak bebanyak tak laku sape rugi...kitorang gak..

Salad ngan sambal tu kitorang buat sendiri..kueh tu kitorang beli..then jual..akak tu kasi murah la kat kitorang..so leh la jual..akak tu tak bulan pose pon dia jual kuih..banyak giler..macam2 jenes..tapi skunk tempat tu dah takde..dorang tengah buat jambatan..so gerai2 (kira pasar la) yang jual barangan basah cam ikan, sayur n makanan dah takde la..dorang dah pindah..berpindah dekat dengan pintu masuk utama UNIMAS..dah tak syok lagi nak soping jamu mata..sebab bebetol tepi jalan..haih~

P/S: Bangunan putih sebelah kiri korang tu la kolej kediaman aku..lawa kan..thee hee..ni kampus baru..kampus induk..akunyer kelas kat kampus lama..kene nek bus..bus UNIMAS la..*wink

25.9.08

Dead or Alive?


Di kala kebusanan melanda mula la aku nak buat entry sengal n bebal cam ni..tapi ni kan blog aku, soka aku la wat entry cam mana pon kan..

Ni bukan boyfie aku..cuma scandal YM aku..takdo la..dia ni kira cam kawan aku la..nama dia Basem El-Habashy..Dia ni org Egypt..dia accountant kat UK..tapi dipanggil balik ke negara dia..dorang sana pon ada National Service / Khidmat Negara..tapi dorang punya kira layak pegi tempur la..Malaysia punya cuma latihan untuk bebudak lepas SPM jer..dorang punya real la..Dalam army dia ni Lieutenant..(dia kata bukan aku kata)..ada krisis kat sana..Semenanjung Gaza kalau tak silap aku..yang dorang pecah border masuk sebab krisis makanan..duit ada makanan takda..lebih kuang la ceta dia cam tu..


Mamat ni..dia kena masuk kem 2 minggu then coti dua minggu..rotate cam tu..one day dia ada bagitau aku yang dia takkan online 2 minggu..so aku paham la..kitorang selalu video call..dia punya english perghh..british bergulung abih..sib bek aku paham..tapi merangkak gak la..ya la ..aku yang buta english tak tau sepatah haram speaking ada ati nak kawan ngan org luaq..pegi dahh pada diri sendiri..wah dah tersasar dari ceta yang aku nak ceta ni..sat sat..aku rewind balik..

Ulangan----->Mamat ni..dia kena masuk kem 2 minggu then coti dua minggu..rotate cam tu..one day dia ada bagitau aku yang dia takkan online 2 minggu..so aku paham la..

Pas seminggu tetiba dia online..tapi sora bunyi cam org tak makan 100 hari..dia kata dia terlalu letih..so soh rehat ja la..nak soh apa lagi kan..karang lelebih cam mengada plak..kenja..

Pas beberapa hari..aku tengok kat berita pasal yang dorang pecah sempadan tu..then perang sket..then aku dah tak dengaq apa2 lagi tentang dia..Mungkin dah takda lagi aku rasa..Wallahu'alam..Kalau dah takda aku doa kat Allah SWT cucuri rahmat atas roh dia..dan tempatkan dia dikalangan org2 yang beriman..AMIN..

Suspen jer

Cita yang aku aku nak storykan ni memang suspen la..aku pk macam2 tau..hish..


Semalan kitorang berbuke 3 orang..aku, mak aku n ma big brotha..ntah angin apa ntah balik awal..baboon punya awal ok..dalam kul 5 lebeh nak dekat kul 6 cam tu..siap bawak balik ikan lagi..


Abangku: A.........Teka bapit bawak balik apa? (seperti dalam entry lepas aku dah citer pasal panggilan A tu..korang carik la balik yer..Bapit tu panggilan aku pada abang aku..aku jer panggil dia cam tu..aku memang soka panggil orang dengan nama yang pelik2..thee hee)


Aku buat kering jer maleh nak layan dia yang suka mengarut tu..aku layan drama bolly kul 5.30 yang sememang nya fav mak aku..tapi skunk dia dah kureng2 sket nak tengok sebab dia sakit ati nengok citer tu yang banyak sangat crisis yang bangang2 yang disebabkan oleh character2 yang jugak bangang cam siot..ok ok melalut dah neh..berbalik pada citer abang aku tu..


Time tengah suspen la dia nak lindung2 TV..sakit tau ati..tapi bila tengok ikan Mas hitam yang aku soh dia beli tu dia dah beli..sejok sket ati aku..makanya aku tengok sipi pon takpe la..so aku tau la apa yang dia beli..dia beli stok makanan ikan ngan ikan..bagos2..tak sia2 balik awal..


Time berbuke..tetiba dengar cam ada org ketok sliding door kat dinning area tu..huh..aku ni mula la nak panic pingsan pitam suma..aku takleh terkejut2 ni..semua terdiam..aku plak cam dah takot..pk macam2 nehh..sekali mak aku pon kate..


Mak aku: Sapa tuuuuuu.....??????


Tak do sape yang nyahut..aku bangon bukak lampu luar..pelan2 aku selak curtain..tak de sape arr..hish..Bulan pose takde hantu..hantu suma kene ikat..sekali aku tengok kat bawah..herkkhhzzzzzzzz






Sekali benda ni kat lantai..gelak guling2 aku (takdo la sampai guling2..ni nak express betapa lawaknya aku rasa time tu..korang tak rasa lawak ke...takpe la..biar aku rase sorang)..gila suspen..hampeh..benda ni terlucut sendiri dari curtain sliding door rumah aku tu..jatuh kene kat kaca memang la bunyi cam ade org ketok..thee hee..suspen betol..ntah pape ntah..

P/S: Takde p/s sebenornya hari ni..thee hee..nak gak letak p/s..gilo punya pompuan..

24.9.08

Aku dan Jari





Pic ni agak lama la aku ambik..dalam bulan lima kot..takpasti..apa yang pastu jari kelingking aku tu terkepit pintu keta June..makanya dah terkoyak isinya..yang nampak cam itam tu darah..dah dekat nak beku..memang sakit sampai aku rasa nak nangis..sangat lah banyak darahnya..isi dah koyak..aku kasi tutup balik sebab aku tak leh tengok..aku rasa cam nak pingsan..ohh tolonglah saya ini..





Ni la rupa jari saya sekarang..wound tu tak kembali normal..ada benjolan kat dengan kuku tu perasan tak..kuku tu memang dah hodoh akibat kecederaan tu..chewah....ambik masa dekat sebulan lebih nak kembali kepada kuku yang asal..sakit wooo..nak rasa try la kepitkan jari ko kat pintu keta..ko letak jari kat ngan pintu pastu ko soh sesapa hempapkan pitu keta tu..cam tu la akan jadi jari ko..rasa dia pon akan jadi lebih kurang sama..

Selamat Mencuba !!!

P/S: perasaan tak jari yang dah sembuh tu cam kuros jer..la la la la la..perasan la tu..tapi betol la..mungkin kah mata ku menipu..puasa la..makanya jari tu kuros..raya ni dia akan mengembang balik..*grin

Sejak akhir2 ni aku soka plak buat p/s kat bawah ni..thee hee..

Tak lama dan nak Hari Raya

Wahh..raya dan dekat..seminggu lagi nak raya..persiapan raya..biasa2 je..takde yang special..sebab aku rasa semua dah tua2 bangka ni tak payah la nak beria2 sangat..ala kadar jer..tahun ni kueh2 moden ni tak banyak sangat la..as usual kueh tunjuk jer la..tapi ma big sista ada la bunyi nak buat satu jenes..kek plak as usual harus la aku yang kene buat..dan as usual jugak harus lah kek cokolat dan butter yang akan menghiasi meja makan rumah aku..dah dua tu jer yang aku reti..

Tahun ni kira tahun kedua aku beraya sebagai seorang yang bekerja..chewah hampes jer bunyi ayat tu..bila dah keje ni tahu2 la kan..nak kene prepare duet raya bagai kan..tahun lepas aku bagi sket jer..tahun ni aku up sket la..terima kasih kepada Mrs Manager sebab bagi BONUS kat kitorang..




Tadi dok sesebok la tukar duet raya..BTW, atas ni bukan duet aku ok..kaya sangat makcik nak tukar duet banyak cam tu sungguh pon dah dapat BONUS..aku tukar sket jer..tu tangan yang berinai bagai tu tangan June..yang nampak tudung tu Kak Na..aku ngan Kak Na pegi CIMB Bank tukar duit pepagi lagi..takdo la ramai orang..mungkin dorang dah tukar minggu lepas kot..

Orang keliling office atas bawah hujung beranda suma datang soh kitorang tukar duet ni..baik kan kitorang ni..ha..dua hari lepas dah tukar kat Bank Rakyat..disebabkan ramai orang bagi nama nak tukar duet (chewah nak tukar duet pon main bagi2 nama bagai)..makanya kene la separate kepada 2 bank..takut wei bawak duet banyak2..ribu2..ceh ceh ribu sangat la..

Ending dia..aku sangatlah penat..

P/S: Jangan heran kalau gambar tu sama cam dalam blog June ok..

Mimpi - Sangat lah Scary

Semalam kan aku mimpi yang sangat lah scary..ntah kenapa la aku mimpi cam tu..takot la..tapi kan..sejak akhir2 ni aku selalu mimpi yang pelik2 yang scary2..sampai aku takot giler nak tutup mata pon..mimpi aku ni pon cam tak berapa nak tersusun jalan cetanya..dia macam lompat2 ala2 filem yang diarahkan oleh pengarah bangang yang tak tau nak buat filem..kejap jadi cam tu..kejap jadi cam ni..yang best tu..benda2 yang tak sepatutnya masuk pun termasuk sekali..nama pon mimpi kan..

Dalam mimpi aku tu..lokasi dia kat area umah tok aku kat SP..tok sebelah mak..mimpi tu tak berapa nak bagi gambaran yang jelas apa yang berlaku sebenarnya..tapi yang pastinya..mimpi tu menceritakan ada sesuatu dah berlaku..aku rasa ada orang mati dalam rumah tok aku tu..keadaan jadi huru hara...macam ada peperangan..memang huru hara sangat..di jalanan takde orang lalu lalang..keta pon takde..rumah2 plak..cam takde orang..sebab sunyi jer..rumah tok aku plak..cam huru hara gak..kalang kelibut..tapi sunyi..tak de bising2..seolah2 dorang yang kat situ suma bisu..tak leh cakap..suasana huru hara..tapi suara tak dengar..apa yang pasti..darah merata2..sampai aku sendiri penuh darah kat baju dan tangan..

Ntah cam mana aku tetiba leh ada kat jalanan..tengah berjalan dari arah kedai minyak menghala ke rumah tok aku..tetiba ada ambulance yang sangat lah laju dari arah depan..terbabas kat bahu jalan..aku nak tolong penumpang sebelah pemandu 2..sebab ambulance tu dah terbakar kat bahagian belakang..sekali tetiba darah memancut2 kene kat aku..aku pandang pada penumpang 2..sekali pale dia takde..darah tu kuar memancut dari leher dia yang takde pale tu..aku cam terkejut sampai jatuh2..aku mengundur nak balik..

Aku ni kuyup ngan darah..sekali ada van polis tetiba jer muncul parking tak jauh dari ambulance tu..aku pandang tingkap sebelah penumpang ambulance tu..darah masih memancut2 kuar dari tingkap tu..aku gerak ikut lorong masuk umah tok aku tu..sorang polis ikut aku..dia nak pegi umah tok aku..pening kan ceta ni..lompat2..ni apa yang aku ingat

Tetiba jer muncul pakcik aku (adik laki mak aku yang bongsu) yang sebenarnya dah meninggal 2 atau 3 tahun lepas..dia meninggal masa umur dia 38 tahun..sakit jantung tetiba..padahal takde pon sakit jantung sebenarnya..rambut dia putih cam orang dah berusia 60 tahun..aku cam pelik apsal rambut dia beruban..dia tengok aku..aku tengok dia..dia senyum sket..pastu aku terjaga..sebab mak aku call kejut bangun sahur (mak aku malas nak nak naik atas kejutkan aku..makanya dia call jer)..pelik..tetiba aku mimpi dia..

Huh..mimpi menakutkan aku..aku cuba2 nak tafsirkan mimpi aku tu..tapi tak tau la..tak paham aku..sebelum2 ni aku ada mimpi pelik2 gak..tapi aku berjaya tafsirkan mimpi2 aku tu..aku ni bukan pandai tafsir mimpi..tapi ntah..kalau mimpi aku aku faham jer maksud dia..mimpi org lain 2 tak tau la..sebab mimpi masing2 kan..tafsiran mimpi aku tu nak kata tepat sangat tak la gak..but ada la kene2 sket..

Apa yang pasti..mimpi tu menakotkan aku..

23.9.08

Are You Boring or Interesting?

You Are 56% Interesting



You are a fairly interesting person. Many people find you to be intriguing.

You have a dynamic, adventurous life... a life that others envy.



You are genuinely interested in and open to the world.

You love making new friends, and you're always up for an unusual experience.



Like everyone else, you can get a bit boring from time to time. That's normal.

But unlike everyone else, you can pull yourself out of a rut. You don't stay boring for long.

Are You Boring or Interesting?

Yer ker..some said yang aku ni jenis yang busan..busan sebab aku agak conservative..n talkative..thee hee..neway..aku layan jer benda ni..sebab best gak kan..auto publish nehh..disaat2 busan nak update..layan jer..

22.9.08

Update on Fungus Attack Part 1

Ni nak update pasal fungus attack hari tu..aku dah habeskan 2 antibiotics yang Mrs Doc bagi..berbuke ni start yang third type plak..telinga aku dah ok skit..takde sakit berdenyut macam memula tu..sakit sket2 jer..bengkak pon dah surut..Happy !!

Ubat yang third ni banyak..ta tau la bila nak habes..sebab makan 1 jer pon..haih~

Aku makan antibiotics ni tak pernahnya habes seumur hidup aku ni..kali ni aku mesti paksa untuk habeskan..sebab Mrs Doc dah warning..'kalau tak nak fungus attack brain..makan sampai habes'..so kene makan sampai habes..

Are You Closer to Your Friends or Your Family?

Yeap..that's rite..i need both in my life..sebab ada benda yang kita tak leh kongsi ngan kengkawan..but can share with family..ada benda plak sebaliknya..so i need both badly in my life..malangnya i only have one..kawan suma jauh..so takde tempat untukku menompahkan perasaan..so sad..


You Are Equally Close to Your Friends and Family



Depending on the situation, you can feel closer to your friends or your family.

They each are valuable to you in their own ways, and you couldn't imagine living without either of them.



Your friends and family aren't ideal, but you're happy to have so many great people in your life.

At the end of the day, you're thankful for all your personal connections... flaws and all.

Penularan Virus HIV

Macam2 sekarang ni..mungkin gak betol..pape pon leh jadi sekarang ni..baca la sampai habes..one of my friend from India send me this..scary gak la..pas ni cam kene berhati2 la kan..mana la tau nak kene kat kite kan..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dear Friends,

A few weeks ago, in a movie theatre, a person felt something poking from her seat
When she got up to see what it was, she found a needle sticking out of the seat with a note attached saying

'You have just been infected by HIV'.

The Disease Control Center (in Paris ) reports many similar events in many other cities recently. All tested needles were HIV Positive.

The Center also reports that needles have been found in cash dispensers at public banking machines. We ask everyone to use extreme caution when faced with this kind of situation. All public chairs/seats should be inspected with vigilance and caution before use. A careful visual inspection should be enough. In addition, they ask that each of you pass this message along to all members of your family and your friends of the potential danger.

Recently, one doctor has narrated a somewhat similar instance that happened to one of his patients at the Priya Cinema in Delhi .. A young girl, engaged and about to be married in a couple of months, was pricked while the movie was going on. The tag with the needle had the message

'Welcome to the World of HIV family'.

Though the doctors told her family that it takes about 6 months before the virus grows strong enough to start damaging the system and a healthy victim could survive about 5-6 years,the girl died in 4 months, perhaps more because of the 'Shock thought'.
We all have to be careful at public places, rest God help! Just think about saving a life by forwarding this message. Please, take a few seconds of your time to pass along.


With Regards, Arvind Khamitkar ,
I.A.S, Director of Medical & Research Div, Chennai.

Perang Armageddon

Hari tu..few days back la..time tu kira petang la dalam kol 5 lebih camtu..lepak ngan my dad kat dapur meneman my mom masak..aku niat nak tolong sekali terbatal sebab ayah sebok cita pasal Dajjal..huh..seram weii..dia baca petikan dari dalam buku kat bawah ni..



Nabi Muhammad SAW decribe dengan detail cam mana rupa si Dajjal tu..huh..naik bulu roma..buku ni cerita dengan detail tanda2 kiamat..yang secara logiknya memang ada sekarang..bukan tanda2 seperti yang kita tau tu..ni pasal perang Armageddon (peperangan paling besar), bila masanya Imam Mahdi muncul, nabi Isa AS turun..cam mana baginda bunuh si Dajjal..semua detail..

So sesape yang sangat berminat nak tau..sila la baca..sendiri feel..aku sampai leh bayang situasi masa tu cam mana punya ngeri n seramnya..insaf weii..cari la kat MPH ke..POPULAR ke.TIMES ke..Kedai Buku Pak Brahim ke..Toko Buku Husin & Son ke..pasti ada..

21.9.08

How Weird Are You?

Exactly..aku ni sangat lah weird..bukan 50% jer..nama pun ujian personality..tak semestinya tepat..





You Are 50% Weird



Normal enough to know that you're weird...

But too damn weird to do anything about it!

Aunty Lolo

Tak kena mengena kan tajok entry ni kan..pada yang paham tu paham la ekk..


Budak ni merajuk ngan mama dia..sampai tertungging2 tido..


Ni tido betol ni..bukan lakonan atau dongeng..merajuk sampai tertido..


P/S: Budak yang aku maksudkan adalah anak Mrs. Manager..Arieq..Rakan gaduh gempur aku..thee hee..ada ka patut gaduh ngan budak2..

What's Your Ideal Relationship?

urghh..layan jer..




Your Ideal Relationship is Marriage



You've dated enough to know what you want.

And that's marriage - with the right person.

You're serious about settling down some time soon.

Even if you haven't met the person you want to get hitched to!

Geli..banyak kaki



Gelikan..besor tau ulat gonggok..orang kedah kata spau bulan (betoi ka eja cam ni)..kat tempat keje aku ada ni..ni ambik kat tempat keje aku..tapi bukan aku yang ambik..aku ambik dari ayah aku neh..

Banner yang tak berapa nak banner


Ni banner aku..lama tau aku godek benda ni..sebab aku bukan pandai sangat..aku guna Corel Draw X3 n Corel Photo-Pain X3..yang start up dia gambar sesumpah cute bangat..hasilnya ni la..tak seberapa..nak try buat cam ceeramoon..tapi tak berapa nak pandai..jadi ni jer la yang mampu..ok ke tak?

Banyaknya makanan

Dear Peepers..

Tengok betapa malasnya aku ni..aku combinekan suma gambar..senang kan..this is menu semalam..semalam makan memang mewah habes..pada aku mewah la..sebab banyak benda yang mak aku buat..



Teringat zaman kechik2 dulu..kalau berbuke mak aku akan buat kuih menimbun2..mak aku tak suka beli kuih..dia buat sendiri semua kuih since i was kechik..kitorang berbuke makan kuih..dah diajar sejak kechik..sebab ayah aku dia berbuke makan kuih..tak makan nasik..dia pon dah diajar sejak kechik oleh mak ayah dia..kalau berbuka umah tok aku kat Serdang tu memang makan kuih..nak cita pasal berbuke kat umah tok aku memang funny..nanti ada masa aku cita..skunk ni cam malas jer..ni mak aku buat kuih banyak2 ni sebab ayah aku nak makan..yang cam karipap tu bukan karipap tau..tapi sfera..inti dia inti kelapa..nyok kata org kedah..yang ijau tu ketayap..ayah aku panggil gulung tikar..thee hee..pape ntah..sesoka ati tukar2 nama..yang bulat gebu tu kueh abok2..dalam dia inti kelapa gak..manis..kuning tu roti jala la kan..suma mak aku buat sendiri yer..tererkan mak aku..aku pon tau gak..tau makan..thee hee..



Memandangkan kuih yang ayah aku nak makan tu suma kuih yang aku tak berapa nak suke (except for roti jala la..my peberet bak kata kak EJ)..makanya mak aku masakkan nasik kat aku..nasik aku makan gak time berbuke (aku makan suma..tak memilih..tolak batu kayu jer)..tapi kang sahur aku tak makan la nasik..sebab dah tak leh nak masuk..aku makan roti jer sahur..ikan bakar tu beli kat bazaar ramadhan..sebab nak buat pon tak berbaloi kan..aku ngan mak aku jer berdua..kari ayam tu makan ngan roti jala..air asam dia sedap..beli ikan bakar dia bagi sekali air asam..yang cam telur tu memang telur pon..thee hee..telur bungkus..aku buat..thee hee..mak ayah aku kata sedap..sedap ker?



Ketam goreng cili mak aku yang perghh..lazat sampai menjilat jari jemari..


Tak sabar nak tunggu 2 lagi anak mak aku (adik ngan kakak aku) balik..dorang kalau ada lagi meriah..lagi banyak makanan sebab dorang memang soka makan..aku ni nampak ja macam tong drum..tapi makan kureng..thee hee..

Fungus Attack

Nity nite peeps..

I got an ear infection..both my ears..but left one is the worst..i went to see the doc this morning..Mrs Doc said..it was seriously infected..it might attack my brain..i was like herkhzzz !! (dengan mata yang terbeliak terbelalak)..the bacteria gonna eat my juicy yummy brain..no no..i dont wana die..or cacat..or lumpuh..(terover plak)..it's my fault..i blame myself....i got this ear thingy prob months ago..i just buat dunno..cam terer..n now..i'm the one who suffer from the pain..uhuk uhuk..cakitnyerr..

Mrs Doc gave me several types of antibiotics to finish within a week..hope everything will be ok n back to the square one..i cant hear properly ok..so..everyone..please speak LOUDER OK!! so many ok..thee hee..see i still can laugh..


This is my ear..swollen a bit..



This is the pills i got..3 types of antibiotics to finish..another one (the yellow one) is pain killer..

18.9.08

Tak payah tengok pokok2 kat luar dah

Cute kan..cam rimbunan pokok renek yang dorang tanam tepi jalan..



Design dia ni simple bangat..2 color jer..hijau dengan silver..



Tarraaaa....!!!!!

SEJADAH rupanya..thee hee..aku tak pernah tengok sejadah color hijau cam ni (nampak sangat perak jakun kan)..siap ada kilat2 silver lagi..duduk atas ni cam duduk kat turf padang hoki jer..sangat lah hijau..sejok mata memandang kan..tak yah sesebok nak tengok pokok2 kat luar tu pepagi buta ni..sebenornya aku yang provoke kakak aku beli sejadah ni..sebab aku suka color hijau..mahal gak la..tapi tak pe kakak aku kaya..thee hee..aku la tukang menghabeskan duit dia..*grin..

Ni bukan soka ati hampar sejadah nak ambik gambar ok..pas sahur pagi tadi..mak aku tarik2 aku ngan ayah aku yang tengah sonok borak2 pasal sejarah Belia MAYC dengan Belia 4B (ntah ape jer tajok perbualan kan..patriotik abnormal jer bunyinya)..siap tolong hamparkan sejadah lagi mak aku tu..pas ambik wuduk (ches cam tak sesuai jer)..pas ambik air sembahyang..aku cam terkedu tengok sejadah tu..sebab aku dah tak ingat dah tentang kewujudan sejadah tu..tetiba je mak aku wak kuar dari mana ntah..mak aku kata bawah tangga..ada ka patut..ada sejarah sejadah tu sebenornya..kuang kuang kuang..


Me: Mak, A nak guna sejadah hijau.. (Jangan pelik ok..aku memang bahasakan diri aku A kat fam aku)
Mak: Nak guna yang hijau ka..macam2 hang ni..


Mengada kan..sembahyang pon nak pilih2 sejadah..siap booking lagi..melampau..sejadah mana pon sama la..soka aku la..sebab teruja guna sejadah baru makanya aku snap la picas dia..kekonon nak buat cam teaser ads la..tapi hampes..thee hee..mak aku siap gelak2 lagi kat aku tengok aku tertunging2 ambik gambar..seperti biasa abaikan quality picas tu yer..as usual aku guna camera phone..malas nak nek atas ambik digi cam..

Gila kan..musti ada yang bunyi "tu tak tau nak buat entry apa la tu yang buat entry sewel cam tu"..soka aku la..blog aku..layan jer..

Hari hilang barang jumpak balik sedunia

Good Evening..!!

Aku nak kongsi satu cita..cita mak aku dah terhilangkan purse dia..aku tengah tido masa tu..dalam kul 8 (pas subuh aku tido sebab kalau tak aku tersengguk2 masa berbuke nanti)..tetiba mak aku tu buat drama plak..


Mak: Nurul..purse mak takdak..
Me: Sapa ambik????
Mak:Bukan ada sapa ambik..mak nak pi buang sampah tadi..nak bukak pagaq letak purse ataih bumbung keta..bila sampai Petronas Taman Bersatu baru sedaq yang purse tu mak letak ataih bumbung keta..bangun kaih mak nak pi tengok kat sana sat..


Aku pon bangun..pegi carik kat luar rumah..lama sangat tunggu aku mandi la..nak siap nak ke office lak kan...sekali aku kuar bilik air mak aku dah ada dalam rumah..


Me: Cam mana?
Mak: Takdak la..tak tau la jatuh kat mana..nak buat macam mana ni..
Me: Pi buat report dulu la..pastu bari pikiaq nak buat apa pon..
Mak: Jom bawak mak sat..


Aku pon bergegas lah naik atas nak bersiap..time tu aku 'bugil' tu..pakai towel jer..thee hee..kitorang terus kuar..aku pusing2 kat tempat mak aku cakap dia pegi..takde weii..mak aku tu dah panic giler arr..biasa la kan..pegi balai..officer incharge kat situ cakap tak yah buat report..sekarang nak buat lesen ke kad bank ke tak perlu report bertules lagi..FINE !!

Dah meneru ke pejabat pendaftaran pulak..sib bek tak ramai org..sekali abang yang tukang tangkap gambar tu tak kasi buat..dia cakap mana la tau kot2 ada orang pulang kan..dia soh tunggu seminggu..FINE !!

Pk punya pk..mak cakap dia nak buat kad bank..sebab nak ambik duit..balik rumah plak..ambik salinan i/c dia..pegi la bank..dah isi borang nak buat kad baru..officer tu datang..cakap yang takleh..kene guna i/c ori..kene ada police report..NI TAK FINE !!! ni buat aku hangin dan meledak ni..rasa cam nak hamun ja polis tu..officer tu soh kitorang just batalkan kad tu..so aku isi la borang kuning plak..

Dalam nunggu nak dipanggil..tetiba mak aku dapat panggilan..sekali ada orang dah jumpak purse mak aku..Alhamdulillah..mak aku punya la berbunga2..budak tu cakap dia kat Unikl MSI depan Politech Tunku Bainun..huh..mak aku terus bagitau officer tu..officer tu cam blur2 jer..thee hee..

Kitorang meneru plak pegi Unikl MSI tu..nunggu la dalam 10 min..budak tu datang ngan kawan dia..budak tu handsome n cute ok..tapi adik2 jer..


Mak:Makasih banyak la adik..bagi balik purse cik..
Budak tu:Saya lalu nak pegi kelas tadi..nampak purse ni kat lantai..saa ambik..pastu tengok2..ada no phone..tu yang call..
Mak:Makasih banyak la..kalau pompuan ni cik dah peluk dah..(herkhzz..amboi2 mak..melampau tau)


Mak aku siap nangis2 lagi..emo terlebih..thee hee..aku hantar dia balik rumah..aku terus pegi office..dah kul 10.00 wei..sib bek dah call Mrs. Manager bagitau..terserempak plak ngan dia kat depan CIMB..masa aku tengah meneru nak ke Unikl MSI tadi..thee hee..

Sampai kat office..aku bukak lappy..n buat apa yang patut la kan..sekali
Mrs. Manager bagi tau yang dia tak tau kat ne HP dia..dah ilang satu lagi benda plak..dia kuar nak tengok dalam kete n nak gi ambik anak dia..dalam 30 min camtu..dia sms bagitau yang hp dia dah jumpak..kat sinki rumah ia..thee hee..sib bek jumpak ok..hari ni memang hari hilang barang jumpak balik sedunia

Hah..penat kan..aku lagi penat tau..nak menaip cita ni..petang mak aku sebok nak gi bazaar ramadhan..aku pun kesian mak aku busan kat umah bawak la dia..dia siap bawak karipap lagi..aku heran la kan..takkan mak aku nak berjual karipap 10 bijik kat bazaar ramadhan plak kan..sekali dia cakap dia nak kasi budak yang cute yang kasi balik purse dia tu..amboi2 mak..siap buat anak angkat lagi..wah wah..ni jealous ni..melampau tau..aku malas nak ambik port la..ikut mak aku la..pegi bazaar ramadhan..mak aku nak makan ikan bakar..cari la kat dia..beli sekor jer pon ikan kembung..pastu beli air tebu..tu jer..

Berbuke makan nasik ari ni..ada la 1 2 kueh mak aku buat..kitorang selalu makan kueh jer..jarang makan nasik..cannot go la..aku kalau makan nasik time berbuke..sahur memang takleh nak makan nasik dah..kene makan roti la jawapnya..dok sebok nak ketokkan ais..skali ayah aku balik..bawak bubur lambuk punya la banyak..dia sorang jer makan..aku ngan mak aku memang tak makan..lepak jap..ayah aku ajak berjemaah solat isyak n terawih..okess daddy..

Pas semayang..lepak tengok Mat Jenin..abes tu aku cam nak tido..sekali terpandang pc tu..gatal plak tangan nak online..thee hee..

Nak tido ni..mak dah bising..sebab dia takleh tido dengar bunyi keyboard ni..see u yer..

Bestnyer lagu nehhhhh !!!

Lagu baru aku rasa..correct me if i'm wrong..ok..aku suke sangat lagu ni..aku dengar ulang2 ..aku rasa satu hari ni aku dengar lagu ni jer..taktau la dah berapa puluh kali..aku suke kata2 dia ni..sangat lah mendalam maksudnya..kalau korang pandai tafsir..cecoba la go through..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Mentera Beradu - Maligue Ft M Nasir

Masih belum sempurna..

Gerakkan Hati... Hati gerakkan...
Pandanglah aku.. aku lah dia..

kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal..
hanya berbual makan angin kembung perut mual...
resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang..
ku schizo paranoia takut pecah tembelang

pecah tembelang... peta dah hilang...
bangau dah pulang... suara sumbang..

lidahku kaku tak selicin kuku
teman baikku buku
bini ku pena.. tak pernah lena
aku suka mengintai pantang ditenung
berakhir pertelingkahan dalaman
pasti belum

ikut gerak hati.. pena melayang
dilihat dua layang pandang
tak lah sekarang
takat meradang
tanya.. abang gedang, apa barang?
badan macam badang
main macam belakang parang

kuhunuskan keris musuh ada pistol
tradisi kekalkan adaptasi harus betul
tujuh baris keramat tujuh garis penamat
baik berpada biar jahat asal selamat

ramai saudaraku yang baik telah dipijak

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
konflik motivasi cuba medatasi
positif dan benci jadi inspirasi pagi

peduli itu interpretasi basi pekakkan sebelah
halang biar keduanya muka cantik
soalan bodoh yang ditanya jadi melodinya
lebih hina dari zina

lu bikin dosa ku bikin prosa
testosterone testarosa
citacita sosa kl kl kosa nostra
jalan berliku ku harung roller coaster
gah sentosa tiada penyesalan
luas pandangan jauh dah berjalan
tak sempurna masih ada kejanggalan
gagal merancang, merancang kegagalan

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau
turun bukit pucat dengar tiga miaww
kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

tolak pintu gua tiga kerat tenaga
kosong tak dijaga sampai datang tiga naga
ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang
menang dengan otak tak mesti dengan pedang

sebelum jadi bangkai ikan koi renang renang
pura pura salah jawapan untuk naik berang
panggil lima kawan atau biar pergi laju
risaukan pekara remeh kita tak akan maju
muka sama hijau hati siapa tahu
merah dah menyala pasti mati siapa mahu
gagap tiga kali bercakap benar saja
bulan terang ramai yang keluar buat kerja

panjat pokok buluh cari tukun air terjun
naik sampai nampak dah terpegun turun
tiga ular ikut lompat atau paut
kalau lari mati jika jerut maut

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

puisi hati mu... hati mu puisi
palu hati ku palu hatiku

kulit tak besalin walau saling ganti baju
pandang sini pandang sini
ku berbahasa baku kata kata nahu
himpun jadi satu
mantera beradu dengan irama dan lagu

akhirnya sempurna....

17.9.08

Aku ni tengah busan tahap cipan..sebab kat tv pon takde rancangan menarik..so aku online and as usual..blog hopping (aku addicted kat satu blog ni sekarang..Love me -or- Hate Me..happening sangat..i will start browsing her blog whenever i'm feeling down..itu buat aku jadi happy balik..thee hee..so aku jumpak..ni entr yang terbaru..so thinking of doing this also as i have nothing to do plus bored..this is the result..



5 tabiat buruk anda time sekolah
1) Masa aku form 4 &5 kat teknik aku selalu tido petang..aku dok hostel ma..budak hostel memang suka tido petang..masa sekolah jer la..masa kat U aku la jagoh tahan tido petang..org suma tido aku sorang jer mundar-mandir dalam bilik nunggu dorang bangun..

2) Aku selalu ngantuk sampai tersengguk2 dalam kelas sampai ada sekali tu kene baling kapur ngan cikgu..thee hee..Cikgu Hassan..Cikgu Asas Perakuanan aku..

3) Dari form 3 sampai ke form 5 aku memang suka makan dalam kelas..mas aku form 3..aku sek Convent..Convent ni kan can strick sket kan..tak bolh makan dalam kelas..tak boleh minum dalam kelas..macam2 lagi la..aku suka makan sweets time cikgu ngajar..bawah meja aku tu memang penuh dengan wrapper dia..thee hee..setiap minggu aku akan beli sweet yang bungkus besar tu..time tu tak terpk plak aku kot2 kene kenceng manes ke kan..time cikgu ngajar aku buat2 cam menguap la..usap muka la..kat tangan pegang gula2..pastu 'ngap' masuk mulut..thee hee..aku dok depan sekali ok..kene cover2 sket..kelas aku plak banyak pengawas..majority pengawas dari kelas aku (sorang jer pengawas dari kelas sebelah..lain suma budak kelas aku..gila tamak cikgu aku..)..pengawas sek aku ni 'poyo2'..tak pasal aku kene pegi bilik cikgu disiplin Mrs D'lambert (betol ke aku eja nama dia ni)..habit ni membawak sampai kat U..tapi takde la nak cover2..bantai jer makan..siap makan kopok lagi..kawan aku siap makan nasik lemak lagi dalam dewan kuliah..gila melampau..

4) Masa form 4 ada pesta sukan sek..setiap rumah kene ada mascot..aku rapat ngan budak rekaan fesyen..so aku selalu lepak bengkel dorang untuk tolong cikgu buat mascot..mascot rumah sukan aku kure2..ninja turtle la kononya..warna hijau sebab aku rumah hijau (sekolah aku guna nama kayu..aku rumah cengal)..so aku selalu ponteng kelas untuk pegi tolong cikgu buat mascot..tu la alasan aku..thee hee..kelas yang selalu aku ponteng Math n Pendidikan Agama..actually aku suka ponteng kelas2 yang aku tak suka dengan bagi alasan ada latihan sukan..sebab aku ni active suka..hoki aku main, olahraga aku main..catur lagi (hey jangan pandang orang takde mata aku top 5 catur terbuka Perlis tau masa tahun 1999..BTW mak sek di Perlis nyah)..Sek aku memnag kuat sukan..so tak heran la kalau asal ada sukan jer muka budak sek aku berjebah kat padang..thee hee..

5) Aku tak suka buat nota..nota aku selalu tertangguh..kerja sek pon aku tak suka..aku selalu buat last minute (tapi tak pernah meniru org ok)..masa aku Form 4 & 5..takde dah kerja2 sek ni..nota jer banyak..org lain nota fancy2 penuh buku sampai 2 3 buah kepit sekali..aku..jangan harap la..especially account..jangan harap..thee hee..tapi aku lulos gak..

3 favourite subject anda… kenapa?
1) Sejarah..dari form 1 sampai form 3 la..form 4 & 5 aku tak ambik sejarah..aliran vokay tak diwajibkan..sape sek teknik SPM 1999 dan ke bawah (sebelum sijil terbuka) paham apa yang aku cakap ni..aku start suka sejarah start aku Form 1 sampai sekarang..masa form 1 aku kira best student untuk subject sejarah la..selalu dapat highest mark..cikgu aku Sir B.T. Maran selalu puji aku depan kelas..terbangga plak aku..PMR aku dapat A lagi..

2) English..tapi masa aku form 4 & 5 la..sebab aku selalu dapat highest mark dalam kelas dan among seluruh student vokay (FYI, sek teknik diseparate kepada 2 aliran..teknik dan vokay)..siap dapat sijil penghargaan lagi..siap nama ada kat info board sek lagi..terbangga kejap aku..aku selalu jadi tukang terjemah keratan surat khabar kengkawan hostel aku..even sampai kat U pon sama..aku bukan lah pandai..vocab pon kurang..speaking berterabur..ntah kenapa la dorang suka sangat tanya aku..pening aku..mungkin sebab aku Convent girl..makanya dorang ingat aku teror english..lawak lawak..aku pon bangang sebenarnya..

3) Pendidikan Islam..Sebab Ustazah aku ni story teller..suka cita pengalaman dia pegi Mekah..cita nabi2..sampai masa tu habes ngan bercerita jer...kitorang ni punya jahat especially aku..agak Ustazah nak habes bercerita je kitorang tanya soalan (aku la tu..aku dok depan sekali..n dekat ngan meja cikgu..so leh la tanya soalan) nak kasi dia panjangkan cerita dia..so takde la sempat dia nak ngajar kitorang yang dalam buku tu..thee hee..

3 subjek yang anda tidak suka… kenapa?
1) Definitely MATHS..aku tak suka maths dari aku sek rendah lagi..busan wei..cikgu math ni suma garang2..nerd2..cuma masa aku form 3 cikgu maths aku baik jer..sweet jer..lembut jerr..Cikgu Normala nama dia kalau tak silap..masa aku form 4 & 5 lagi la..cikgu aku memang nerd dengan speck besar dia..very the oldies la..walaupun dia tak la tua mana..setiap kali dia nak ngajar mesti pakai losyen dulu..sebab nantinak kene pegang kapur kan nak tules..dia tanak kapur tu rosakkan tangan dia..thee hee..macam2..

2) Asas Perakaunan..yang ni aku tak suka sebab aku tak paham..susah dan membosankan..kalau ko tengok cikgu aku ko mesti tak caya yang cikgu aku tu ngajar account..sebab dia cool jer..takde la skema ke ape ke kan..biasa je..tapi garang woo..suka buat lawak..memang gelak2 la dalam kelas dia..dia cikgu Koperasi..memandangkan aku ahli koperasi sekolah..aku selalu lah jumpak dia..cikgu untuk course memang dilantik unutk jaga koperasi sek..nama pon course business kan..so sesuai sangat la..cikgu disiplin sek aku pon dari course..Cikgu Ghazlan..dia dah 40 aku rasa masa aku sek dulu..tak kawen2..garang yang melampau..sampai student kalau nampak dia akan pusing ikut jalan lain..miracle nyer dia..dia hanya garang pada budak kelas lain..budak kelas aku dia baik je..tapi kitorang still takot kat dia..one thing about him..dia takkan bertentang mata ngan student pompuan..malu kot..kalau ngajar or bercakap face to face, mata dia meliar jer..dia takkan pandang student tu..

3) Pendidikan seni..sebab aku tak berseni langsung..lukisan aku cam lukisan budak tadika..aku memang tak pandai melukis apatah lagi mewarna guna water color..

Menarik pada kamu???

Apsal aku plak kene jawap..patutnya tanya org yang rapat la tapi takpe..aku coba jawap..yang menarik pada aku..mata aku kot..thee hee..aku suka dengar masalah org n bagi nasihat..aku ni jadi bahan rujukan kengkawan aku..aku pon taktau kenapa..aku ni seorang sentiasa berfikiran positive..kadang2 ada la negative..tapi bertempat la..

Kamu paling suka?
Aku sangat suka main pc game dan menonton movies..

Anda tidak boleh hidup tanpa?
1) My Mom & Family
2) PC/Lappy
3) Internet
4) TV/ASTRO
5) Handphone

Setiap malam sebelum tidur, siapa yang anda hubungi?

hmm..rasanya takde kot..aku tdo jer..takde nak hubungi sesapa la..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Abaikan font yang kechik besar tu yer..aku tak tau camno dah nak adjust..melampau..

16.9.08

Sepetang Bersama Saya

Hari ni aku balik kul 5..sebab aku letih semacam..panas pon panas..dah 2 hari tak ujan..panas jer..mak lagi la nampak letih..aku soh makan sahur tadi takmo..dia tanak kasi tau aku yang dia tu letih sebab takmo aku bebelkan dia..aku teka je..tengok pon tau..

Balik letih2 ni malas la nak mandi dulu..aku lepak tengok drama bolly ngan mak aku..ntah apa ntah tajok dia..kat channel 'Zee' tu..best gak la..dah abes tu dia sambung ngan satu gi drama..yang ni tajok dia aku ingat..Sindoor Tere Nam..cite ni dulu best..tapi pas one of lead actress dia mati..tak best lagi..dah jadi kucar kacir n tak logik..malas nak tengok lagi..bikin ati gue panas..so aku terus melangkah ke atas untuk mandi..

Pas sembahyang..aku terasa plak nak coba mengonlinekan diri sebab TM kata dah boleh pakai internet kat umah aku masa aku call tadi..Yesza..now i'm here..berblogging sakan..kui kui kui..sambil berblogging aku layan satu game ni..aku main start 2002 lagi..Color Line..sangatlah best dan menguji minda..hehe..aku penah score 1000++ ok..bukan senang tau..nak lepas 100 pon belom tentu kalau ko takde strategy nak main..kene focus la..yang ni aku tengah main..so aku just Print Screen kan dia..thee hee..





Score sekarang ni 436 yang tinggi tu aku..hmm..ni dah nak KO dan ni..karang kene repeat balik la..karang sambung lagi la..nak turun bawah sebelom mak aku panggil..thee hee..mak aku selalu jelous ngan aku..asal aku dok atas jer dia panggil turun bawah..thee hee..tarra..

You Are Ready to Get Married

Wahh..betol ke..ecehcehceh..aku sebenornya takot nak fall in love lagi..besides, i don't have time for it..i think my mom need me the most..so aku tak pk yang aku ada masa untuk semua tu..but..who knows kan..Allah punya kuasa..sape tak nak kawen kan..suma nak kawen..the point is aku TAKOT..and satu lagi..aku......tak pe la..tu jer..
-------------------------------------------------------------------------------------------------


You've done more than dream about the dress and the honeymoon

In fact, you spend a good deal of your time thinking about what makes a relationship work

And from your answers, it looks like you have the skills to say "I Do" and mean it

You've dated enough, learned your fair share, and you're ready to settle down.

Are You Ready To Be A Wife?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

15 weird habits or lil known facts about myself

Got this from Mrs Tina Najib's Blog (selalu jer dapat bendalah taggy tag ni kat blog dier ! kes kes kes..soka aku la)..let me try uhh..heh~
----------------------------------------------------------------------------------------------------
15 weird habits or lil known facts about myself

1) Aku ni panas baran..bukan yang jenis maki hamun..tapi yang jenis buang barang..penah sekali aku marahkan my axie boyfie sampai aku buang hp aku kat dinding..berkecai beb..bukan sekali la..banyak kali dah..tapi yang paling teruk yang berkecai tu la..last2 aku gak yang kutip..pasang balik..sib baik leh pakai lagi..thee hee..adik aku penah kena baling gelas ngan aku sebab dia kuang hajor sangat..aku ni jenes yang tak suka nak bebel2 ni..aku baling jer gelas kat dia..kalau dia tak elak..kene pale la..tapi jatuh atas lantai maka nya broken into pieces la..bebel la mak aku..akak aku la tolong vakum kan..bagos akak aku 2..masa aku kecik, masa tu aku baru standard 1 kot..aku nak makan nasik..dah letak lauk suma la..aku dok kat meja..abang aku datang dengan tak semena2 datang usik aku..aku buang pinggan nasik yang belom aku usik lagi tu kat dia..ha ambik ko..kutip la dia semua2 yang dah berterabur atas lantai dengan kaca2 suma..aku ni garang..panas baran tahap melampau..aku pon tak tau cam mana nak kawal..

2) Muka aku ni sentiasa serius ja..walaupon sebenarnya emosi aku stabil..perasaan tu normal..bukan aku yang seriuskan dia..Allah SWT yang ciptakan muka aku cam tu..kalau aku tak senyum memang masam jer muka aku..gila ke hapa aku nak senyum dengan tak bersebab..sah mental..huhu..aku dah tak tau cam ner nak maniskan muka aku ni..kene buat plastic surgery baru bleh kot..huhu..masa aku kat Sarawak dulu suma budak kata aku sombong..suma takut nak tegur atau senyum kat aku termasuk la roomate aku..dorang kate kalau kat bilik ok la nak borak2, happy2, joking2..kalau kat luar selisih pon mati idup balik pon dorang tak nak tegur ke ape ke..takot tengok muka aku..hampes toi..tapi lelama tu ok la..sebab org dah tau kan..kalau aku diam jer..takde sape arr nak datang tegur aku..aku kene start dulu..thee hee..

3) Aku suka makan roti lebih dari makan nasik..kalau diberi pilihan..aku akan pilih roti..aku pon pelik..apsal la aku suka sangat makan roti..bukan nak diet ke apa..tapi kalau makan roti tu nikmat jer rasa..kalau makan nasik aku rasa lebih kepada keperluan nak idup..ada ke cam tu..Axie Boyfie aku penah cakap..kalau kawen ngan aku senang..sebab aku tak makan nasik..makan roti jer..cuma dia kene beli tepung jer every month..ada ke cam tu..

4) Ntah la kenapa..asal kenduri kendara ke..jamuan makan ke..part aku mesti kat dapor..pakai la lawa cam ne pon..part aku mesti kat dapor..kadang2 aku tak sedar pon..bila aku tersedar..aku dah kat dapor..haha..mental mental..

5) Aku suka main2 rambut pastu cium rambut tu (sebab aku cuci rambut hari2..gila botak habes) pastu geget hujung rambut..bunyi cam disgusting..yeah..memang pon..tapi rambut aku soka aku la nak geget ke nak makan ke kan..tapi tu memang habit yang susah nak buang..dari dulu lagi..skunk plak rambut dah tahap pinggang..lagi la senang..thee hee..

6) Aku suka cakap sorang2 sambil buat keje..sampai colleague kat office pelik ingat aku cakap ngan dia..mental ke hapa..yeah itu lah saya yang bernama tut...

7) Aku ni nampak ja cam brutal n garang..tapi tu kat luar jer..tapi aku memang garang cam singa hilang anak bila ada cipan yang over the limit usik emosi aku..hehe..kalau biasa2..aku ni lembut sebenarnya..terlebih ramah..aku ni romantik (menurut kata my axie boyfie la)..dia cakap aku ni tak la romantik cam Fazura dalam Gol & Gincu tu..yang tu girlish style of romantic..aku ni lain..romantic2 brutal manja2 brutal gitu..dia kata bukan aku kata ok..

8) Sampai hari ni umur aku dah dekat 30 tahun aku masih tido ngan mak aku lagi..huhu..bila ayah aku balik jer aku rasa cam nak mengamuk jer sebab aku terpaksa pindah tido kat bilik aku..kenapa? ntah..mungkin sebab aku tak kawen lagi kot makanya aku takdo suami nak sleep with..huhu..ada sesapa nak jadi suami aku..gila promote diri..

9) Menurut kata my siblings..aku ni jenis hati batu..takdo perasaan..dorang tengok cite bolly sampai teresak2 nangis..aku cool jer cam takde perasaan..cam kakak aku..cite benda sedih jer nangis..mak aku tegur jer nangis..aku..masa kechik mak aku belasah aku pon aku leh diam jer..tak nangis tak ape..kulit biawak ke ni..kiranya aku ni jenis yang susah nak nangis la..aku takkan sekali2 nangis depan suma org..malu wei..aku akan nangis bila aku sorang2..sebab tu mak aku..kalau aku nangis dia jadi susah hati..maknanya memang aku tengah sedih like hell la tu sampai aku leh nangis depan suma org..seingat aku..sejak aku masuk 20 tahun sampai la sekarang..tak sampai 10 kali aku nangis depan org suma..selebihnya aku sok sek sok sek sorang2..emosi lebih..

10) Aku ni allergy dengan pain killer n panadol..kalau aku makan mata aku akan bengkak cam kat bawah ni..ni kira last month..aku demam..sekali pharmacist tu bagi aku ubat demam yang ada pain killer punya drugs..jadi la cam gini..ni baru nak jadi..lepas dah lama sket..aku sendiri ngeri nak tengok..buruk tau..ada masa aku upload gambar mata aku yang bengkak like hell..nak makan apa kalau sakit pas ni..tolong jawap doctor2 kat luar sana..



11) Aku tak suka kuar soping2, window soping or lepak2..aku soka dok rumah jer..kalau aku kuar selalunya ngan mak aku..atau ngan fam aku..mungkin sebab aku takde boyfie kot..tapi masa aku ada boyfie pon aku kuar sebulan sekali jer ngan dia..ada ka patut..memang patut pon..thee hee..masa aku banyak dihabeskan dengan mengadap ASTRO, gaming n surfing internet..chatting? mak dah tua nyah..tak sesuai..

12) Ni kira kesinambungan dari atas la ni..aku ni takleh idup kalau takdo ASTRO n PC/Lappy..masa kat sarawak..aku siap pasang TV card lagi kat pc aku..sebab nak tengok TV..untuk memeriahkan idup aku yang tak berapa nak meriah ni..tiap2 hari aku akan layan at least 1 movie..kalau ada Astro takdo la mundur minda aku ni..untuk menyahmundurkannya..kene la nonton movie..gaming adalah kemustian dalam idup aku..kalau tak rasa lumpuh jer..tak kisah la..game bodoh ke..game clever ke..kan..

13) Aku ni category yang banyak cakap..cakap sampai tak leh nak stop..kalau org tak kenal mungkin ingat aku ni sombong gila..tapi bila dah kenal..letih melayan aku bercakap..aku plak tak leh kalau tak cakap..aku rasa cam kancing gigi plak..tapi kalau aku tengah serabut..aku diam jer la..dengan muka aku yang serius (korang bayangkan muka aku ni yang memang naturally serius bertambah serius sebab stress n tension) ni usahkan nak tanya "ko ada masalah ke", nak tegur cakap "hi" pon tak gamak..bukan aku kata org kata ok..

14) Aku tak suka laki yang jiwang, romantic sampai naik geli and suka cakap manis2 bunga2..u can go to hell..aku memang menyampah gila..aku pantang laki yang suka puji melangit yang nampak sangat tak ikhlas langsung..rasa cam nak side kick atau flush dia dalam lubang jamban je..aku pun tak suka laki yang cold hearted yang cam takde perasaan langsung..maksudnya di sini..aku suka laki yang sederhana..One thing about me..aku hanya tertarik pada lelaki yang kurus kering cam tak makan 100 tahun..bukan nak kutuk yang big2 size..aku pon big size..tapi dah mata aku sedap memandang yang jenes cam tu nak buat cam mana..

15) Aku lebih sanggup tak kawen dari aku kene cakap kat parent aku yang aku nak kawen or someone coming to discus about me, him n our relationship..urghh..sangat lah memalukan..

Fuh..akhirnya..habes gak..punya la pening pale nak pk nak tules apa..sesapa nak buat silakan..jangan malu2 n segan..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...