29.11.08

Takde kena mengena dengan yang idup mahupun yang mati


Kenapa aku post entry ni..sebab aku suka pic ni..ntah apa maksud dia aku tak pasti sebab pada aku takde maksud tersirat atau apa..apa2 pon..aku suka gambar ni tu jer..

26.11.08

Wajah Baru


Lawa dak template baru aku..thee hee..aku tengok lawa ja..n aku suka ja..ala2 queen of dracula gitu..aku memang la suka warna hijau..tapi aku cam busan ja..so aku dok cari2 jumpak plak yang ni..bekenan plak tu..so aku tukaq ja la..apa yang pasti aku SUKA..hehaaaa..

Lukisan Hati Seorang Aku


AKU....
seorang insan yg dicintai
seorang insan yg menyintai
seorang insan yang disayangi
seorang insan yg menyayangi
insan yg ingin dimilik
insan yg ingin memiliki

aku ingin lukisan itu
corak yg terlakar indah
dengan warna yg mewah
indah sekali lukisan itu
siapa gerangan empunye
pastinya dia insan yg bahagia

dicintai insan yg menyintai
disayangi insan yg menyayangi
dimiliki insan yg memiliki
dikasihi insan yg mengasihi
tergapaikah impian
terlukiskah lukisan
tercoretkah lakaran
terpalitkah warna2

lukisan itu lukisan aku..
realiti yg diadaptasi dr fantasi
yg termetri di imaginasi
terkubur disanubari
kerna ia hanya sebuah lukisan
lukisan hati seorang aku...



Dapat ni dari adik aku..kata2 dia cam best ja..kalau hampa rasa nak muntah bila baca bukan salah aku ok..sapa suruh baca kan..tarra

25.11.08

Hepi Bestday

zwani.com myspace graphic comments



Hari ni birthday kawan aku..kira schoolmate aku la..Walaupon aku ngan dia baik lite2 jer masa sekolah sebab lain2 kelas..kitorang sama kelab..dia tetap kawan aku..so Syima..

Happy Birthday To You
..Semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki serta dirahmati Allah SWT..


Sila la ambik birthday wish aku ni tampal kat blog ko ok..


P/S:Aku siap cari yang ada butterfly lagi untuk ko..extra dragonfly lagi..

Contact Lense Vs Spect

Chewah..cannot go punya tajok..


Kenapa aku tak pakai contact lense instead of spect yang menyusahkan dan merimaskan...?


Yer yer..aku admit ok..spect memang merimaskan..tapi kalau dah bertahun2 pakai takde la rasa rimas sangat..rimas lite2 jer..jawapan bagi soalan kat atas adalah sebab aku allergic..mata aku sensitif..selalu gatal2..


Several years ago..aku ada pakai lense..gila menderita..sebab selalu jer gatal2..sampai merah2..penas sekali dia merah macam bijik saga..sampai suma pon takot sebab ingat mata aku pecah..gilos..


Mak aku cam tak tahan tengok anak dia menderita..chewah..yaa yaa arr la tuu..dia bawak aku jumpak specialist..dah dr tu garang..gila dia bleh marah aku plak..hampeh punya dr.."mungkin sebab dia ngandung kot"..so aku positifkan diri aku..dia check mata aku..n siap marah lagi..



Doctor: Sapa suruh pakai lense?

Aku: Sebab tak nampak..tu yang pakai..pandai menjawap ni..

Doctor: Awat tak pakai spect ja?

Aku: Spect rimas nak bersukan pon payah.

Doktor: Ka sebab nak cantik?

Aku: Mana ada..hampeh punya doctor..sib bek mak aku ada..kalau tak dia dah kena smash ngan aku..ada ka cakap lagu tu ngan patient..

Doktor: Lepas ni jangan pakai dah lense..mata awak tak sesuai..urat semua kembang..lapisan luar mata tu cam luka..kalau awak terus gak pakai mata awat akan buta...nak mata buta?

Aku: Tak mau..dengan poyonya aku jawap..

Doktor: Tak mau jangan pakai dah..



Sebab tu la aku tak pakai lagi n mungkin takkan pakai lagi..kalau nak pakai pon aku akan pi jumpak specialist dulu tanya pendapat dia..sebab aku takot BUTA..

P/S: Sis Tiara..rasanya soalan tu dah terjawapkan..

Nasib memang tak menyebelahi aku..

Apa la nasib aku bulan ni..sangatlah memilukan..roadtax n insurance expired, lisence expired, adapter lappy lingkup, campatible adapter "bengkak"..ni tambah satu lagi..spect aku tanggal skrew..haih..pagi tadi masa aku nak mai office aku ambik spect aku tu nak pakai sekali terkulai..cari skrew dia tak jumpak dah..jatuh mana tak tau..sakitnya ati aku..



Tengok ni..



Ni Lagi..



Skrew takdak..




Aku yang masih mampu tersenyum walaupon spect aku tempang sebelah..



Ni aku pakai gak..sebab aku mana nampak kalau tak pakai...cam mana nak bawak keta nak buat keja..kelabu wei..pening pala..nampak dak spect aku cam senget ja..sat2 terlurut jatuh atas hidung..ha la..dah tempang nama pon..kesian kan..spect ni aku pakai dari tahun 2006..aku buat spect ni guna titik peluh aku sendiri..duit aku buat data entry untuk lecturer aku..RM250 (ada balance lagi la)..mahai kan..ketika tu pada aku mahai la..student nama pon..aku sayang spect ni..sebab tu aku tak tukaq2..ya la first spect yang aku beli dengan duit aku sendiri..ada sentimental value..




Rambut aku panjang nak cecah pinggang dah..tapi sikit..bila la aku nak pi potong..


Yang ni aku saja ambik..sebab aku nak tunjuk baju aku..ahaha..hari ni aku pakai baju kurung kedah..kain Songket Thai..usia baju ni dah nak dekat 8 tahun..thee hee..ayu dak aku..ala2 pompuan melayu terakhir gitu rambut bawak kat sebelah..aku memang suka bawak rambut kat sebelah..sebab rimas dia suka masuk dalam mulut..ni basah lagi ni..tu yang tak ikat..lagipon..apa kelas ikat kan..tengah2 hari satgi baru aku ikat..sebab panas weii..


P/S: June tolong tarik kami pi Suki sat..bertahun dah kata nak potong tak potong2 gak..

24.11.08

Ular Ular Mengular..

Pagi tadi masa aku nak pegi office..aku terserempak ngan Bomba kat dengan rumah aku..depa baru sampai..siap dengan peralatan untuk tangkap ular..sekali aku dah cam panik..sebab aku allergic ular2 ni..so aku call la rumah tanya apa cita kan..tak kuasa aku nak patah balik..


Sekali adik aku bagitau memang ada ular..kat parit jiran selang sepintu dari aku..ni yang aku malas nak dengaq ni..ular tu warna kuning..tapi bukan tedung selar..hampir nak sama..cuma ni kurang berbisa..geli aihh..tak kira species apa pon..nama kata ular ni aku memang geli n phobia..lama adik aku kata bomba dok paksa ular tu soh kuar..depa pancutkan ayaq..pon tak mau gak dia..ketegaq betoi..last2 depa pon cam give up..depa pesan suruh taboq belerang ja..


Cam mana ni..aku cam takot ja..takot bleh buat aku stress tau..sebab pas ni aku akan takot nak kuar rumah..takot nak bukak pintu pagar..cam mana..cam mannnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

Apa la nasib ni..hadoi part 2

Hati aku bertambah2 bengkek hari ni..

Sebabnya..adapter lappy aku tu kehabisan stock..so nak kena tunggu 2 minggu..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....kesian kan..kan..kan..kenapa la jadi lagu ni ni..kata technician aku adapter aku bengkak..herkhzz..adapter leh bengkak..dasat..sebab panas snagat..haih..dia janji nak mengexternalkan hard disk aku tu..so harap aku dapat suma isi perut penting dia..


Aku yang bengkek..tarra..

23.11.08

Panjang gila tag ni

Tag tag tag..aku suka jer taggy thingy ni..best per..kadang2 takde benda nak di update..or takde keje nak buat leh buat tag ni..sangat lah tidak membusankan pada masa yang sangat membusan kan..well..layan jer babe..


01. what is the most important thing in your life ?
  1. Money
  2. Family
  3. Loves

02. what is the last thing you bought with your own money ?
Baru jer tadi..aku renew driving license..aci tak ni..aci la yer..


03. where do you wish to get married ?
Di rumah ler..


04. how old do you think you will get permanently owned by your lover ?
Ntah..lover pon takde..cam no tu..


05. are you in love ?
I was..now..nope..


06. where was the last restaurant you had dinner at ?
Restoran Ehsan..makan bihun tom yam ngan Kak Na n June..


07. name the latest book you bought ?
Kira ni yang paling latest..Hijab Sang Pecinta..lama gila dah tu..thee hee..


08. what is your full name ?
Erk..perlu ke?


09. do you prefer mother or father?
My mummy..


10. name a person that you really wish to meet in your real life for the first time
Ader ker..hmm..Bro Karwan kot..


11. christina or britney?
Definitely Christina..Britney sangat menjengkelkan dan meloyakan aku..


12. do you do your own laundry ?
Dulu masa dok hostel yes..sekarang..hmm..kadang2..thee hee..selalunya mak yang buat..dasar pemalas punya anak..


13. the most exciting place you want to go ?
Mekah is one of it..tapi buat masa ni aku teringin sangat2 nak pegi tengok Borobodur n Angko Wat..


14. hugs or kisses ?
Both..i need them most of the time..thee hee..


15. point out five things about the person who tagged you
Umur 22 tahun..still young..straight forward..pelik cam aku..friendly..


16. eight things i’m passionate about

  1. Books..(reading is my passion)
  2. Movies (epic adventure, horor & action)
  3. Cartoon..(Bob The Builder, Thomas & Friends, Postman Pat & Fireman Sam..)
  4. Animated Movie..(All animated movie-Madagascar 1 & 2, Finding Nemo, Bugs Life & etc.. )
  5. Green..(most of my baju kurung are in green or mixed green color..my bedsheet is green..my work also related to green (forest)..heha..)
  6. My Work..( love my job..i love what i am doing now..)
  7. Beading..(that's why i went to the kursus..thee hee..will show you my creation one day..)
  8. Blogging..(like what i am doing now..thee hee..)


17. eight books i have read recently

  1. Bagaikan Puteri
  2. Cinta Sang Ratu
  3. Hijab Sang Pecinta
  4. Perang Armageddon
  5. Murakami
  6. When The Band Starts Playing
  7. Heidi
  8. Dosa & Neraka


18. eight songs i’ve been listening over and over again
  1. All My Life - KC & Jo Jo
  2. My Baby You - Marc Anthony
  3. No One - Alicia Keys
  4. If I Ain't Got You - Alicia Keys
  5. Mantera Beradu - Too Phat Featuring M. Nasir
  6. Warkah - Bau
  7. Taubat - Opic
  8. Cinta Antara Kita - Duta Featuring Baizura Kahar


19. eight things i learned this year

  1. Jangan mudah percaya orang..nak plak yang baru kita kenal..sebab kita tak bleh nak predict action dia..kita gak tak tau apa dalam hati perut dia..luar nampak elok..dalam berulat..
  2. Jangan percaya si lidah bercabang or talam dua muka..belakang kutuk rapat..depan cakap baik sampai nak jilat tapak kaki..belakang cakap itu salah ini salah..depan "ya betoi..ya betoi"..cam haram kan..belakang mengata bukan main lagi..depan kononnya nak tunjukkan sokongan n dorong..pi mampuih orang cam ni..
  3. Jangan jadi pak turut..sebab lelama orang pijak kepala kita sebab ingat kita ni bodoh n tak tau apa..padahal kita turut sebab nak menjaga hati dan perasaan orang di sekeliling..lain plak tafsiran depa..
  4. Buat baik berpada2..sebab kebaikan kita tu kadang2 di salah ertikan orang..lagi plak orang bukan kenang pon kalau kita buat baik..kutuk lagi ada..kita buat baik cam mana pon orang tak pandang..manusiyal2 kat luar 2 (tiru word Zie) memang tak pernah kenang budi..pentingkan diri sendiri..perasan cam diri tu bagos sangat..pegi mampos..
  5. Kalau nak kawan lama jangan pinjam duit orang n jangan pinjamkan duit kat orang..yang ni ayah aku yang ajar..this is true..pasal duit kuarga pon leh pecah belah..ni kan plak kengkawan..pk2 kan la..
  6. Jangan sebok hal orang..sebab kalau salah langkah..ko yang kena balik..kononnya nak tolong selamatkan hubungan couple yang berantakan akibat tunang (pompuan) curang..ko pegi cita semua perihal pompuan ni ngan bf dia kat tunang pompuan ni..bila dorang berbaik ko plak yang jadi si mulut jahat sebab pegi cita hal tu semua..Dorang bergelak ketawa cam takde pape..ko plak jadi kaki penyibuk perosak hubungan orang..
  7. Berbakti pada ibu bapa Allah SWT permudahkan kehidupan..Setakat hari ni aku tak do la rasa susah bangat idup aku..sampai aku rasa nak mati..susah lite2 tu ada la..biasa la kan..takdo la sampai 2 3 orang datang umah mintak hutang..bank call bertalu2 pasal loan tak bayar..sket2 tu besa la..nama pon manusia..
  8. Family adalah yang paling utama dalam idup..Bila jatuh susah takdo sapa nak tolong..kawan2 suma larik..family yang banyak bagi support..bantuan..family terima kita walau apa jugak keadaan kita..buruk ka baik ka..


20. eight people you tag
Sapa nak jawab..jawab la..kalau aku tag pon belum tentu depa nak buat..pasai panjang sangat..

PERIHAL 7





1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda.
Hmm..ciri2 lelaki idaman..
  1. Beriman
  2. Sopan santun (bukan sutun ok..)
  3. Faham aku, family aku dan yang paling penting dia faham apa itu rumah tangga
  4. Kaya raya (bleh cam tu..)
  5. Hensem (wah..demand tinggi..tak salah kan..bukan luak pon kalau aku letak ni..)
  6. Educated (Mesti ni..nak mendidik bakal2 pemimpin negara ni bukan senang tau..hua hua hua..)
  7. Sexy & Romantik (gatai n gedik kan..)


2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.
Ader ker..bukan la minat..cuma syok (atau suka) tengok (syotai) tu ada la..

  1. Syarma Azli..ni masa aku sek men..syima ko jangan buat2 beliak bijik mata ok..aku suka tengok Syarma ni sebab dia ni species pelik..lain dari yang lain..hensem tu jauh sekali..ala2 mamak gitu..
  2. En Kelvin Egay..lecturer Anthropology n Komunikasi Masyarakat (2 subject yang berbeza)..ni pon kategori tak hensem..tapi species yang lain dari yang lain gak..perwatakan dia yang menjadi pujaan hati ku..ewah..
  3. En Awang Mashabi..lecturer aku gak..banyak subject dia ajar..yang ni bukan sebab species pelik..tapi sebab dia smart, kemas n ada skit kebudak2kan dari segi dressing..friendly..interms of dia punya perwatakan dan cara dia cakap cute la pada aku (walaupon ada yang mengatakan yang dia ni tak hensem pon sebab rambut dia ala2 cam Albert Einstein..)
  4. Mr Rodolph Gill Point..Lecturer French aku..wah sangatlah sexy dan seksa..haha..hensemmmmmmm bangat..aku ni kira one of dia punya best student..aku score A ok untuk level 2..level 1 aku dapat B+..still best gak la..kelas tak ramai..berapa kerat ja ada pon..aku tak penah mis kelas dia ok..sebab nak tengok dia yang cute tu..muda lagi dalam 30 tahun..pandai cakap indon..sebab dok sana lama..apa yang pasti aku suka sangat dia..yang ni memang minat..bukan syok tengok lagi dah..hua hua hua..apa yang mengujakan aku..masa aku final year..terserempak dengan dia kat kampus lama..n dia masih kenal aku..siap stop sembang ngan aku lagi..haih..kalau dia takda gf maunya aku ngorat dia..gf dia Iban ok..
  5. Sorang army kat SP..ahaha..sebab dia punya style ala2 cam Fahrin Ahmad..sexy wei..haha..gedik kan kan kan..
  6. Satu mamat ni yang bleh dikatakan kawan aku gak la..expatriat kat tempat aku..cute bangat..heha..bolly wei..contract dia kat sini habes last year..sekarang dok ada kat US..huhu..
  7. Ex Bf aku..sebab dia ex bf aku..perlukah aku cerita detail..heha

P/S:Lecturer French aku tu dah takdo kat U aku tu..tak tau dah pi mana..tadi aku check web U..course French Language pon dah takdak..dia sorang ja yang mengajaq course ni..dia takdak..cours ni pon takdak la..huhu..aku rasa dia dah balik France la..how i miss him so much..* gedikx..



3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati
Errkk..hmmm..macam 2 perasaan..thee hee..

  1. Nerbes
  2. Sakit perut rasa nak berak
  3. Berpeluh2 sampai rasa cam nak muntah
  4. Rasa cam "ya ka aku kuaq ngan dia ni"
  5. Malu2 biawak..first time aku takkan makan walau aku lapaq cam nak mati..minum jer..tu pon tak habes walaupun aku memang dahaga nak mati..kes kes kes..
  6. Control2 ke"nerbes"an aku tu dengan membuat muka serius cam nak telan orang..erk..soalan tanya perasaan kan..bantai ja la labu..
  7. Gumbira..sonot..suka cita..woo hoo...


4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.
Pasangan dalam erti kata suami la kan..huhu..


  1. Paris (common sangat kan..suka hati aku la)
  2. Agra..nak nengok Taj Mahal
  3. Disneyland..nak bergambor ngan Shrek..bleh ker..korang rasa laki aku tu nanti nak halau aku tidur luar ke tak..
  4. Borobodur
  5. Angkowat
  6. Rome..nak nengok sendiri tinggalan ancient Roman Empire..
  7. Eqypt..nak nengok Piramid..buat Umrah is the best la kan..sambil menyelam minum air..


5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.
Hmm..apa ya..aku rasa takdo benda lain yang lebih istimewa dari zuriat yang comel, sihat dan sempurna..



6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda
Wah nyanyi tu..tak mungkin aku akan nyanyi..kalau tules n kasi kat dia mungkin..

  1. Dealova
  2. All My Life
  3. Tell Me If It's Real
  4. Everything I Do (I Do It For You)
  5. How Do I Live
  6. My Baby You
  7. Truly Madly Deeply


7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7
  1. Pearlej
  2. Peej
  3. June
  4. Princess Red Blood Snow
  5. Cuteaslina
  6. Aku Bukan Bidadari
  7. Signorina Syima

Yeehaaa..kaki dah panjang balik

Hari ni aku pi pejabat pos renew license..apa yang best sangat..aku dah dapat roadtax aku..dah 3 minggu lebih aku bawak keta secara haram..dah la lesen aku mati aku tak sedaq..kira memang secara haram la..haha..so..mulai hari ni sampai Nov tahun depan aku bawak keta secara halal..thee hee..So bleh dah nak pi Penang ka..Seberang Jaya ka.. SP ka..Alor Setar..heha..kaki dah panjang balik..yeeehooo..

I Heart Your Blog Too


What a lovely afternoon..thank to Faizal Admar who nominated this award to me..u really make my day..i heart your blog too..*wink..


Ok..my turn to nominate bloggers who really2 great..to you you n you down here..I HEART YOUR BLOG..

s.i.s.c.o d.o.n.i.t.a
Love Me -or- Hate Me
C33R@M00N
The Spiral Eyes
The Eyes Of Princess Redbloodsnow™
EJ's diary
something to talk about
:: Syima’s Exposé ™ ::
TAKEN.. & loving it
Aku Bukan Bidadari
AD
iesha
Malim Muda 2.0
nasazfrog





Apa la nasib ni..hadoi

Bengkek ja hati ni...


Pasai pa?pasal adapter lappy aku wat hal lagik..aku tengah baik punya install sofware dia terpadam..lappy aku punya battery memang kong..so dia tahan 1 jam ja kalau tak pasang adapter..aku geram dan sangat marah..tapi dalam ati jer la..esok baru technician mai ambik..nak claim warantee dia kata..haih..bikin panas..


So sekarang aku berblogging guna pc yang ada tercongok kat office aku takdak sapa guna..admin assistant kitorangkan dah berenti..so pc ni takdak user la..sib baik ada gak pc ni..

21.11.08

Assistant mak aku balik dah


Eeeerrrrkkkk.....apsal aku nengok budak ni cam kuros plak..actually dia dah montel balik ok sekarang..so jangan tertipu dengan gambar ni..gila jeles aku ni..thee hee..



Hari ni 'makcik' ni balik..dah on the way tu dari Batu Pahat, Johor..kul 3.30 am sampai kat Sp..mak n ayah aku akan pi ambik dia kat sana..tak kosa aku nak bangun awai2 buta..gila jauh SP tu..dalam sejam gak la..Butterworth dekat..10 min dari tempat aku..tapi dia pi amik tiket pi sp plak..haih..


Oh ya lupa nak kenalkan..ni adik aku..satu mak satu pak..bleh cam tu..yang ni kira bongsu..bongsu pompuan..aku kan ada satu lagi adik laki..tapi yang ni berlain skit na..nama adik pompuan aku 2 tuttt..perlukah aku boh nama dia..tak payah la kot..sebab ni blog aku..satgi dia over famous dari tuan blog plak kan..gila keji aku ni..


Adik aku belajaq kat U tuttt..tak payah habaq la no..dok buat iklan free kat depa wat pa kan..dia amik course Environmental Engineering..dah tahun 2 ka 3 dah aku pon tak sure..semua 4 tahun..tapi adik aku terus lompat pi tahun 2..sebab dulu dia dip kat poli..so leh lompat tahun la kan..tranfer credit..


Aku malaih la nak puji..tapi dia ni memang genius..walaupon nampak cam lembek ja..manja tak tau hala..apa2 pon..dia ni best la..cam kawan..cuma kadang2 tu..bikin panas gak la..ahaha..besa la nama pon adik..ok la..tarra..

Am i addicted?



Yer ker..cam tipu jer..kuang kuang kuang..*grin

House of Fish..heha..!!


Herkhss..tu tangan aku..heha..


Ni ikan emas (ikan mas ke ikan emas..bantai la..thee hee)..depa ni kan..kalau aku berdiri dekat ngan 'rumah' depa ni kan mula la dok terketaq2 mai dekat..dok kalut2 macam ikan kebuloq 10 hari tak makan..thee hee..aku ada 2 ikan mas yang kaler oren..1 kaler itam n 1 yang mix color..pastu ada la 2 ekoq guppy yang masih bertahan lagi..len suma mati habeh..thee hee..oowww..tidak di lupakan ikan bandaran sekoq..thee hee..habuan cuci 'rumah' ikan aku ni..






Ni salah sekoq dari ikan aku..yang dia dia OKU..sebab mata dia satu ja..kalau hampa tengok dia berenang kan..tergolek2 ja..kesian..pastu kalut semacam..dia ni la yang paling banyak makan..




Close-up sket..

P/S: Aku heran dengan diri aku sendiri..pasai pa la aku suka sangat post entry binatang a.k.a animal ni..haih..

20.11.08

Aku yang serabut





Aku tak tau pasai pa aku jadi serabut hari ni..lupa banyak benda..bleh ka aku lupa ambik hp aku kat bank pagi tadi..sampai sekerat baru aku ingat..aku pon pecut patah balik..ya la..takot hp aku tu lesap ja..sekali bila aku sampai aku dengan slumbernya dok tertinjau2 kat tempat aku duduk dengan tempat tulis2 tu..bila aku pusing badan aku..aku nampak beg ijo tu dok atas meja pakcik guard..aku tunjuk la kat pakcik guard tu..dia pon bagi kat aku..haih..teruk betoi...

Dalam bank pon ada lalat


Gambar ni aku curi2 ambik..cepat2 aku kuarkan phone dari handbag n snap..takot orang nampak..ya la mana leh guna hp dalam bank kan..satgi orang kata aku mangkuk berayun plak..




Pagi ni aku pi RHB bank kat Taman Selasih..Sekali masa aku tengah tunggu giliran aku..terpandang kat kerusi ada lalat dok lepak (yang aku bulat tu la lalat)..apa yang peliknya..dalam bank pon ada lalat..dah tu dok lepak kat kerusi ni ja..kerusi biru yang buruk skit ni tak plak dia lepak..hai lalat2 zaman sekarang..nak melepak pon dah pandai pilih tempat..nak lepak kerusi yang mahal2..tempat ada air-con..melampau..dah la tu..bila ada orang duduk dia terbang pon cam malas ja..ya la dok dalam air-con..rasa cam malas ja..ngantuk ja..haih..macam2..

Semua Expired

Hari ni aku nak kena settle insurance n roadtax keta..sebab dah dekat 2 minggu..semalam masa aku pi bayaq saman traffic..baru aku perasan yang lesen aku pon dan expired..13 Nov 2008 ok..buleh ka aku tak sedaq..kalau tak sebab kertas saman tu tules expiry date lesen memang sampai tahun depan pon aku tak sedaq..teruk kan..nampak sangat tak ambik tau..thee hee..







Aku tak block no keta tu sebab 2 keta kawan aku..thee hee..keji tak..


Pasai saman plak..saman tu aku kena kat Taiping bulan Feb hari tu..masa nak dekat Chinese New Year..aku la..bangang sangat pi potong double line..aku on the way nak pi Lumut ngan kakak aku..dia ada keja kat sana..so aku ni sebok ja la nak ikut..pakai keta aku pi sana..jalan tu memang banyak lori..panjang2 plak tu..time tu plak dah nak senja..aku tak mau lambat sampai..dah la jalan tu gelap..jalan kampung plak tu..takot la kan..


Aku dok pulun nak potong lori kat depan aku..mana aku tau kat depan tu dah double line..sekali aku potong la lori panjang depan aku tu..tau la kan dah potong lori panjang mesti la laju..sekali aku nampak ada orang dok lambai2..mana aku leh brake mendadak..nak mampus..mau kami dua2 keluaq kot cermin depan..makanya terjauh la skit..aku plak bleh dok buat keras dalam keta..kakak aku yang turun..ahaha..first time kena sama babe..lagi plak polis2 tu dok dalam semak..mana la tau tu penyamar ka..sekali aku pi depa drag aku..ha sapa nak jawap..maka ni la conversation dia..




Polis Singh: Mintak Lesen dengan IC..

Kakak aku: Kami tak perasan tadi kata depan tu double line..*aku buat keras ja dalam keta..Polis Singh tu buat bodo ja..sekali dia gamit soh aku pi kat jeep depa..

Aku: Tak boleh consider ka encik..kami memang tak perasan double line kat depan tu..

Pakcik Polis: Kalau mai awai kat saya tadi memang la saya leh consider..ni saya dah tulis memang tak boleh nak padam lagi la..saya ingat memang rela di saman..sebab dok keras dalam keta ja..*hampeh..perli aku plak pakcik ni..

Aku: Saya tak pernah kena saman..sebab tu cam terkejut tu..

Pakcik Polis: Orang lain kali dah buat salah tu turun la mai mintak maaf ka apa ka kan..sejuk jugak hati ni..ni macam rela disaman ja gayanya..Sain kat sini na..*pedih aih ayat pakcik polis ni..aku pon sain la dengan sakit hatinya..tapi apa2 pon mintak maap la kan..

Kakak aku: Berapa ya kalau nak bayaq saman ni?

Pakcik Polis: Ni Ops Sikap..so kalau kena saman..maximum la amount dia..ok..ambik balik lesen dengan IC..pandu la dengan cermat demi orang tersayang..ingat..jalan raya bukan tempat untuk berlumpa..*chewah pancik polis ni..siap buat ayat skema..siap kempen keselamatan jalan raya lagi kat aku..very da over..




Aku pon blah dengan hati yang sakit dan terkejut tak habes lagi..haih..tu la kesahnya..makanya semalam melayang la RM380..yang RM80 tu saman penumpang sebelah tak pakai seat belt..ahaha..kena kat Langkawi..aku kenyang sangat time tu baru pas makan sebab tu aku tak pakai seat belt..sekali ada road block kat depan..kat area Pantai Chenang..member aku bawak keta..tak sangka plak Langkawi kuatkuasa undang2 tu...sebab polis tempat lain tak ambik port pon..haih..nasib2..Asalnya RM30 ja..tapi memandangkan aku dok peram saman tu sampai jadi blacklist..makanya dia jadi RM80.00..pandan muka aku..kan kan kan..


Moral of the story:
  1. Always check ur lesen la kan..jangan dok buat dono ja..tau2 dah 2 tahun expired..
  2. Time perayaan pandu dengan berhemat..sebab polis berlambak dok menyorok celah semak time ni...
  3. Kalau kena saman..jangan dok keras dalam keta..dah buat salah tu turun mintak maaf..kot2 depa ada hati nak consider kan..*tapi aku turun mintak maaf masa kena saman kat Langkawi Polis tu buat dono ja..
  4. Walaupon dok sebelah ja..pakai la seat belt..selain dari elakkan kena saman..kalau accident tak la teruk sangat cedera..orang belakang pon pakai la seat belt..undang2 baru dah dikuatkuasakan..jangan dah kena saman baru nak beringat..
  5. Kalau kena saman tu..pi la bayaq cepat2..jangan dah blacklist baru terhegeh2 nak pi bayaq..alamatnya 2 kali ganda la amount dia..

Sekian, terima kasih.

Yo..yo..Cat Mama..yo !!




Aku rasa ni bukan musim award..tapi aku nak gak kasi award..aku lebih suka buat award sendiri..time aku rajin terlebih la..thee hee..so..ni second award aku but sendiri..chumel kan kitten tu..tapi aku kureng skit kucing..sebab aku allergic bulu dia..tapi aku suka tengok la..


Award ni aku tujukan kepada mereka2 yang ada pelihara tak kira la anak kucing ka..mama kucing ka..papa kucing ka..so kepada mereka2 yang tersenarai..sila la ambik award ni ya..

  1. Pearej
  2. Peej
  3. PrincessRedBloodSnow

19.11.08

Perutku bernyanyi lagu rock ni !!



Maner la dorang ni..aku ni dah lapar ni..tak mo lunch ker..

Hujan batu di negeri orang Hujan Ais di negeri China

Hujan batu di negeri orang..Hujan Ais di negeri China..lebih baik negeri aku hujan biasa2 jer..thee hee..

Morning Peep-Pals,

Hari ni pepagi lagi aku dah nak kasi hampa suma tengok gambaq2 ni..saja..jamu mata..ni aku dapat dari email..Allah SWT tu Maha Agung kan..semua ni terbentuk hasil daripada hujan ais kat china..bila aku tak tau..mungkin ada diantara reader aku yang dah penah dapat email ni..takpe la..bukan kena bayaq pon kan tengok gambaq ni..tengok sekali lagi pon tak rugi apa kan..enjoy the picas..

Allah Maha Besar,


































































18.11.08

2 Wedding 1 hari

Gudday !!

Hari ni takdak benda sangat nak dihapdetkan..bila aku godek2 lappy aku terjumpak gambaq ni..ni gambar Amy ngan Abie..Amy ni dulu keja kat office aku ni..sebab dia nak sambung belajaq makanya dia berenti la keja..ni definitely gambaq kawen la kan..kenduri depa sama ngan kenduri June hari tu 16 August 2008..aku pi pon dah petang kol 6 cam tu..gambaq ni aku ambik pakai HP..makanya quality dia kureng skit la kan..apa2 pon tengok la..



Abie weds Amy




Abie ni army..sebab tu dia pakai baju ni..




Ni bilik pengantin..kata Amy..depa buat sendiri..mak Amy ni buat bisnes pengantin ni..sewa pelamin, baju pengantin n berbagai2 lagi la..belom ada boutique lagi..coming soon..








Sebahagian gambaq tak jadi..saja aku nak boh gak..


P/S: Ok dak aku guna loghat utara..ahaha..aku rasa aku nak terus guna loghat utara la..cam best plak aku rasa..thee hee..

17.11.08

Hijab Sang Pecinta





Aku dah lupe pasal novel HSP oleh RAM yang aku beli masa bulan pose hari tu..actually aku dah lama habes baca..sangat sedih..for me la..aku tak suke ending dier..di mana my beloved Saifuddin ninggal..*sob sob..Haryani end up solo sebab Dani kawen ngan Sulihah..*tsk tsk..


Bleh tak kalau aku katakan yang aku dah jatuh cinta ngan Saifuddin a.k.a Laksamana Sunan tu..haih..if only i can get someone like him..*which is not possible la kan..

It was something i would never forget..

Olla peep-pals,

Kenapa aku post entry ni..?..sebab aku tak tau nak update pasal pe..post singapore..?..ahaha..belom rajin lagi..nenanti aku post picas2 dier..tapi tak tau biler..thee hee..


Ni sajer jer nak post..ni masa aku pegi Flora Feast kat Danga Bay July tahun ni..tak ingat dah biler tarikh dier kan..yang ade bee tu kedah punyer..aku pegi ni keje la..keje nyer dok jaga depan kete berhias ni sambil bagi brochure..bleh cam tu..jadi mak pacak..2 hari tau..haih..sungguh kesian..


Tapi sebagai ganjaran kebusanan dan keperitan tu kitorang langkah besar masuk singapore..nek bus biasa tu tau..thee hee...korang bayangkan tour singapore for one day..redah sendiri jer..akibat nyer..kitorang cumer belajar cam ner nak nek MRT..nek turun MRT sampai masa pegi 2nd time tu kire expert giler dah nek MRT..leh cam tu..


Ape2 pon pegi singapore first time 2 memang memory ngeri yang tak dapat dilupekan..siap2 kene marah ngan sorang singaporean sebab kitorang lemah gemalai jalan nak nek bus..sedangkan dier beria2 menjerit soh bus nak ke JB tu tunggu kitorang..korang bayangkan korang kat atas jejantas kene tempik dari bawah..malu malu..sampai masa trip baru2 ni ke singapore pon aku cam takot2 nak bertanyer..orang cakap malu bertanyer sesat jalan kan..cam no nak tanyer kalau orang sekeliling ko garang cam singa..


Orang singapore sangat garang..pada aku la..mungkin sebab aku asyik kene orang yang garang kot biler bertanyer..but masa kat Geylang Serai, malay kat situ really friendly *garang tu still ada la....ko tanya 1 dier bagi ko 100..dorang ni bukan tak friendly atau baik..kalau tak takde la brother tu tolong tahankan bus kan..cume dorang ni garang dan kasar..tu jer..Ape2 pon best la pegi singapore (i mean 2nd time pegi)..rase cam kat penang jer..multiracial la katekan..




Kedah punyer..




Tak ingat mane punyer..yang penting mushroom tu cute..




T'ganu punyer..johan ni..




Merlion..bleh naik tau kat atas Merlion tu..aku serabai sebab penat berjalan..dah petang bangat tu..




Both picture ambik kat Sentosa Island..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...