1.1.09

One Slow Day !

Gud Evening Peep-pals !

Hari agak slow..sebab for those yang di Selangor, KL, Penang dan sewaktu dengannya cuti..tak la banyak sangat call hari ni..cuma yang bertanya caner nak pegi The Tree Top Walk Sungai Sedim..The World's Longest Canopy Walk..sila klik nama tu untuk ke official web dia..some mintak package..hmm..itu adalah routine harian yang mana sekarang ni rasanya pejam mata ja buat..chewah berlagak..jangan muak sebab tapi tu la kenyataan..


So esok adalah off day aku..for those yang keje ngan kilang2 besar kat luar sana aku tau korang tak heran dengan cuti aku esok sebab korang dah cuti start minggu ni hingga minggu depan..memandangkan ekonomi tak berapa nak elok..so banyak kilang2 shut down..hurmm..tak ngeri ka korang dengar?


Well tak pe la..cuti panjang asalkan gaji jalan..boleh la luangkan masa dengan kuarga..esok aku plan nak pegi Popular Book Store kat Sunway Carnival Mall..tapi tak tau la caner kan..sama ada jadi ke tak..i need a new planner actually..so nak kena pegi cari la ni..kedai buku kat town aku ni dah kehabisan stok..so yang ada cuma yang tak berapa nak menarik dah gedabak2..caner nak buat written plan kalau takdo planner kan..i really2 need this..


So..untuk year 2009 ni..ni la benda2 terawal yang aku perlu buat..yang mana kalau boleh nak kena settle before my age upgrade to another year la kan..kalau nak tau sila tengok counter kat atas tu..so korang leh agak berapa lama lagi yang aku ada..tak banyak benda yang aku nak buat dalam masa yang singkat ni..benda2 yang sesenang jer..hmm..memang mampu kan..


  1. Need to get a 2009 planner
  2. Need to cut my hair to shoulder level
  3. Need to straighten my hair so that i will look tidy
  4. Need to finish reading "Marketing to Campus Crowd"
  5. Need to Finish my beading works

No. 4 n 5 really choking me to death actually..sebab penyakit M.A.L.A.S..memang tak leh buat apa la kan..tapi kena paksa jugak..i only have 1 month 3 weeks and 4 days to finish everything..hmm..ni memang nak kena gerak gempur ni..i know i can do it..i will do it..haih..kalau aku leh baca "Law of Attraction" dalam masa 2 hari jer..takkan aku tak aku tak leh nak buat yang sama untuk "Marketing to Campus Crowd" kan..i can do it..


Ok la..nak balik ni..hmm..kejap lagi my sis datang ambik..dia pakai keta pegi SP ambik geran keta dia..hmm..dia pon dah nak balik KL malam ni..oh ya..dia dah kena transfer ke Kerteh starting this coming 16 Jan..for a year..Petronas Kerteh memerlukan dia lebih dari KLCC..so nak buat caner kan..I wish her all the best, success and happy selalu..doakan dia dapat jodoh cepat..dapat keta idaman dia before end of first quater of 2009..aku pon leh tumpang2..ahaha..ok..heva good day..heva great weekend..tarra..

4 Mind Spoke Hand Wrote:

anakRamalan said...

aku tak cutila.
Esok kene gak keje.
tak nak!!

anyway,
Happy New Year!

Faisal Admar said...

hmm teringin gak nak gi sungai sedim ni. mandi manda macam best je kan :)

kilang-kilang di penang pun banyak shut down. ada yang lagi parah cut salary workers sampai 10%. my friend kena. engineer. bayangkan. 10% banyak tau. asb nye dividend pun tak sampai 10% :P

eh law of attraction? sama dengan faizal hehe :P dia pun tak silap ambik paper tu kot this semester.

happy new year ye. a fruitful one! :)

Signorina Syima said...

aku juga doakan semoga kita dijumpakan jodoh cepat tahun ni... hiks

hOOdedLicIOUS said...

anakRamalan,
Yeah..Happy New Year 2 u 2..


Faisal Admar,
Yeah memang best..air dia crystal clear..betol ni tak tipu..kalau x hujan la..air dia memang direct dari Gunung Bintang..bukan takungan air cam kat Bukit Hijau tu..promo ni..hehe..

Ya la skit jer kan dividen asb..haih..takpe la..mungkin 2009 lebih baik..

Yeah..Law of attraction sangat2 membantu orang2 yang sentiasa berada dalam situasi dan keadaan yang penuh dengan tekanan cam aku..

Yeah..Happy New Year 2 u 2..


Signorina Syima,
Yeah..moga2 hendaknya..mak aku dah start bising2 pasal ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...