2.1.09

Friday..After all..It wasn't so bad..

Salam semua !


Hmm..hari ni..pagi2 lagi my the one-and-only elder sis semummy sedaddy dah balik KL..dia kena sampai sebelom kol 3.00 pm..nak kena hantar soklan periksa kat NIOSH..jangan pening2 pala ya..my sis bukan lecturer atau cekgu sekolah..soklan tu untuk periksa competency..my sis ni one of the part time tenaga pengajar..she was with NIOSH for 7 years..with the "walah" experience n competencies memang khidmat dia diperlukan untuk bagi lecture kat sana..


So this morning wasn't a great morning for me la..malas nak ulas banyak2..since i got back from Kepulauan Borneo last year i seldom had a great morning..haih..kesian kan..tapi takpe..sebab kalau kita selalu positif kita akan rasa "hey, takde la teruk sangat permulaan untuk hari ni sebab ko masih mampu mendongak ke langit menghayun langkah kukuh sambil tersenyum, kan"..


So ignore jer pasal pagi ni walaupon ianya berjaya mengganggu konsentrasi aku for the whole day..haha..i took it in positive way..baru la tak stress..takmo la tensi2..sebab bila tensi tak happy..bila tak happy tak ceria..bila tak ceria tak lawa..muka nampak burokkksszz jer..2009 ni nak senyum banyak2..nak ceria n happy ja walaupon probs membukit kalah Bukit Tokkun..huhu..


So..tengahari tadi berdua lebih baik dengan mummy menerjah Popular Book Store kat Sunway Carnival Mall seperti dalam perancangan..i got my planner..mummy nak cari buku mengait..tapi tak banyak pilihan..so tak jadi nak beli..perut pon dah lapar so haruslah bergerak mencari benda nak makan..tetiba rasa cam nak makan kat Old Town..hmm..lama tak makan kat situ..so keluar dari Mall menuju ke Old Town..depan Sunway Carnival Mall pon ada Old Town sebenarnya..tapi memandangkan kondisinya yang sempit (mengada kan) makanya plan nak pegi yang kat BM tu..bila keta dah bergerak..tetiba cam teringin nak pegi Auto City sebab dah lama tak menjengahkan muka kat situ..nak gak tengok dunia lain selain dari TESCO, JJ, Sunway, SP n sewaktu dengannya..cam dah jadi routine plak tiap2 minggu..haih..sangatlah kesian..


Hujan renyai masa kami sampai..mummy memang tak berapa nak sihat sangat..sebab dia baru nak baik demam dah ikut aku berjalan2..order makan..aku makan sangat lah banyak ok..makan Tomyam Noodles ngan roti kawen 1 and 1/2 set..hua hua hua..kenapa ada half..sebab lagi half mummy makan..pastu nak balik tu siap tapau sandwich kat Subway lagi..Club for myself n teriyaki for my mom..untuk dinner..6 inch only ok..foot long tu cam tamak plak kan..takdonya nak habes..so sekarang sangat lah kenyang..sampai rasa nak muntah plak..see..kalau aku ambik foot long tadi kan bazir..hmm..aku sangat bijak kan..heha..


Masa balik tadi hujan sangat lah lebat..sejok jer..tak payah on air-con kete..both of us kan dalam proses pemulihan dari demam..paham2 jer la..tadi malam layan Gerak Khas..tu jer yang ada malam ni..rasanya dah lama aku tak layan Gerak Khas..sebab aku selalu layan Big Fish Games yang melambak2 dalam pc ni ja..heha..rasanya dah lama gila aku tak layan The Sim 2..kenapa ya..mungkin sebab aku dah muak kot main game ni..aku start main the Sim ni dalam 2002 cam tu..time tu aku kat Uitm..then bila The Sim 2 kuar aku rasa dalam 2004 cam tu aku lupakan The Sim..sebab The Sim 2 lagi cool..hmm..sekarang..takde masa lagi nak tenung The What-Ever-In-The-World..game2 Big Fish la yang jadi peneman setia sekarang..sebab ringan n pelbagai..


Mummy pon dah tido..siap ngigau2 lagi..hehe..orang tak sihat memang cenderung untuk mengigau malam2..hmm..sangatlah scary kadang2..selepas kes misteri nusantara hari tu aku tido dengan lampu terpasang..bukan takot cuma tak berani..hahaha...tak lawak pon kan..hmm..kalau dalam Raja Lawak dah kena baling telor busuk..paling baik pon kena booo panjang ja..dua2 memalukan..heha..nak sleep la..sengal2 plak kaki ni..kena hujan tadi..heva sweet dream ya..tarra..



8 Mind Spoke Hand Wrote:

Signorina Syima said...

rajin nye ko jalan2 kan?? heppi new year...

hOOdedLicIOUS said...

Signorina Syima,
Tu jer yang mampu..yang leh buat aku n mummy aku happy..

Eh..ko blom tido ek..sama la..

~ mizzAmy ~ said...

~ jalan2 dengan mum pun best jugak. btw, happy new year. ;) ~

hOOdedLicIOUS said...

~ mizzAmy ~,
Yah..mana2 pon berdua jer..thanks..happy new year to u 2..

The Spiral Eyes said...

sayang,aku akan rindu kamu,jangan lupa aku dan doakan setan telekom haram jadah tu masukkan tenet aku cepat sikit

hOOdedLicIOUS said...

The Spiral Eyes,
Yah..aku pon akan merinduimu..takpe aku akan doakan semoga TM cecepat masukkan tenet ko..ok..

anakRamalan said...

omfg,
aku semenjak balik m'sia mmg tidur lampu buka.
ini semua sebab iklan hantu nyiang rapik.
tidur lampu buka pun takut lg,sbb imagine bende tu baring sama position dgn aku,tapi dia dekat bawh katil.
scary giler.heheh.

hOOdedLicIOUS said...

anakRamalan,
ahahah..imaginasi tinggi ko ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...