4.1.09

Aku tak tau nak letak tajok apa..

Salam..!


Tajok sungguh pathetic..sampai hilang daya memikir yang kretip dan inovatip..


It's Sunday dudes..SUNDAY..means..?..another 1 boring day for me..haih..it is just a day for daydreaming, langut2 tengok ceiling, hopping like cute greeny frog from 1 blog to another, smiling myself while reading ur entries and kejap2 tengok jam sebab nak balik makan..hehe..


Semalam main The Sim 2 sampai kol 2.00 am..so pagi ni cam pening2 nak bangun Subuh..tetiba rasa nak jadi anak yang solehah plak bawak mummy pegi wet market kat town ni..so dengan tenang took my shower n dressed nicely..kononya la..hari ni pakai tee VMY Go Green..memang green pon..


Bought sarapan for both of us n went back..i need to go to office remember..finish my Indo Cafe n drive myself to office..i was so terkejut terkujat melihat ramainya manusia kat bangunan office aku ni..WHAT HAS HAPPENED HERE..?..apsal reramai berator sepanjang bangunan ni..haih..skim cepat kaya ka ni..musykil ni..my office is in the third Floor..punya la ramai sampai nak naik pegi office sendiri pon tak boleh..haih..then i ask Kak Na what happen..rupanya dorang berator untuk bantuan Zakat Persekolahan..ahaha..now dah reda dah orang..dah tak dengar bising2 dah..hmm..macam2..


Today..along my way from home to wet market..there were so many car parked along the road near my former school..then i remembered that today is a first day school..school is great if u think it's great..pokok pangkalnya hati..my school time was cool too..i was quite famous..hehe..not because i'm pretty off course..but because i was really really active in sports n excellent in academic too..growing up in an emotionally unstable family (bukan gila na..) is not easy ok..but i managed to go through everythings..thanks to my mom who never give up on us..and always try her very best to make our family physically stable (at least) till now..


Even today a bit boring, slow n quiet (dalam erti kata yang sukar dirungkaikan) ..i have no idea why i am so happy..sampai asyik senyum ja dari pagi..happy without a reason ni pon payah ni..tapi yang pastinya aku happy bangat sampai aku rasa takde benda dalam dunia yang bisa membuatkan aku tak happy hari ni..sampai sis June yang dok sebelah meja aku ni pon perasan yang aku dok senyum ja..hehe..aku sendiri pelik..orang lain yang tengok lagi la pelik..i hope this feeling will last forever..coz i hate feeling gloomy, feeling down and feeling under pressure..huh..but now..i'm just happy n feeling great..i woke up this morning with a big flowerish smile on my face n hati yang jugak berbunga2 berwarna-warni..it's a gift from Allah and aku bersyukur sangat2..semoga Allah kekalkan aku dalam keadaan ni sampai bila2..amin..ok la..senyum2 selalu ya..until next time..tarra..

7 Mind Spoke Hand Wrote:

Redbloodsnow said...

tuh dinamekan ketenangan ati...hehe
rs happy w/out we even no what are the reasons we're smiling..hehehe

bez jek kan klo ari² berperasaan g2 :)

Faisal Admar said...

sunday is boring to me too sebab esoknye keje. the only days yang best pun friday and saturday. but apa yang bezanye? stay rumah juga macam mana pun haha. how i wish i don't have to work or i work somewhere that allow me to read books 24 hours a day?

teringat masa mula-mula i daftar masuk darjah satu. lewat 2 hari kot sebab balik dari kl. my mom ada interview di kl. nasib leh catch up balik. kalau tak memang malang. masa tu memang tak suka ke sekolah haha! sebab kawan-kawan semua macam lembap jek.

senyum seindah suria...

hOOdedLicIOUS said...

Redbloodsnow,
Yer..best sangat..sebab kita punya happiness tu mengatasi semua prob n conflict yang kita apa..


Faisal Admar ,
Cam tu kena keja kat library la..sana banyak buku..i have a friend yang keje kat national library..memang baca buku hari2 dia..dia plak ulat buku..hmm..

Zaman sekolah best kan..suka sangat..i start suka pegi sekolah masa darjah 3..sebab banyak kawan..best sangat..start darjah 3 i tak ponteng sekolah kalau takde sebab yang serius..

Senyum la selalu..senyum buat u look younger..

Princess Liyana said...

huhu..smoga kamu happy selalu;)aminnn

salam kenal!:)

~ mizzAmy ~ said...

~ i pun suka kalo bangun pagi2, perasaan happy dan berbunga-bunga. maka, seharian lah berperasaan camtuh. kalo bangun tido dah sedih2. seharian lah duk bermuram durja. ~

Aku Bukan Bidadari said...

sunday siok juga bagi akak..psl leh relaks.. hi hi walaupun x kuar..

hOOdedLicIOUS said...

Princess Liyana,
Salam Kenal 2..Semoga awak happy selalu gak ya..keep smiling..


~ mizzAmy ~,
i kalau dapat mimpi tak baik memang akan bermuram durja sepanjang hari..haih..


Aku Bukan Bidadari,
tsk tsk tsk..tak syiok untuk saya..sebab kena keja..cam no nak dating cam ni..chewah..macam la ada bopren nak dating2..ahaha..kesian kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...