11.1.09

Tagged by Hidayah Admar

Good Morning Peep-Pals!


I've been tag by someone name Hidayah Admar..thanks dear..even though i already did this tag before..i still wana do it now..you may find that some of the answer have changed in terms of it's content but some will remain the same..to compare with last tag please click here..


What is the most important thing in your life ?
** Mummy, Me Myself, Work, Career & Money.


What is the last thing you bought with your own money ?
** Mineral Water (just now)..


Where do you wish to get married ?
** Never have in mind so far..


How old do you think you will get permanently owned by your lover ?
** I don't have lover..ahaha..no idea..


Are you in love ?
** Now..?..Absolutely nope..


Where was the last restaurant you had dinner at ?
** Ahmad Seafood..what a lousy food we had..euwwww...


Name the latest book you bought ?
**Tafsir Sufi for my mummy..


What is your full name ?
** Is it necessary..?..huhu..


Do you prefer mother or father?
** To be honest i prefer my mummy..


Name a person that you really wish to meet in your real life for the first time?
** hmm..hmm..can't think of one..


Christina or Britney?
** Definitely Christina..Britney..?..euwwww...


Do you do your own laundry ?
** Herkhzzz..Mummy always do it..it's not that i'm so damn manja ok..Mummy wont allow..she said i could never meet her standard..huhu..that's why i love mummy..*gila keji


The most exciting place you want to go???
** Angkowat & Borobodur..Cukup 40 kali..confirm aku pegi..huhu..


Hugs or kisses???
** I need both..huhu..


Point out five things about the person who tagged you??
** She's cute, cheerful, manja, friendly & easy going..


Eight things i’m passionate about..so far la...???
1. Work
2. Money
3. Blogging
4. Knitting
5. Mystery Case File - Madame Fate (Game la apa lagi)
6. Beading
7. Books
8. Experimenting my dad invention..huhu..sampai sakit perut..


Eight books i have read recently???
  1. Marketing To The Campus Crowd
  2. Law of Atrraction
  3. Marketing Your Service
  4. 7 Tabiat Orang-Orang yang Berjaya
  5. Motivasi Ke Arah Kejayaan
  6. Bagaikan Puteri
  7. Cinta Sang Ratu
  8. Hijab Sang Pecinta


Eight songs i’ve been listening over and over again..sekali2 dengar sampai 30 kali tau..??
  1. Matahariku - Agnes Monica
  2. Aku punya Kamu - Faizal Tahir
  3. Cintamu - Siti Nurhaliza (eventhough i'm not her fan)
  4. Dibius Cinta - Melly Goeslaw & Yusry KRU
  5. Mantera Beradu - Too Phat Featuring M. Nasir
  6. Aku & Kamu - Ari Lasso & Bunga Citra Lestari
  7. Akan Tiba - Alif OIM
  8. Dilema - Intan Nuraini


Eight things i learned last year ???---> Copy from last tag..
  1. Jangan mudah percaya orang..nak plak yang baru kita kenal..sebab kita tak bleh nak predict action dia..kita gak tak tau apa dalam hati perut dia..luar nampak elok..dalam berulat..
  2. Jangan percaya si lidah bercabang or talam dua muka..belakang kutuk rapat..depan cakap baik sampai nak jilat tapak kaki..belakang cakap itu salah ini salah..depan "ya betoi..ya betoi"..cam haram kan..belakang mengata bukan main lagi..depan kononnya nak tunjukkan sokongan n dorong..pi mampuih orang cam ni..
  3. Jangan jadi pak turut..sebab lelama orang pijak kepala kita sebab ingat kita ni bodoh n tak tau apa..padahal kita turut sebab nak menjaga hati dan perasaan orang di sekeliling..lain plak tafsiran depa..
  4. Buat baik berpada2..sebab kebaikan kita tu kadang2 di salah ertikan orang..lagi plak orang bukan kenang pon kalau kita buat baik..kutuk lagi ada..kita buat baik cam mana pon orang tak pandang..manusiyal2 kat luar 2 (tiru word Zie) memang tak pernah kenang budi..pentingkan diri sendiri..perasan cam diri tu bagos sangat..pegi mampos..
  5. Kalau nak kawan lama jangan pinjam duit orang n jangan pinjamkan duit kat orang..yang ni ayah aku yang ajar..this is true..pasal duit kuarga pon leh pecah belah..ni kan plak kengkawan..pk2 kan la..
  6. Jangan sebok hal orang..sebab kalau salah langkah..ko yang kena balik..kononnya nak tolong selamatkan hubungan couple yang berantakan akibat tunang (pompuan) curang..ko pegi cita semua perihal pompuan ni ngan bf dia kat tunang pompuan ni..bila dorang berbaik ko plak yang jadi si mulut jahat sebab pegi cita hal tu semua..Dorang bergelak ketawa cam takde pape..ko plak jadi kaki penyibuk perosak hubungan orang..
  7. Berbakti pada ibu bapa Allah SWT permudahkan kehidupan..Setakat hari ni aku tak do la rasa susah bangat idup aku..sampai aku rasa nak mati..susah lite2 tu ada la..biasa la kan..takdo la sampai 2 3 orang datang umah mintak hutang..bank call bertalu2 pasal loan tak bayar..sket2 tu besa la..nama pon manusia..
  8. Family adalah yang paling utama dalam idup..Bila jatuh susah takdo sapa nak tolong..kawan2 suma larik..family yang banyak bagi support..bantuan..family terima kita walau apa jugak keadaan kita..buruk ka baik


Eight people you tag????
I think many of us did this tag several times..so now i wana tag bloggers who haven't do this tag yet..ok..but this person i mention below must do this tag ok...

  1. Anand a.k.a Making A Hero
  2. Anak Ramalan
  3. ~Mizzamy~

3 Mind Spoke Hand Wrote:

anakRamalan said...

ohho..
den kono tag la.
insyaAllah aku buat yer....

~ mizzAmy ~ said...

~ kena tag ker nih? ~

hOOdedLicIOUS said...

anakRamalan & ~ mizzAmy ~,
Yer wahai cik adik berdua..sila la buat yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...