22.3.09

My Best Cousin Wedding !!



SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK AISA AZIRA & SUAMI

Semoga cinta kasih mereka kekal hingga ke hujung nyawa


Ok tak tajuk dia..ok la kan..hak hak hak..nak kasi bunyi cam My Best Friend Wedding..huhu..nak jugak tu..ahaha...habes launching sambung plak ngan wedding..wah sangat meriah hidupku ini..ahaha..


7 March 2009 adalah merupakan hari bersejarah untuk my cousin..di mana dia dah selamat di ijab kabul kan dengan pasangan dia..alamak !..nama hubby dia aku dah lupa plak..tak pe la.. Nama dia Aisa Azira..Umur sama ngan aku..tapi aku tua dari dia la..tua bulan..huhu..Wedding yang penuh dengan adat istiadat ketenteraan tu diadakan di rumah dia di Alor Setar.. Kenapa ada adat istiada ketenteraan?..sebab suami dia Pegawai Navy ma..so kawen musti la lalu bawah pedang..aku ni jakun la seketika sebab tak pernah tengok..so excited tu terlebih2 la kan..ahaha..apa2 pon memang best n mengujakan..dengan adat istiadat yang bukan semua orang dapat rasa..di tambah lagi dengan bro2 Navy yang macho2..wah very the gatai n gedik gitu aku ni..hahah..takdo la apa..dah ada depan mata tengok la kan..takkan nak tutup mata plak kan..wedding berjalan dengan sempurna n smooth..dengan Dj pengantin yang ala2 Dj radio tu memang meriah la..kata dorang Dj tu Dj Radio Kedah..memang logik la..sebab cara dia kendali kan memang cam Dj radio betol2..sangat best..


Makanan sangat marvelous..dengan ayamnya..kambingnya..fuh..tapi akak tak makan kambing ya..kalau termakan tu len cita la kan..so sekarang ni malaih nak cita banyak..enjoy the picas ok..




The Dais



The Wedding Cake



Sisters



Hantaran pihak perempuan



Hantaran pihak lelaki































Adat lalu bawah pedang..











Ni pon adat istiadat dorang jugak..pengantin akan potong kek dibawah pedang2 tu..dorang ni akan laga2kan hujung pedang sesama sendiri..cam orang lawan pedang tu..kasi bunyi berdesing2..


Gambar tuan blog yang bulat plak aku tengok sejak akhir2 ni..anak sapa la tu..yang bawah tu mummy tuan blog la kan..takkan mak mertua plak..



Nak tengok muka pengantin lebih clear tak..yang atas tu saja ja aku edit2..nak try skill..huhu..ni la gambar pengantin a.k.a anak dara..



















Tu la saja gambarnya..lawa kan cousin aku..ha..tengok la cousin sapa kan..har ha har..kena dok rapat2 skit ngan pengantin ni..ambik aura..huhu..tarra..

5 Mind Spoke Hand Wrote:

Shiesha said...

wah wah wah.....
santeknya...bila nie...? adik xtau pon...huhuhuhuhu......rugi xdapat pgie.....

hOOdedLicIOUS said...

Shiesha,
tak tau apanya..kan dah habaq sambai bebuih2 molot..isk..kura2 dalam perahu satu..pura2 tak tahu la tu..

Signorina Syima said...

huda.. bila kita pulak nak kawin ni??

hOOdedLicIOUS said...

Signorina Syima,
hmm..ntah la..mungkin jodoh belom sampai..huhu..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

kite pon nk lalu bwh pedang!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...