29.4.09

How To Add Some Music To Your Blog

Salam Semua...

Ada sorang adik blogger ni nak tau cam mana nak letak music player dalam blog..so aku pk baik aku buat entry ni supaya orang lain pon leh belajar gak kan..aku ni pon bukannya pandai sangat..tapi bleh la skit2..aku tau korang lagi kencang kan bab gadget2 ni..saya bukan along saya cuma nak tolong..scroll down jer la..


Oleh kerana aku guna Myflashfetish, makanya tutorial ni pon untuk Myflashfetish jugak..lain2 kena explore sendiri..tapi guna ni pon ok..aku guna ok jer..Please click Myflashfetish untuk ke laman web dia..



Korang kena signup dulu..lepas klik sign up, isi la apa yang patut seperti yang di minta..nak letak gambar ke tak terpulang la pada korang..dah isi semua klik sign up (butang oren kat bawah)..



Lepas tu dia akan kuar cam ni..so sekarang klik Create A MP3 Playlist..dia akan kuar list skin untuk player korang..pilih la yang mana korang nak..nak MyPod Nano ke..MyPod Touch ke..MiniTunes ke..terpulang..cam aku aku pilih Ninja..hehe..pas dah buat pilihan klik Create Now..





Korang leh pilih nak color ape..so pepandai ubah la yer ikut color kesukaan korang..Cam no nak pilih lagu..?..sonang bah tu..kat sebelah tempat korang pilih color tu kan ada list..corang pilih la lagu pe korang nak..n klik +..ada kan icon + kat tepi lagu pilihan korang tu..pastu nanti dia akan terus kuar kat player kat atas tu..maknanya korang leh dengar la kan..kalau korang pilih lagi lagu..dia akan add lagi kat player korang..so kalau nak ada banyak2 lagi sila la klik banyak2 lagu..

Cam no nak add masuk dalam korang punya blog..?..ok..korang nampak tak butang Save (Get Code) yang warna hijau tu..sebelum tu korang letak la nama untuk playlist korang tu..then hit butang hijau tu..dia akan tanya "Where you would like to post your code?"..korang tengok kat bawah skit dia ada tules "Click here for any other website or blog!"..korang klik situ..dia akan kuar list website..untuk tidak pening2 kepala memikirkan kenapa banyak nar list tu..korang nampak tak ada code kat bawah list tu..copy jer..then paste kat blog korang..guna HTML/JavaScript..jangan lupa save plak yer..then pepandai la nak ubah kat mana tempat yang korang suka..kat atas ke..kat tepi ke..kat bawah ke..yer..untuk pengetahuan korang..korang leh guna ID korang ni kat web MixPod.com gak..so tak payah la create banyak2 account kan..nanti aku citer cam mana nak delete lagu plak ek..buat yang ni dulu...selamat mencuba..huhu..tarra

1 Mind Spoke Hand Wrote:

[S]itie [B]Um [B]Um said...

sy guna music co

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...