9.9.09

My Not-So-Cute Cushion Cover- Red & White Chilly Pepper

Olla Peep-pals!

Dah lama dah blogging pasal activiti seni aku kan..chewah seni kah?..maksud aku activiti crochet aku tu la..actually bukan la aku dah tak active..tapi cuma malas nak update pasal ni..tapi memandangkan dah takde benda aku nak merepek..so aku nak update la skit pasal project2 hasil seni tangan aku yang tak berapa nak seni ni..aku masih active buat sarung bantal yang half crochet tu..kalau dah tak ingat cam no rupanya click kat sini..

Takdo la cantik mana pon..tapi aku suka ja buat..sebab senang..kira kalau ko focus tu je tak makan tak minum tak apa bleh siap dalam 3 hari..complete dengan sarung dia sekali..tapi aku ni ambik masa dekat 1 week gak la nak siapkan..ya la..habes aku tak payah buat benda len lagi la..nak ngadap tu jer (walaupon hakikatnya aku memang takdo benda nak buat pon..hehe..)..mungkin disebabkan sindrom M makanya benda tu makan masa nak siap..huhu..





So ni la rupa cushion cover yang aku maksudkan..actually yang ni lain skit dari yang dulu tu..sebab dia macam ada renda plak kat tepi..kalau yang dulu skit jer renda dia..yang ni sebab terkechik skit sarung dia tu..salah ukuran aku rasa..memula tu aku ingat nak buat lain je..tapi ayah aku plak soh buat cam ni..dia kata lagi cantik sebab ada ribbon2 kat tepi...ribbon?..mungkin dia nak kata renda kot..tapi terkata ribbon..apa2 ja la..tapi lawa gak cam ni..pada aku la..so yang di dah siap..dan aku tau dah yang cushion cover ni takkan lama kat rumah aku..ada ja mata2 yang nak ni..maksud aku kakak n adik aku la..yang dulu tu aku pertahankan..so selamat..yang ni tak tau la..mungkin aku akan let go kat dorang kot..sebab ada satu lagi..warna yang sama..cuma mungkin susunan color dia ja akan lain skit..pattern masih pattern tu..sebab senang kan..

Material yang aku guna masih sama..knitting yarn n kain kapas..butang plak butang besa jer..opps..yang ni blom siap sepenohnya..sebab aku blom kait untuk letak butang lagi..mungkin malam ni aku akan kait..semalam baru aku ambik kat Abang Wan Alteration..yer memang la aku ada mesin n bleh jahit sendiri..sarung tu memang aku yang jahit..tapi nak satukan crochet tu ngan sarung tu aku kena soh orang pro buat..kang tak jadi sarung bantal plak kalau aku yang jahit..herot benyot plak..maklum la..masih terketor2 menjahit pun..heheh..

Okes la..lapor la..huhu..tarra..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...