16.12.09

2010 is coming very soon..

Salam semua..

Hari ni hati rasa agak suam2 kuku..mood pon cam suam2 kuku..tengok calendar hari ni dah 16 Dec 2009..tak lama lagi nak masuk 2010 (there go another year of my life..sob sob sob..)..there are several things in my mind now..nak kata planning tu tak la kan..cam skema la plak..normally what ever happen through all the year is out of plan..cam kucar kacir skit..may be coz i'm not a good planner kot..but some tu cam berjalan ikut seperti yang dirancang..but still banyak yang tak ikut perancangan..huhu..

Ok..back to the main topic..what am i thinking now..i'm thinking of covering my hair atau dalam kata lainnya pakai tudung..kenapa tetiba nak pakai tudung?..I know..some may think that i just got a really chronic desease which may lead to fatal death..or maybe you think that i wana pikat someone..which is totally wrong..kalau nak pikat someone 6 months dulu i dah pakai tudung..

Do you ever feel like sangat tak tenteram..like something that's not rite with you..you buat macam2..even you sembahyang pon you rasa cam something missing in your life..something that's never complete..have you?..that's what i feel everyday of my life..i dont know what i missed actually..bila difikir2kan..dikaji dalam2..i found that there is one thing that i haven't do which is wajib dibuat..maybe if i do it i will be in piece..may be la..i dont know..tapi tak salah la try kan..

Itu la reason kenapa i tetiba nak cover my hair..actually dah lama dah plan ni..cuma atas sebab2 tertentu yang susah nak di explainkan makanya i tangguhkan dulu niat tu..now i rasa dah tiba masanya..cuma bila i pk2 cam takot..sebab kita tak tau penerimaan orang cam mana kan..mungkin orang akan cemuh..atau mungkin orang akan suka..the reason why i keep delaying my intention is..i rasa i tak cukup baik nak pakai tudung..i rasa cam kalau i pakai akan mencemarkan nama baik orang yang pakai tudung..i ni manusia..banyak buat salah..so cam malu pada diri sendiri dan pada Allah swt jugak..that's why i rasa i tak layak nak pakai tudung..i terlalu jahat..

Tapi bila i pk dalam2..buat apa nak kisah semua tu..janji hati i ikhlas nak bertaubat dan berubah..Allah sentiasa menerima kita selagi kita nak bertaubat..betol ke ayat i tu..ntah..huhu..apa yang penting selagi belom Khiamat selagi tu pintu taubat tu terbuka luas untuk sesape jer yang nak bertaubat..

Lain2 yang i pk semperna nak masuk 2010 ni..tak lama dah umur i nak cecah 30..mom dok bising bila anak2 dia nak kawen memandangkan takde sape lagi yang lepas rumah kan..my elder sis pon tak kawen..even elder bro pon solo..semua solo la katakan..kadang2 kesian ngan my mom..people keep salahkan my mom yang dia ni memilih menantu la apa la..the truth is memasing belum sampai seru lagi nak kawen..belom temu jodoh yang sesuai..cuma i harap may be 2010 bring a new hope to all of us..sapa dulu itu bukan persoalannya..langkah2 bendul ni semua dah tak leh nak dipraktikkan dah dalam kehidupan zaman sekarang..

Ni sekadar luahan apa yang terbuku di hati i ni..so sesape yang rasa menyampah, mual nak muntah please get out of here pegi check doctor mana tau kot2 ko ngandung ke gastrik ke ape kan..cuma pada yang suka dan rasa i ni cam kawan please la doakan i..semoga i kuat menghadapi tohmahan dan cacian orang di luar sana..Amin..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...