29.12.09

Accident...

Ini adalah kisah benar ok..bukan dongeng atau petikan mana2 news paper..happened to my dad n my lil sis (yang tak berapa nak lil sangat..huhu..jangan marah..)..months ago..tetiba rasa nak post entry ni plak..




Bike ni dah langgar my dad's car..Plat terpaksa di blurkan..kang ada jer yang kena saman kang..


Di tempat kejadian..


Tranform to this after kena langgar..



Dengan keadaan kete macam ni..uol rasa cam mana keadaan mamat yang bawak motor tu..?..hello..this is VOLVO..those yang tau pasal kete tau la how keras body Volvo ni..adik beradik ngan Mercedes la..sangat keras ok..orang yang langgar tu memang la super teruk..patah riuk..hai..nasib ko la..sapa soh ko langgar..

Citanya begini..kejadian berlaku kat KL..one busy morning..ayah n adik aku ntah nak ke mana ntah lupa dah..tetiba tyre flat..so terpaksa la berhenti..actually bebetul atas fly over..one guy yang bawak motor super laju..bleh tak nampak kete ni dengan lampu kecemasan kat tepi jalan, ditambah plak bonet belakang terangkat menampakkan bendalah segi tiga kecemasan tu, langgar belakang kete ni, melambung dan jatuh kat tepi kete..definitely patah kaki, patah gigi dan pecah kepala (pecah dalam erti kata luka..bukan pecah cam tembikai kena langgar lori ya)..dah tu degil2 tak nak naik ambulance hospital kerajaan..dia gedik2 nak tunggu hospital swasta mana ntah..sebab dia kata dia ada insurance..sangat lah pelik dia ni..selepas dipujuk oleh several good samaritan yang ada kat situ..dia pon setuju nak nek ambulance tu..

My dad cuma injured skit kat kaki..sebab masa bike to langgar dia dok berdiri kat depan..so kete dah terhentak kedepan n kena lutut dia..my sis..nearly nak mandi serpihan kaca dari cermin belakang yang pecah akibat hentakkan bonet belakang tu..dia baru jer kuar dari sit belakang tu beberapa saat sebelum accident u..dan ngeri lagi..mamat tu jatuh bebetul sebelah dia..kalau aku trauma wei..



Tempat kejadian..



1 Mind Spoke Hand Wrote:

Nikel Khor said...

b careful while on road la..

here me at Nikel Khor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...