2.12.09

It's Our BBQ Night !

Salam semua...

Tengok tajuk pon dah tau nak cita apa kan..last nite was our BBQ night..tetamu yang dijemput adalah cikgu sebelah rumah a.k.a mak & bapa angkat aku..this is our second BBQ night la..last time masa rasa puasa dah buat..but that one kitorang buat steamboat plus BBQ..


Antara menu yang ada, Tikka Masala, special homemade satay, grilled puyuh (yummy !), grilled vege, seafood olio, chicken olio ( memandangkan ayah n cikgu tak leh makan udang), special homemade fruit salad and grilled japanese sweet potatoes..sangat lah sedap sehingga menjilat ibu jari kaki..


Sekali sekala organize BBQ night cam ni best jugak..bukan makanan tu yang penting tapi kemesraan masa nak prepare all those dishes dan jalinan hubungan antara jiran tu yang lebih penting..secara tak langsung mewujudkan keakraban antara jiran dan kemesraan antara adik beradik..


Hope bleh buat lagi next time..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...