14.12.09

Santau - Dengki Sampai Mati


Last Saturday adalah hari yang agak memenatkan sebab tetiba aku kena jadi photographer tak bertauliah berlari sana sini ambik gambar orang tengah main paintball..huh..sangat penat sebab kena lari sana sini..dan jugak sangat lah kecut perut sebab takot kena pallet (coloured bullet) sesat..nasib tak kena kan..tapi kalau kena berbirat jugak la..marshall2 lain ada yang yang kena tembak ngan pemain2..huhu..nak buat cam mana kan..dalam keadaan peperangan dengan pallet berterbangan atas kepala..mana ko tahu dah ko tembak sape kan..ko main tarik je picu marker ko tu..

Dengan face mask kat muka..yang asyik nak fogging ja..ko rasa bleh ke ko bertahan kat paintball battle field ti lebih dari 30 minit..memang tak la kan..dengan panas..n tak nampak apa..di tambah plak berpeluh2 lagi..hah..tu baru jadi photographer..belom main lagi..aku ni dah basah cam mandi..hmm..

On the way balik dari resort tetiba terpk nak pegi tengok wayang..plan nak pegi Perai..tapi cam malas plak kan..so kat Giant jer la..memandangkan tak pernah lagi tengok kat cinema yang baru bukak tu..

Bila masuk level 2 aku cam teruja plak nengok keadaan cinema yang bleh dikatakan setanding la ngan GSC & TGV..Big Cinema nama cinema dia..aku dok bayangkan cam panggung Cathay n Odeon zaman tok nadok dulu tu..kueh kueh kueh..yer la nama tak pernah dengar kan..apa2 pon best la tengok kat sini..

Berbalik pada cita yang kami tengok..cita santau ni best la jugak..dari mula sampai habes memang ko bleh tengok hantu setan dia dah..for those yang tak tengok lagi..please jangan belai benda makan bawa masuk..sebab ko memang takkan lalu nak makan, silap2 bleh muntah..ada seveal scene yang menjijikan kat dalam cita ni..huhu..

Cuma aku tak paham santau pesyen mana yang dia hantar kat jiran dia tu..sebab asyik kena rasuk jer..santau bukan yang muntah2 darah tu ker..pastu part dia pegi berubat tu plak cam berubat orang kene rasuk..bukan cara berubat orang kena santau..takde pon muntak2 kuar kaca la apa la..dah yang pelik jugak, kenapa isteri dia jer yang kena teruk..suami pon makan gak..tak kene teruk pon..last sekali..berubat isteri dia jer..suami & anak pon kene gak..tak berubat la plak..hadoi..tapi overall best la cita ni..kira tak rugi la kalau beli tiker 9 hengget pon..pada sape yang nak tengok..sila la tengok beramai2..penuhkan panggung..kita support filem kita..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...