17.2.10

Blog aku bersawang lagi..buang sawang dulu..shoh shoh..*halau spider..

Hello Semua..
Blog ni terbiar sampai CNY pon tak wish..HAPPY CHINESE NEW YEAR TO ALL..haha..bleh la no..dari tak wish langsung..Valentine?..hmm tak tengok TV ka..kan kata tak boleh sambut..ngeh ngeh ngeh..i memang tak pernah sambut pon..cuma sambut Wedding Aniversarry Mom & Dad jer..14 Feb 1975..terer tak mom & dad i..kawen valentine's day tu..huhu..zaman tu mana la they both tau kan..

HAPPY 35th Anyversarry to my Beloved Mom & Dad..
Semoga Kekal Bahagia walaupon berjuta badai melanda..

Dah 35 tahun they both kawen..hmm..lama tu..walau bertalu2 badai melanda they both still tetap bersama..i rasa kalau pasangan lain dah lama cerai berai..but mom & dad still bersama..sabar menghadapi cabaran dan dugaan..especially my mom la kan..sangat penyabar..memang susah la nak jumpak perempuan macam ni lagi dalam dunia..seriously kalau i memang takkan tunggu lagi lagi..but mom tak pernah bising2 kat my dad..maybe sebab my dad first love dia kot..makanya my mom mencintai my dad sepenuh dan seikhlas hatinya..i bleh ke jadi cam tu..tatau la kan..huhu..

Mom seorang isteri yang baik..for me..takde leter2 tak tentu pasal..tak cemburu..yes..my mom bukan jenes yang cemburu sampai spy suami sendiri or call tak berhenti2 (sehari 10 kali call)..mom bukan jenes yang cakap kasar tengking2 tinggi2 suara..marah tu marah jugak kadang2..tapi tak la sampai nak tinggi suara tengking2..kalau dia marah..dia diam jer tak cakap..

My dad tu beruntung dapat wife cam my mom tu..kalau dapat cam i..tak tau la..rasanya tiap2 hari kena panggil tukang betulkan rumah..i ni panas baran orangnya..hehe..kadang2 kol 3 4 pagi nak makan..mom bangun masakkan apa yang dia nak makan..makan nasi pinggan mom yang angkat pegi sinki & basuh..kadang2 jer dia buat sendiri..basuh tangan pon mom tak bagi pegi sinki..dia ambik air basuh tangan bagi kat meja makan..kuar shopping, barang pon dia tak bagi bawak..semua mom n we all yang bawak..dad lenggang kangkong jer..keje kat rumah memang langsung tak buat la..mom tak kasi..semua dia buat sendiri..kadang2 tu jer kalau dad tak leh tido..dia gi bersihkan dapor la apa la..walaupon dapor tu dah sedia bersih..dah takde benda nak buat sebab semua mom dah buat..dia kilatkan sinki n paip sampai bleh buat cermin..itu la kasih sayang seorang isteri..i bleh ke..hehe..tak kot..hehe..so apa yang my dad buat kat rumah..?rehat jer..tengok tv..buat keje2 biz dia..tu jer..

That's my mom & Dad..orang dulu2 kawen sampai beranak bercucu..i hope i pon akan kawen kekal sampai beranak bercucu..sampai sini jer..tarra..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...