7.3.10

10% kecewa dengan 9 Nyawa

Salam Uols,

Sekarang ni cam tak active sangat nak update blog..bukan sebab pe..i kan busy ngan online boutique..sebab tu yang tak dapat nak update selalu tu..lagi plak sejak dua menjak ni cam letih lain macam ja..apa..ngandung?..gila ka hapa..kawen pon blom..bopren pon takdak..nak ngandung kehapa..

Sekarang kan musim panas..so cam dehydrated skit la..sebab tu yang letih gamaknyer..ingat lagi entry pasal novel Ramlee Awang Mursyid 9 Nyawa?..tak ingat?..tak ingat klik sini..ok..apa yang i nak cita kat sini adalah..i dah habes baca novel tu..actually dah lama habes..tapi cam besa virus M penuh dalam badan kan..huhu..

Apa yang i bleh kata pasal novel ni..so-so..bukan tak best..cuma tak sehebat Novel2 RAM yang lain..kira tak bisa mengetarkan dada ku la novel ni..huhu..jalan citer dia menarik..cuma i tak rasa tarikan yang kuat untuk i stick on baca dan emosi tu ada sedikt kureng berbanding novel2 yang lain..tu i la..orang lain tak tau la..but for me..9 Nyawa cam tak bleh nak best Trilogi Bagaikan puteri, Ungu Karmila, Mikail dan Hatiku Di Harajuku..

Walau cam mana pon..9 Nyawa tetap best..cuma apa yang i nak tegur skit (cheaa..macam la RAM baca blog ni)..banyak kesalahan ejaan..ada jugak several kesalahan lain yang susah nak citer kat sini..i rasa auditor terlepas pandang kot..yer la sebab banyak manuskrip yang nak kena tengokkan..memang pening la dia tengok word2 semua..i tak salahkan sesapa la..sebab manusia tak perfect kan..as long as jalan citer dia ok..tak pe la salah sket2 tu..tutup mata jer la..

I tengah baca satu lagi hasil karya Ramlee Awang Mursyid..will update kat entry seterusnya..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...