8.3.10

Hatiku Di Harajuku

Salam peep-pals!!

Seperti yang dah dinyatakan dalam entry sebelum ni..i tengah baca salah satu dari novel Ramlee Awang Mursyid..




Actually i belom pon habes baca lagi novel ni..so far ok..i suka jalan ceritanya..ganas dan suspen..bila baca novel ni kata rasa cam taknak berhenti..perasaan nak tau apa yang akan jadi selepas ni tu meluap2 membuatkan mom asyik marah sebab i asyik ngadap buku sampai bis sis soh bawak keta pon tak mau..i start baca novel ni rabu lepas..dalam bas on the way nak ke KL..novel ni i dah lama beli..cuma tak berkesempatan nak baca..actually i suka baca novel bila travel dalam bas ke keta ke..supaya tak boring and asyik buat taik mata jer kan..so masa on the way balik dari kl..big sis pon nak balik jugak..so balik naik keta ngan dia la..

Berbalik kepada novel tu tadi..i ada baca satu blog ni yang menghentam teruk novel Hatiku Di Harajuku..for those yang nak baca apa yang penulis blog tu kata sila klik sini..entry ni buat tahun 2007..masa tengah cari2 gambar terjumpak plak blog ni..pada i..i suka jer novel ni..even dialog dia guna bahasa jepun dan ada translation kat sebelah pulak..i still suka novel ni..

Novel ni memang memberikan kesan pada emosi i..sampai malam tido pon termimpi..novel RAM bukan 100% cinta la..diakan penulis thriller..apa yang i maksudkan tu bukan la bunga2 cinta dalam novel tu yang membuatkan emosi i terganggu..tapi cara olahan citer tu yang membuatkan citer ni cam real..kira i sampai rasa cam i pon ada kat dalam citer ni..sungguh menarik..several kekurangan tu biasa la..manusia tak perfect..just take it as entertainment..lain la kalau baca buku2 ilmiah kan..salah fakta memang susah..so lebih kurang tu halalkan jer la..


What next?

Cinta Sufi..tak sabar nak tunggu..dalam bulan march jugak nak kuar..for those yang dok kat kl bleh pegi Pesta Buku Antarabangsa kat PWTC 19-28 March 2010..for me..kena la tunggu novel ni masuk kedai..huhu..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...