25.7.10

Hidup Penuh Dengan Risiko Yang Tak Dijangka

I confuse la..i tak tau apa yang i nak sebenarnya..i tak sure..sebab bila i cakap i nak tu..end up i akan kata yang i'm not ready for that..then bila i kata i nak ni..end up i akan kata no..i cant have that..oh cam na ni..susah betol..

Like my last entry la kan..i ada kata yang i takot nak ambik risiko..susah la..do u know why i'm still here in my hometown..? sebab i takot nak hidup kat luar sana..bukan sebab i taknak berdikari..uh uh..NO..tapi sebab i takot nak ambik risiko..actually i tak tau risiko apa yang i bakal hadapi kalau i pegi keje kat luar dari my hometown..tapi i still takot nak face all the risk..haih..

Ok mom asyik bising pasal i'm still single till now..dia soh i cari la someone kan..the point is..bukan i tak mau cari..i takot nak mencari..i takot nak kawen..i takot nak hidup berumah tangga..bleh cam tu..bukan i takot tanggung jawap..nope..apa yang i takot sesangat..kalau2 i kawen hubby i tu menduakan i..curang kat belakang i..dan lagi i takot kalau2 i kawen ngan salah orang..dia nak i tanggung hidup dia..dan lagi..i takot kalau2 dia ni garang giler..kaki pukul..cakap jerit..oh..banyak benda yang i takot..negetifkan i kan..

So mom cakap nak carikan pon i dah seram..tu lagi la..depan parents semua elok..belakang..ntah cam mana tak tau lagi..pas kawen buat hal lagi naya..susah la..macam2 i pk..ok ok..i tau my age dah hujung2 nak goes for 30..i know..i sedar..tapi cam mana nak positifkan diri..susah la..i heran jugak orang kawen muda..sesenang je buat keputusan nak kawen..kenapa i susah..

I tak mau jadi anak dara telajak..tak mau umur dah 30 an masih single..sorang..tapi at the same time..i takot jugak nak kawen..cam mana tu..memang i serahkan semuanya pada Allah..i know that..tapi berserah saja takde usaha tak jadi gak kan..haih..please help me on this..i nak jumpak psychiatrist la cam ni.. =(




0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...