31.12.10

We are now come to the end of 2010


Wish you all Happy New Year..May you all have a glorious and prosperous day through out the year..

26.12.10

What's for lunch?

My lunch for today..sangat busan dok office sorang2 ok..nak kuar malas..so makan oat jer la..bagos untuk jantung..:D..




P/S: Hati adalah dalam keadaan terganggu..kepala adalah dalam keadaan sedikit sakit..mata adalah dalam keadaan sedikit berdenyut2..haih..dipendekkan citer..i rasa tak best hari ni..


24.12.10

Merry Christmas Everyone



I wish all my Sarawakian friends and blogger friends a very Happy Holiday and Merry Christmas..May all the joy is yours and heva a prosperous year ahead..



23.12.10

Masak-masak Hujung Minggu

Last week rajin terlebih ngan lis sis..kitorang masak2 kat rumah..saje je nak test skill..plus asyik mak je masak..kitorang pon dah lama tak test skill masak2 ni..haha..so masak la grilled chicken rice..kira cam family day la kononya sebab spend time ngan family masak2 & makan..haha..enjoy the picas ya..


Ni la hasil kerja bersama..haha..nasi tu ada dua sebab i tak makan nasi ya (tgk ticker kat atas sebelah kanan tu ada mention dah berapa lama i tak makan nasi)..i makan lauk jer..nasi tu for my mom n lil sis..



Nasi ayam yang dimasak cara steam atau kukus..



Rosemary Grilled Chicken



Steam Buttered Vege


Sonok dapat masak2 macam ni..weekend ni nak masak apa ya..? *thinking

22.12.10

ezloveycraft 1st giveaway

My First Give Away Contest..




Sedang asyik belek2 blog craft nyari kain felt tetiba bumped into satu blog ni..dia citer pasal give away contest kat ezloveycraft..so tanpa berfikir panjang klik, baca dan join..senang jer syarat2 dia..First time masuk contest2 give away cam ni..haha..sebelum2 ni teringin jugak..tapi asyik nanti nanti nanti last2 terlupa terus..so pada sesape yang berminat bleh la klik gambar2 ni atau klik nama blog untuk ke blog ezloveycraft..bukan susah pon..cuma perlu wat entry pasal give away macam i tengah buat ni jer..best2..haha..i join sebab hadiah dia cute bangat..bleh ke?..kat bawah ni la hadiah dia..plushie..jom la join sekali..



21.12.10

Jangan jadi mangsa perompak

Zaman sekarang ni..macam2 berlaku..orang nak menipu ni macam2 cara dorang pakai..sampai naik takut dibuatnya..baik sangat pon salah..jahat sangat lagi la salah..baru2 ni dengar2 dari member..dia dengar kat mana tak tau la..tapi make sense jugak..orang nak merompak sekarang ni tak de dah guna cara traditional angkat senjata terjah kedai ke rumah orang ke bank ke n rompak..sekarang dorang pakai taktik yang orang len tak perasan dan terpikir dek akal..haih seram bila pikir2..

Dorang guna budak kechik kononya sesat or dah ditinggalkan orang tua..budak tu nangis2 dan bila orang tanya dia tunjuk alamat mintak kiter antar kat alamat tu yang kononnya rumah dia..sekali hah..rupanya alamat si perompak yang menunggu jer nak merompak kiter..sampai jer kat tempat tu habes la ko..apa yang ada semua kena bagi..

Lagi..tak la baru sangat dorang citer si perompak ni konon2nya cedera..kiter dok dalam kete ni dia mintak tolong ngan tangan berlumuran darah pegang cermin tingkap..budget orang kesian la tengok dia berdarah2..kiter yang tak tau ni bukak tingkap ke pintu nak tolong..hah apa lagi si perompak terkam la..habes seme ngan kete2 sekali dia angkut..bahaya tul..haih..

Ada lagi tu..buat2 nak tanya rumah orang ni orang tu..kiter kuar nak tolong dia dia caras rantai ke gelang ke (yang mana sempat)..haih..terbaru, dorang ni kononnya family datang cari rumah orang..pakai memang lawa la (standard nak pegi tandang rumah sedara-mara atau kawan2), dengan barang kemas bagai..sekali kita bukak pintu pagar dia letak pisau kat leher..hah..naya betoi..tu takpe lagi..ada tu kita kuar nak tolong dia..dia acu pistol (yang tak diketahui sama ada tulen atau palsu)..lagi naya..

Ni ada 1 lagi citer..ni jadi kat member sendiri..masa study kat sawak dulu..kejadian ni berlaku kat Pasar Satok, Kuching..pagi hari minggu..member ni pegi pasar pagi tu..beli barang..depan dia ada la satu akak ni dukung baby..tangan pegang banyak barang..ngan pegang anak sorang lagi..kira kalau kita tengok memang serabut la..banyak tol barang dia beli..nampak cam orang susah..tapi beli barang giler punya banyak..ngan buahnya..sayurnya n ntah pape pagi la..sekali sampai bebetul depan member ni, barang seme terabur jatuh..bergolek2 buah limau, epal dan sebagainya la..

Member ni dah jatuh depan dia..takkan nak wat tak pandang je kan..letak handbag kat sebelah (agak bangang di situ ya letak handbag kat lantai) dan tolong la kutip..sekali dia terperasan zassssssss...ada budak caras hand bag dia..dia tergamam..pandang depan akak tu dah ilang..dia apa lagi..dengan tumid tinggi 2 inch kejar budak yang caras handbag dia tu la..dia ni jagoh lumba lari..kejar2 dapat..budak umur 12 tahun..orang keliling pegang n bantai la..tak tau la apa jadi ngan budak tu..sebab member tu dapat jer handbag dia terus blah..panas ati punya pasal..nak report kesian plak sebab kechik nar..tapi kechik2 pandai mencurik..haih..

Tu la citernyer..zaman sekarang ni orang nak merompak ni macam2..kiter la kene berhati..dipendekkan citer..tak payah la nak baik ati sesangat nak tolong orang..sebab kita tak tau niat sebenarnya kan..ntah dia bebetul perlukan pertolongan atau ada meat ball disebalik spaghetti (besar kot meat ball tu..hehe)..

9.12.10

Blackberry Playbook

1 spesis ngan ipad..dengar cita tahun depan bakal kuar di pasaran Malaysia..ekk? heavennya kalau dapat 1..sapa nak kasi hadiah ni birthday i Feb ni sila goyang2 montot...?










8.12.10

Salam Maal Hijrah Untuk Semua

Selamat menyambut Tahun Baru Hijrah kepada semua muslimin dan muslimat..Kejap je dah masuk tahun baru..dah tak berapa lama dah nak masuk tahun baru masihi pulak..semakin hari hidup ini dirasakan semakin pendek..sepanjang tahun rasa macam tak sempat jer nak buat apa2 pon..neway siapa kita semalam tidak penting..yang penting siapa kita hari ini, esok dan hari yang mendatang..tak guna nak kenang perkara yang lepas..mana2 yang tak tercapai tu hope 2011 boleh capai..life kita..so apa nak kecoh2 kalau tak capai target..next year kita pulun lagi..think positif nehh..

For my family tahun 2010 tak kurang indahnya..banyak perkara berlaku dalam kuarga actually..apa yang paling menyeronokkan my family is my big sister dah pon menamatkan zaman bujangnya..alhamdulillah..so semua tengah menunggu good news jer la sekarang..hopefully 2011 akan menyerikan lagi kuarga kami dengan kehadiran ahli baru..3 generation..haha..amin..

Apa yang menarik lagi..my lil sister tamat pengajian (degree) dia dengan jayanya dan membanggakan..so after berfikir panjang dia buat keputusan untuk proceed dengan master pulak..semua pon menyokong penuh memandangkan dia punya target nak mengajar after habes belajar..so buat la apa pon..asalkan happy...

As for me myself..i'm still me..takde banyak perubahan besar yang berlaku dalam hidup i buat masa ni..i shrink a lil bit, i dah covered my hair *almost a year* dan berjinak2 dalam dunia perniagaan online..hope semua berjalan lancar..hope dalam 2011 ada la "benda baru" berlaku dalam hidup i sebab i've been in monotonous life for almost 3 years now..dan sebenarnya i dah start busan..haha..ada masa lagi beberapa minggu untuk merangka pelan bagi 2011..to make my life more interesting..

So 2011 tak de azam..since dah masuk hujung 20 an *i'm not a girl anymore..turn to lady now* i need to be more specific on what i'm doing through out the year..so kena start planning dah..takut masuk usia awal 30 an tak ready plak..yang penting emosi kena ready..haha..

So till then..semoga success dan happy selalu..tarra..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...