9.1.11

1st Day of 2011

1st day of 2011 yak ni 1 Jan 2011, planning to actually nak buat BBQ memandngkan big sis & her husband balik cuti..whatwas on my mind at that time actually nak buat satay la..so weol (me & lil sis) prepare la ape yang patut nak buat satay..dah siap perap masuk dalam plastik n kept it in freezer (ala2 licence to grill gitu..haha..)..belom cucuk kat lidi lagi..esoknya baru nak cucuk..

So keesokkan harinya..terpikir plak yang lebih best kalau bleh BBQ kat tepi sungai ala2 nak picnic sekali..since we knew a place which is kind of private and super best weol pon cecepat packed everything (we brought so many food..haha) and headed to that place which is located somewhere in guar cempedak..actually a stone throw from big sis in laws house..tempat ni memang best..ada pic kat sini..BBQ picnic ni disertai oleh parent in laws big sis dan tak ketinggalan all the ipar2..

Those are several picture..hari hujan leba actually..thanks god ade bangsal..so weol lepak kat situ sambil memBBQkan ape yang patut dan makan..actually kejap jer hujan dan stop..so ape lagi..it's mandi time la..haha..tak hengat punya ni..tak sedor yang diri tu tak bleh berendam lama sangat..dah kene asthma..pandan muka..tapi maintain..ceh..konon..




Homemade by me..and not to forget lil sis..marah dia tak sebut nama dia..


Ikan tu bukan hangit atau rentung yer..tu actually daun pisang yang dah hangus..:D


Kat bawah ni bukan weol pancing ke ape kay..ni ikan laut..masa mana plak nak pancing kan..ni actually ikan tenggiri yang dipancing oleh member kepada big sis FIL..dasat wei..besor giler ikan dia..cam mana la agaknya dia naikkan ikan ni kan..i can imagine that..her FIL bought this fish from them..yes Fish..not fishes yer..mampos beli semua..sape nak makan banyak2..sekor pon dah RM64 (around 3.5 kg)..menurut kater si pemancing tu..sekilo normally dia jual RM18..hmm..lebuh murah dari pasar la kan..so rugi la kalau tak beli..

Mummy nak jer beli jugak..but sape nak makan wei besor2 tu..weol berduet jer kat rumah lepas lil sis balik johor..so end up nya tengok jer la..lagi pon i dah tau..mummy sure2 buat curry ikan tu..so dia sorang jer makan kang..i kureng skit curry ni..nasib tak beli la kan..i pon tak suke sangat ikan cam ni..






Sebok jer dua orang ni nak ambik gambar ngan ikan..haih..


See2 besorkan ikan..ha..yang pegang tu my BIL..my lil sis (yang tak berapa nak lil tu) tak pakai tudung..sebab tu kene cover2 cam tu..kenape watermark tu cam kat atas sangat ek..hehe..sebab agak sexy di situ ya..haha..tak pasan masa ambik gambo..haha..so tutup2 skit la..ni la activity pembukaan bagi 2011..actually kira cam family day jugak la..


P/S: Sejak dua menjak ni suka plak buat BBQ ni..

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...