23.1.11

The Choice Is Yours..

Ok entry ni takde kena mengena ngan yang hidup mau pon yang dah mati..so jangan perasan, terasa atau kechik ati (merujuk pada diri sendiri..)..

Pada pendangan korang especially guys out there...i mean yang muda2 ni..yang tuo2 taknak tanya..kalau korang cari girl friend or wife girl cam mana yang korang nak..lawa? putih gebu? muka atak licin? kurus? badan cam model? muka comel cam nora danish?..ade ke laki yang cerdik2 pasal cintan cintun jer hati dia berkata yang dia nak girl yang montel, gelap, yang lawa dia agak so-so (tak bleh la kita cakap tak lawa sebab tu menghina kejadian Allah..dosa) dan macam2 lagi la yang tak best nak cakap..ade ke..kalau ade meh sini i nak interview dia..memang pelik mamat ni..

Kalau ko cakap ko la lelaki itu..itu la pembohongan yang besar ko penah buat..ko cakap tepon ngan girl yang ko tak penah tengok pon imaginasi kau membayangkan yang girl tu adalah lawa dan comel..definitely..semua pon cam tu..even girl pon cam tu..so ko tak yah la berlagak suci kat sini ok..

Ape point yang i nak sampaikan..ok takde point ape2..saje nak buat entry nak kasi idup ini blog..ok ok takde..just nak express my thought jer..tetiba drive kete nak datang keje tadi terpikir pasal benda ni..apa yang paling penting kepada seorang lelaki tu..rupa paras..bentuk tubuh (kurus, motel)..harta benda..hmm..

Guys terbahagi kepada beberapa golongan..ada yang satu golongan yang girl dia mesti kena cun, malatop, manja siot, comel cute..ada satu golongan yang tak kisah la muka berjerawat batu pon janji body mantop..ada satu golongan yang tak kisah sangat bab rupa paras & bentuk fizikal..yang penting angka dalam account bank girl tu 7 keturunan pon makan tak habes..ada satu golongan ni..yang mana i rasa semua girl mengharap dapat orang cam ni..dorang ni tak pandang luaran..pandang dalaman..ikhlas dan tak mintak balasan..hati bersih..wah..ade lagi ke orang2 cam ni..ade..tapi cam pupus la...golongan ni jenis yang setia dan menerima girl dia seadanya..

For me..kalau i ni guy..i mungkin akan pilih girl berdasarkan inner quality..tak kisah la lawa ke tak..kurus ke montel..as long as sifat dalaman dia terbaekkk seperti yang di sarankan oleh agama kita i on jer..tu kalau i la kan..dari segi luaran tu kita bleh ubah..kurang lawa kita bleh lawakan..banyak per produk kecantikan kat luar sana tu..make up set pon belambak2..yang ori tak ori..semua ada..pakai jer la..yang montel kita kuruskan..JM5 kan ada..takpon ambik jer Herbalife..kalau duit banyak..sponsor jer pegi London Weight Manangement..ape susah..sifat dalaman tu yang susah nak ubah..ade duit juta2 pon kalau tuan empunya diri taknak berubah tak jadi jugak..so guys out there..think wisely ya..


P/S: Kalau kurang lawa time nak kawen bleh dilawakan ngan tempek makeup tebal2 kan..kalau montel..bleh tak tanggalkan lemak2 tu dan letak tepi habes kenduri tampal balik..?*thingking hardly sampai mata jadi spiral*





0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...