24.1.11

Juara Kekal Juara Untuk Kali Ke 7

Semalam memang lawak gila..pulun buat semua cepat nak tengok final badminton punya pasal..turun kat Misi Saga (Sekolah Memandu) dalam kol 5.00 pm nak tengok, sekali beregu wanita start dulu...haha...dalam entry sebelum ni i ada cakap tak sempat nak tengok kan..tapi bila dok mengelamun tu cam dapat ilham plak yang still ada harapan sebab kat Misi Saga ada tv...teruk kan..hehe ...

So happy la sebab start kol 6.oo pm kan..so sempat la balik dan tengok dengan tenang..leka dok main fb mobile teringat plak cam dah lama plak dok main2 ngan hp..toleh tengok jam..alamakkkkkkkkkkkkk !!!! dah 5.45 pm..oh saya sudah lambat !! saya sudah lambat !! nasib baik dah tutup lappy semua dah..tetiba big bro tepon plak..mummy soh beli kelapa parut..oh saya sungguh tertekan ok..

Keluar dari office..hujan pulak..dugaan sungguh..dan saya lagi bertambah tertekan..pusing2 satu pekan cari kelapa parut..semua kedai takde..ada yang kata kelapa mahal la..takde stock la..what ever la..ohh sungguh geram..tetiba cam tingggg ! dapat idea...kedai dekat ngan rumah tu ada jual kelapa n sure ada lagi punya..

So tanpa berfikir panjang terus jer la pegi kedai tu..and as expected memang ada..uncle nyoq sebijik !!! tapi uncle tu nampak bz membungkus something untuk customer dia...ohh god !!! not now uncle..selepas beberapa minit..uncle tu settle urusniaga ngan customer tu..but he seems like lost skit..so i remind him once again..and he was like ahhhh ya ya !! and dia cam mencari2 sesuatu..then i pon berkata lagi uncle saya rushing nak tengok badminton sambil tengok jam..haha..cam desperate jer..so uncle went ahh boleh boleh...apa yang boleh nyer uncle oii..hadoi..

Selang beberapa second bila uncle dah siap timbang kelapa and hand over it to me ..i ulang lagi ayat saya rushing nak tengok badminton..haha..and uncle went cepat cepat !! ahaha..oh uncle, u sangat memahami..i masuk jer kereta dan pecut..dekat jer ngan rumah..within 2 min i dah sampai rumah..thank god tak start lagi..baru habes prize giving ceremony beregu wanita and whoever yang menang i don't care sebab dua2 team pon dari China..

Datuk Lee Chong Wei bermain ngan agak baik..and it paid off..he won Terbuka Malaysia..tahniah untuk dia..set kedua tu macam nak KO dah..tapi dia cam tersedar dari mimpi bila Taufik Hidayat jerkah (sergah) dia dengan pungutan mata yang super laju..hadiah memang lumayan..super lumayan..RM96,000 plus kerusi Osim..hebat !! hebat!!..

So sesapa yang ada anak kecil..dari sekarang la mula tanam minat kepada anak2 untuk join sukan..besar bleh cari duit melalui sukan yang mana lebih lumayan dari orang yang buat bisnes..Juara 7 kali berturut Datuk Lee Chong Wei bergegas2 plak malam ni nak ke Korea..sebab ada terbuka Korea plak..haih..tak letih ke..lepas satu satu kan..and guest what..seperti yang dijangka kan..Lin Dan tu memang ada agenda tersendiri bila mana dia tarik diri dari Terbuka Malaysia..dia plan nak menang dalam Terbuka Korea..prize lagi tinggi ok..sape tak nak kan..

Nampaknya Lin Dan ni bleh tahan jugak mata duitan..haha..yer la sape tak nak kan..nak untung besar kena la lepas yang kechik2 ni..so dia tak la tamak kan..dia cuma nak untung besar..tak salah la..mungkin bukan sebab tu..mungkin ada hidden agenda tersendiri..whatever it is Lin Dan ni menjengkelkan..bila dia buat macam ni membuatkan orang rasa cam apehal ko ni..poyo jer !!! even Taufik Hidayat pon tak setuju dengan penarikan diri Lin Dan..and he said that Lin Dan suka sangat dan selalu sangat buat macam ni..bukan la i pi sembang ngan dia..menurut kata pengulas sukan tu la..haha..

Ape2 pon..kita dah berjaya..oppss..Datuk Lee Chong Wei dah berjaya..haha..tahniah tahniah..Terbuka Korea tu tak de na letak harapan tinggi kalau bleh ke fina pon dah cukup bersyukur..bukan nak kata dia tak setanding Lin Dan (walaupon hakikatnya ya) tapi dia kan baru jer habes Terbuka Malaysia..so kita tak bleh la nak push dia sangat kan..ape2 pon..Chaiyok2 ya Chong Wei...

P/S: Lin Dan tu handsome la..lebih handsome bila dia stress..erkk..tetiba...lariksss...





0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...