21.1.11

Mee Kari World Hyda <--- Kar yang bagi nama

Hari ni as last week (start from last week actually) i dah dapat tugas baru..tukang pegi pasar tiap2 hari jumaat..haha..so today...i plan nak masak Mee Kari..so i bought everything i need and rushed back to home, prepared everything and rushed back to fetch mummy kat dewan bandaran (dia pegi dengar ceramah agama..that's the reason i dapat tugas baru..)..

Masa baru balik dari pasar i sempat jugak google resepi mee kari..i suka satu web ni..if i'm not mistaken owner web ni dok kat jepun..so resepi dia semua simple tapi sedap mencengkam..mau tak simple mana dia nak cari bahan2 macam kat malaysia kan...so kalau nak tengok resepi2 lain klik sini..banyak jugak resepi dia yang i dah cuba..dan semuanya best dan menjadi..

So berbalik pada mee kari tadi..sampai jer kat rumah terus mulakan usaha gigih untuk menyiapkan kuah mee kari..haha...jadi jugak..tu pon hasil tunjuk ajar mummy..sebab dia lagi terer..i combine resepi mummy ngan resepi dari web tu..rasa memang mencengkam..haha..so pi la tengok kat web tu kalau nak tau resepi dia cam mana..

Oh..pasal tajuk tu..i letak status kat FB..then Kar my friend masa sekolah dulu bagi nama ni..haha..ntah pape jer...

2 Mind Spoke Hand Wrote:

nora said...

pasni masak kan tuk i lak ek
(tetiba je muke tak malu)

CAYANG ALIN said...

Noa..bleh jer..takde masalah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...