17.1.11

Orang lain punya birthday orang lain dapat present...

Today is big bro punya birthday..Tahniah..dan takziah jugak sebab dah masuk 35..ngeh ngeh ngeh..tua sudah abangku..bila mau kawen oii..sebagai adik yang suka bertekak ni (tapi ati baik) nak wish you A Very Happy Birthday To You..semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki..semoga dilimpahi rahmat Allah SWT dan semoga dikurniakan jodoh yang baik..

Oh ya..berkenaan tajuk tu..yesza..orang lain punya birthday orang lain yang dapat hadiah..haha..dia punya birth day i plak yang dapat hadiah..ok per..i anggap sebagai hadiah birthday i in advance la..tak lama..bulan Feb jer..sebulan jer lagi kan..haha..sapa bagi?haha..


One Fine Day (15 Jan 2011)
Beeeeeppppppp..beeeepppppppp (telefon berbunyi macam dalam komik)..mummy nyer fon berbunyi..it's her beloved son..i tak tau apa yang dorang cakap kan..then mom hand over the phone to me..


Big Bro: Awat call tak angkat..tepon rosak ka?

Me: tepon tinggal kat atas..besa la tepon lama..nyawa2 ikan dah..

Big Bro: Kat sini ada lelong tepon ni..tokei dia nak tutup kedai..so depa lelong tepon..nak dak?

Me: Takdak duit la..

Big Bro: nak ka dak? (dengan nada yang agak keras dan berlagak..haha)

Me: Isk orang takdak duit la..berapa hengget?

Big Bro: Murah ja..RM300..

Me: Tepon apa..cap ayam apa?

Big Bro: Tepon elok la..Zitron lagi..Tepon......tetttt.......mau ka?

Me: Hui biaq betoi..Rm300 ja..awat murah sangat..underwater ka?

Big Bro: Orang kata dia nak tutup kedai..Zitron underwater apa..(masih dalam nada berlagak dan keras)

Me: Hmm..nak belanja ka..haha..mau jer..

Big Bro: Ok sat gi pi beli..nak color apa?

Me: Dia ada color apa..pink ada?

Big Bro: Ada..confirm pink?

Me: Ha la..pink..eheh..ni confirm belanja ni..

Big Bro: Ha la..tunggu satgi balik la..

Me: Ok...(dengan hati yang berbunga2..dan senyuman yang lebar..)



16 Jan 2011 - pagi pas balik jogging..


Big Bro: Norule...(terjerit2 dari atas)

Me: Ya..ya..ya (eceh..hati adalah riang ria sekali..)

Big Bro: Nah..check tengok..

Me: Yeahhhh..Tenkiu tenkiu..free ka?

Big Bro: Ambik la..tapi Bapit punya lagi canggih..(sempat lagi..haih..)


Save dah duit beli hp baru..haha..tahun ni memang dalam perancangan nak beli HP baru..sebab yang i pakai tu dah 4 tahun lebih usia dia..haha..i beli masa belajar kat Sarawak dulu..tahun 2006..sampai dah tak berbunyi dah dia..haha..bisu dah..dapat HP baru ni..alhamdulillah..thanks bro..:D







P/S: tahun lepas birthday present warna pink..tahun ni pon pink..:D



2 Mind Spoke Hand Wrote:

nora said...

nak jadi adik angkat kat Big Bro leh tak

lalallalala ;)

CAYANG ALIN said...

wahhh...bleh jerrr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...