7.1.11

I Love Crocodile..

Wah saya sangat bangga sebab berjaya habiskan duit beli kasut baru hari ni..i sangat kedekut ok..memang super kedekut..i beli kasut setahun sekali..kira pakai sampai hancur baru beli baru..percaya tak kalau i cakap dah 3 tahun i tak beli jeans..? percaya tak i bagitau yang i still ada dan pakai jeans masa i umur 13 tahun..? ni tak tipu ok..i memang super kedekut..tak fashionable dan tak trendy..

Zaman masa i tingkatan 1 dulu i adalah besar giler dan gemuk..bukan nak kata sekarang ni kurus..cuma i dulu lebih besar dari i sekarang..so kalau i bleh pakai seluar masa tingkatan 1 tu tak pelik la..dari segi ketinggian plak tak merisaukan..sebab dulu2 sluar i semenye jenis panjang..tak potong kaki..dulu memang suka pakai seluar lipat2 kaki..so sekarang senang la..potong jer ikut suka ati..tapi disebabkan terlebih pandai..i potong sendiri..haha..makanya tersingkat dan berjerumbai sebab malas nak anta jahit..teruk kan..

Pasal kasut baru i tu..i beli jenama yang sama jugak Crocodile..ok ok jangan gelak..i bukan pentingkan jenama dan fashion..what i care the most is keselesaan..jenama ni jer yang sesuai dan selesa ngan i..so i beli la..buat apa beli kasut yang jenama best2 tapi bila jalan kaki sakit..nak berdiri lama tak boleh..i bukan lah orang yang sanggup tahan sakit demi nak nampak cantik..no no..kaki nak pakai lama ok..so kena jaga..

i kalau nak beli kasut mesti tengok tapak dia..keras ke lembut..then pattern dia..meruncing ke atau lebar kat bahagian depan dia..i pakai kasut yang bahagian depan dia lebar..kalau tak kaki sakit nanti..ketinggian dia..tak mo tinggi2 sangat..sakit betis..dari segi saiz plak..i kene pakai kasut 1 saiz kesar dari size sebenar kaki i..kaki i ni jenis yang kembang bila i pijak..so kalau pakai sama size lama2 kaki i jadi sakit..so kene la beli yang besar 1 size dari kaki..banyak nar sakitnya..hmm..

Oh ya..tak ketinggalan..mummy also bought herself one. we both are huge fan of Crocodile..:D

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...