17.11.11

Kisah Cleaner Maid

Sambungan dari kisah maid hari tu..i nak citer pasai maid yang terkini ni..nama dia ria..menurut citer si ria.dia ni dulu nurse kat Jakarta..i pon tanya la..apsal ko tak keje je kat sana..apsal nak datang Malaysia..ko nurse kot..then dia cakap dia datang malaysia dia kena tipu sebenarnya..cousin dia tipu dia cakap kat Malaysia keje best gaji besar..sekali datang kena jadi cleaner..

I pon tergelak la..then i pon tanya la..cousin dia tu keje apa..dia cakap kilang..then i cakap keje kilang memang la best..gaji besar..sebab ada OT bagai..bukan la dia tipu..tapi ko yang datang melalui agent.makanya agent ko bagi la ko keje ni..then i tanya la..apsal nak datang Malaysia..dia cakap keje nurse gaji tak besar..sama jer ngan gaji dia as cleaner sekarang..dulu keje kat Jakarta susah..gaji habes bayar rumah, bil dan makan..memang tak berbaki..datang keje Malaysia tak perlu nak bayar apa2..sebab makan minum boss tanggung..rumah pon boss bagi..cuma yang tak best keje teruk, tak bleh nak pegi mana, cuti tak banyak..

I cakap ok la 2 ko muda lagi apa nak pikir enjoy..keje la..2 tahun jer kan..nanti ko balik kampung enjoy la puas2..dari riak muka dia memang nampak dia cam stress ngan keje cleaner..sebab dia ni bukan takde pelajaran..cuma takde peluang yang baik kat sana..tu pasal datang sini..kesian..tapi lama2 keje i tengok dia cam dah bleh terima kenyataan yang dia sekarang keje cleaner..dah semakin cekap dan berdedikasi..tapi uol tau la..nurse ni kan pembersih..dia cuci toilet rumah i sampai bleh tido atas lantai..giler punya bersih..hahah...

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...