10.11.11

Rugi..Untung..Breakeven..

Sangat pelik bila mana mak bleh cakap tamil..anak tak bleh..macam pelik la..sebab mak tu fasih benar speaking tamil siap mahir menulis dan membaca tulisan dia lagi..malang sekali sebab anak tak bleh cakap dan tak paham sepatah haram pon..mak tak guna bahasa tu kat rumah..dia guna ngan kawan2 dan adik beradik & mak ayah dia je..tapi malang dan rugi la untuk anak tu..

Hmm actually..i'm talking about myself..sebab i rasa rugi sangat tak mahir bahasa ibunda mummy i..bahasa apa?tamil la.hmm..tetiba i rasa rugi..tapi my mom sembang2 ngan jiran..indian..bila dia masuk rumah jer dia speaking tamil ngan kami semua..tetiba jer tak pernah dia buat sebelum ni..i dapat tangkap skit2 maksud dia..but i rasa weird la..sebab we never have any conversation in tamil..kalau cakap skit2 tu ada la kadang2..

Tetiba i rasa rugi..sebab we all tak mahir..abang i memang paham la..tapi dia tak bleh cakap balik..kalau tengok cita tamil tu dia paham..we all yang lain paham skit2..word2 tu paham la..hmm..rugi kan..haih..

P/S: Tajuk cam tak de kena mengena ja..gasak la...

0 Mind Spoke Hand Wrote:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...