30.8.11

Salam Aidilfitri


Kepada semua blogger yang beragama Islam..
Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki seandainya ada tersalah kata sepanjang berblogging ni..Kepada yang drive tu ikut had laju yang ditetapkan, jangan memandu kalau dah ngantuk..kampung tak lari ke mana2..so pandu cermat, biar lambat asal selamat..
~peace~

29.8.11

She's not with us !!

Salam peep-pals!!

Lama tak berblogging..bukannya apa..sibuk benar dengan aktiviti harian..teringat jugak kat blog yang dah semakin bersawang ni..macam dah terabai...haha..kesian..sedar tak sedar dah 29 hari kita berpuasa..esok dah nak raya..kejap jer rasa puasa tahun ni..macam baru semalam mula berpuasa..ramadhan bakal meninggalkan kita tak berapa jam lagi..sedih plak rasanya..moga2 Allah panjangkan usia i untuk merasai kemanisan ramadhan dan kemeriahan aidilfitri tahun depan..amin...

Tahun ni rasa lain skit..sebab beraya tanpa seorang ahli keluarga..my big sis kan dah kawen tahun lepas..tahun ni dia beraya di rumah mertua..so cam tak berapa nak best..sebab tak pernah beraya tanpa dia kan..mummy pon cam tak happy jer..sebab ni tahun pertama dia beraya tanpa big sis..kesian mummy..sampai demam dia memikirkan benda ni..

Actually kan..rasa cam tak best raya tahun ni..sebab takde dia..so cam malas nak beraya pon ada...mungkin rasa pertama kami sekeluarga jatuh pada 2 Syawal..sebab raya kedua baru dia balik beraya kat sini...haih..nasib la..esok2 i pon sama gak..once dah kawen memang terpaksa la..melainkan kawen ngan anak yatim piatu..

Setiap ibu bapa akan merasai benda ni..esok2 i dah tua ada anak pon akan rasa jugak benda ni..cuma kena redha dan terima hakikat la..nak buat macam mana kan..i beraya di rumah jer la macam tahun2 lepas..nak balik rumah nenek sebelah mak, dua2 dah takde..sebelah ayah plak..first day raya lagi nenek, pakcik makcik n cousin2 semua datang rumah...huhu dah terbalik plak kan..haha..so raya lepak rumah jer la..

Tahun ni plan nak buat open house..sebab tahun lepas tak buat dan tak beraya pon..tahun lepas weol sebok prepare wedding big sis..tahun ni buat la open house..kalau tak buat alamat tak merasa la suasana raya tu..haih..letih dah nak menaip..sampai sini jer la..

~peace~







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...